Ja sam Amadeja poslala u školu pa nek vidi kaj budu im rekli. On baš nije bio oduševljen jer se bojao da i ako i dalje štrajkaju bu moral ostat u školi.
7.10. idu na terensku nastavu (185 kunića) na Banovinu. Kreću u 7 ujutro i vraćaju se oko 19 sati.
Tematski je vezano za domovinski rat. Nisam baš presretna što sad odmah na početku idu jer sam se istovarila i za pribor i garderobu i financijski mi baš nije sjelo još i to. S druge strane mislim da bi trebali o domovinskom ratu što više učiti. Amadeju je najjači motiv za ići da ne mora ići na nastavu
Ovaj vikend smo imali natezanje s lektirom. Trebao ju je predati u petak, ali na njegovu sreću bio je štrajk. Natjerala sam ga da pročita knjigu (Divlji konj), on i frend iz razreda su rekli da trebaju ograditi samo jedno poglavlje. Jedva je jučer navečer napisao jednu stranicu.
Ljut je jer iz kemije mora na dopunsku. Kriterij je bio tko ima 2 iz matematike ide do daljnjeg na dopunsku iz kemije, a on cijelo vrijeme govori kako ga kemija interesira i da bude dobar iz nje. Bojim se da kad skuži koliko tu ima štrebanja, a malo pokusa i onoga što on gleda po internetu bude se brzo predomislio kako mu se taj predmet sviđa. Ne sjeda njemu dobro taj način rada u našim školama: slušam predavanje i poslije bubam iz knjige. Daj mu što više praktičnoga pokaži, pa ćeš ga zainteresirati.