I procedura je obično bila kako Eastwood piše (netko tko je preuzeo tješenje preko noći). Ja bi isto da prestane sisati po noći, ali nemam živaca za odvikavanje (zasad), samo razmišljam i nadam se...
Sada je: 01 svi 2026, 04:45.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
I procedura je obično bila kako Eastwood piše (netko tko je preuzeo tješenje preko noći).

Treba paziti na znakove koji pokazuju da se djetetu odvikavanje od dojenja odvija prerano i/ili prebrzo. Dijete se može početi drugačije ponašati, biti plačljivije, iskazivati pojačani strah od odvajanja, "zalijepiti" se za mamu, početi iskazivati strahove koje nije do tada, češće se buditi po noći. U tom slučaju, trebalo bi napraviti jedan korak unatrag i kratko odgoditi odvikavanje od dojenja. Nakon nekog vremena možete pokušati ponovo.

Treba paziti na znakove koji pokazuju da se djetetu odvikavanje od dojenja odvija prerano i/ili prebrzo. Dijete se može početi drugačije ponašati, biti plačljivije, iskazivati pojačani strah od odvajanja, "zalijepiti" se za mamu, početi iskazivati strahove koje nije do tada, češće se buditi po noći. U tom slučaju, trebalo bi napraviti jedan korak unatrag i kratko odgoditi odvikavanje od dojenja. Nakon nekog vremena možete pokušati ponovo.

MALA2006 je napisao/la:Tako da se nadam da će se možda i njoj dogoditi klik kada će sama prestati dojiti![]()
ivana7997 je napisao/la:mozda i hoce. ali ja sam taj klik cekala dobre dvije godine i nije mi se svidjelo. i deset godina poslije imam traumice od dojenja.
MALA2006 je napisao/la:Tako da se nadam da će se možda i njoj dogoditi klik kada će sama prestati dojiti![]()
Diami je napisao/la: No mama mora biti svjesna da ukidanje noćnih podoja ne znači nužno da će beba početi spavati noć, to se može dogoditi, ali i ne mora.

Diami je napisao/la: No mama mora biti svjesna da ukidanje noćnih podoja ne znači nužno da će beba početi spavati noć, to se može dogoditi, ali i ne mora.
Diami je napisao/la:I da - nemoj pokušavati dok nisi ne 100% nego 1000% sigurna

. Uz to sam skužila da ide i dvojka, i još nešto s druge strane ali ne da mi vidjet pa ne inzistiram. A možda i još koji izbija. Uglavnom, ludnica, po danu je još i dobar kakav bi mogao biti s obzirom na što ti zubi sliče
pa mu uspijem uzeti, kao spava... taman ga zagradim jastucima, namjestim se u nadi da idem spavati i evo ga opet. Pa tako do ne znam koliko sati. Onda je od 3-5 mislim ipak odspavao, ali na mom mjestu u krevetu, a ja završila mužu pod nogama. Šta ću, da ne bi možda maloga pomicala sad kad napokon spava
.

Da znate koje smo sve faze imali, u kinderbet, pa vraćanje u krevet, pa spajanje kinderbeta i kreveta, pa vraćanje stranice, pa sam probala spavati u drugoj sobi, ali kad po noći vidi muža, onda je to još gore vrištanje nego da je sam u sobi (jednom sam ga uzela k sebi nakon što ga je muž probao uspavati, i rekla mu da ako se ne smiri vratit ću ga tati - isti tren je legao na jastuk i prestao plakati.
Doduše, slijedeću večer nije upalila "prijetnja").
u nadi da i ako se nastavi buditi, da dođemo do toga da prihvati zaspati bez da me navlači. Pa da vidim kud će me to dovesti.

morena je napisao/la:da kad se probudi kažem da su cice prazne i da će se napuniti do jutra

(a i nadam se da će povezati da luda mama misli da su cice samo za hranu)

Janja - oblozi od kupusa (onog tzv.bijelog, za ribanje) su ti odlični i za smanjenje količine mlijeka i protiv mastitisa
možeš ga staviti u frižider da se ohladi prije nego ga staviš u grudnjak.

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.