mahune s junetinom, prvi put ove sezone jučer smo imali špagete s tikvicama, prekjučer pileća prsa u umaku s gljivama i tikvicama, a dan prije toga pečene batke i zabatke s orzotom sutra se nadam friškim srdelama, mjesec dana smo pauzirali
kod nas rižoto s mozzarellom i šunkom i juha od šparoga. Salata isto planirana ali obzirom da ove moje paradajz jedu ko jabuku a krastavce ko grisine onda najvjerojatnije neće biti salate. Sutra će opet biti nešto bezmesno i tako barem do utorka dok malo zahladi
ja sam na kraju jutros napravila rižoto od mladog graška i mrkvice, s malo luka i kurkume, mljac. kad dođem navečer ću si još ispohat tikvicu za nagradu, moji nek jedu samo rižoto s parmezanom
ja sam danas na brzinu stigla do tržnice otrčat, kupila sam lijepu blitvu za danas, moram kasnije još naći neku ribu. za sutra sam uzela jedno malo domaće pile za juhicu, povrća uz to, pa ćemo sutra juhicu i povrće i kuhano meso i pire krumpir te paradajz sos. za popodne nam pravim muffine sa sirom i brokulom jer idemo na kupanje. u nedjelju ne kuham
ne mogu sad naći recept na netu, imam doma isprintano, a ne sjećam se di sam ga našla. pravila sam jednom i bio je jako fino. ali nešto je na ovu foru - sad zapravo gledam da možda i te napravim s tikvicom jer imam i tikvicu, ili da umjesto tikvica stavim kuhanu brokulu (jer sjećam se da se brokula skuha i zdrobi vilicom i umiješa u smjesu http://www.coolinarika.com/recept/muffins-od-tikvica-i-parmezana-s-punjenjem-od-mozzarelle-i-sunke/?meta_refresh=1
A današnji meni stvaaaaarno nisam ja smišljala, nego radim to zato što sam tako obećala (kraj šk. godine i djeca su naručila današnji ručak): pohane tikvice, salata od krastavaca, paradajza i luka (davimo se inače u svježem bosiljku i oreganu posljednjih dana ), i puno, puno, puuuuuno slanih i slatkih palačinki.
Mi danas krem juhu od tikvica i mrkve, zapecena tjestenina sa mljevenim ( a unutra naribane tikvice), zelena salata. Domaci sladoled od jagoda je u zamrzivacu, vidjet cemo. Usputno sam pripremila meso za tortilje za sutra, pa samo zavrsim nabrzaka :vrijednica
sutra nam nema jedinog muškog na ručku pa ćemo u to ime polpete od tikvica i leću kao prilog. salate zelene i poma, kako tko voli on će šalšu i špagete