da, zato je uputno pročitati koju stranicu prije prve probe.
negdje na prvoj, drugoj piše da treba obložiti kalup.
ivana i poti su bile u pravu.
ali sutra će ti biti baš kako treba.
btw, kod nas kolač ne bi mogao čekati sutra.
Sada je: 29 tra 2026, 18:45.
da, zato je uputno pročitati koju stranicu prije prve probe.

danni je napisao/la:Ne bi htejla skretat s teme ali imate li neki mrak recept za tiramisu sa mascarponeom?
ako je netko pri forumu, a ima prokušanu ideju ili je iskusna slastičarka
ne volim cheesecake, al svi ga uvijek hvale. Danas sam zamutila 400gr keksa s 200gr maslaca, na to kila sira s pet(sest?) Jaja, gore 6,5dl vrhnja, secer odoka, u najvecem kalupu, idemo na festu pa da bude za sve zainteresirane. Recenzije sutra.annci je napisao/la:Sastojci:
Podloga:
200 g McVitie's Digestive keksa (pšenični keksi)
100 g maslaca
Žuta krema:
400 g Vindijin sirni namaz (kopija Philadelphiae)
2 jaja (veća ili 3 manja)
150 g šećera (5 žlica)
1 žlica limunovog soka
1 vanilin šećer
Bijela krema:
2 crvena kisela vrhnja
60 g šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Izmrviti kekse i pomiješati s omekšanim maslacem. Utisnuti smjesu na dno kalupa (koji se može rastaviti) za torte i staviti u frižider da se hladi.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žutanjke tući sa šećerom, vanilin šećerom i limunom oko 10 min (dok se ne dobije čvrsta pjenasta smjesa). Zatim dodati sir i izmiješati, te na kraju u smjesu još lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup sa podlogom te peći 25-30 minuta na 180°C.
Izmiksati vrhnje, šećer i vanilin šećer. Preliti pažljivo preko ispečene torte i vratiti na još 10 minuta u pećnicu.
Ohladiti tortu i staviti u frižider najmanje 5 sati (a najbolje preko noći) da se stegne.
evo isprobani recept meni najdraze torte. svi koji su je probali su se odusevili. stavila bi i sliku ali ne znam kako.

nemam aceta, sta bi ga moglo zamijeniti? Nemam ni preljev za tortu koji je pal spomenula...

pa se gornji sloj mogao pomaknuti kao one gotove pokrivke za torte
planula je učas iako je bilo pet raznih torti.
al nije da smeta 
)?
da se u forumsku arhivu spremi i neki moj recept
ali mislim da su tu količine stvarno nebitne). Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.