Sada je: 29 srp 2026, 16:03.
Moderator/ica: medo14
- ok, mi ovo punimo danima pa se za neke možda situacija i mienjala, tako i oni "prebrojavaju" isto danima - statistike se mogu na više načina tumačiti, naša škola je prepolovljena u štrajku
: niži imaju nastavu 100% viši nemaju uopće, kako se to broji
- znam da osjećajem da radiš dobro ne plaćaš režije ali nije ni to baš zanemariva stvar u radnom vijeku i pustim satima u posao ulupanim 
Na dan 29.9.2015. utorak
osnovne škole - u štrajk je uključeno 35,46% radnika
srednje škole - u štrajk je uključeno 34,35% radnika
- jedni ih broje kao neštrajkaše, a efekt prema nastavi je štrajk 
Dragi učenici i poštovani roditelji!
Zahvaljujemo vam na strpljenju, razumijevanju i potpori u vrijeme trajanja štrajka.
Od četvrtka, 1. listopada 2015. nastava za sve razredne odjele održavat će se prema uobičajenom rasporedu sati.
S poštovanjem,
Post 21,6
- poboljšanje (pomaci tromog sustava koji je zaglavio u vremenu ne dalekom od onog od prije 40 godina) je ono što sindikat (ako se ne mogu sami profesori drugačije organizirati odnosno s pojedinim rukovodstvom škole dogovarati) treba pregovarati s nadležnim ministarstvom. U nedavnom Otvorenom na tv me zapanjila ravnateljica jedne škole koja cool veli kako im ništa osim plaća ne treba, kakva poboljšanja, kakvi bakrači, u tom stilu, sve je divno i krasno samo su plaće male. A nije tako.
- plus su jako osjetljivi i krhki, u stilu, nikada im nitko nije tako odgovarao, haujesnou, do sad su ih ministri nježno i obzirno tretirali 
Ina66 je napisao/la:Etoga, osnovne prekidaju, srednje nastavljaju

- ne znam. Primijećeni jesu, to da, ali su usput uspjeli opet dio javnosti okrenuti protiv sebe.
i ustobočili se na tom. Zapravo su olako prešli preko činjenice da je smanjen broj djece a da se zadržalo broj zaposlenih tako što im se i nenastavni dio na neki način uračunao u satnicu. OK, to je pošteno, da im bude uračunato ako rade, ali nije bilo prije recimo. Sigurnost posla nije mala stvar u našim okolnostima 
Bubidea je napisao/la:rekla bih da manje srednjih skola ima nastavu nego osnovnih.

ja se nadam da će i oni ipak doći k sebi...i k školi...fakat im je štrajk pušiona. i samo članstvo se izjasnilo...

medo14 je napisao/la:jedna zagrebačka škola je štrajkala 1 dana i imali su nadoknadu u vidu 10 školskih sati u jednom danu, pitam se kakav je efekt od takve nastave od 10 sati?
i to je nadoknada 1 dana
kako nadoknaditi 6 dana a da ne ide po leđima učenika?
prestrašno, a još strašnije mi je podrška roditelja (klinci razmjenjuju screenove) da ne dolaze na predmete koji im nisu bitni za daljnje školovanje i maturu i to otvoreno napišu razredniku 

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.