još agam jer je sinoć još jedan kakanac pao
zato je danas patronažna bila da je izvaže, dobila je samo 70 g u tih 5 dana, kad je jučer pola kile iskakala
uglavnom, htjela sam reći to za mog sinka. on je zapravo u otporu prema školi, iako mi njega ne zapitkujemo puno i ništa ga ne forsiramo, ali on ne želi ništa u tom kontekstu ni pomislit i samo se igra ko da se neće više nikad igrat
u biti, problem je taj što je ovo ljeto ispalo kako je ispalo i on se jaaako opustio uz svekije i moju mamu i tetu, baš je ono onako u stilu brigo moja pređi na drugoga, radi samo što on hoće, tj. igra se, ništa više ne pomaže po kući jer je stalno netko tu da uskoči umjesto njega, a njima ne vrijedi govorit da to ne rade, i boli njega dupe za sve i sad kad ja govorim da nešto mora napravit on se ljuti i ne da mu se. a kuži da se s početkom škole to sve mijenja, da će se morat malo strukturirat i sabrat, pa je zapravo u otporu prema obavezama bilo koje vrste, a onda i prema školi. e sad, velika seka je s druge strane OPSJEDNUTA školom
ona si bira torbu, ona im bilježnicu i olovku, "napisala" si je ime na bilježnicu, stalno moju mamu tjera da joj priča o školi, da je ispituje matematiku, da s njom vježba ko da je na tjelesnom, i onda još pita: baka koliko sam dobila? dakle mora i ocjenu dobit. i onda moja mama priča kako to izgleda u školi, kako imaju jedan sat, pa odmor, pa koje predmete imaju i što uče, ovaj se igra i zvrnda da ne čuje (iako ipak čuje), a ova mala upija ko spužva i onda zaključi: baka ja sam sve naučila, ja isto idem u školu.šta će to bit na jesen ja ne znam, kako ćemo mi njega otpravit u školu, a nju u vrtić
sljedeći tjedan su na selu s mojima i onda imamo 2 tjedna da se uhodamo solo i da se malo stabiliziramo prije početka obaveza. morat ću ih ranije počet dizat ujutro da se prilagode jer su si totalno pomakli bioritam i kasno se dižu i kasno zapsivaju. mislim to je i ok, stvarno su na godišnjem, a i nama se svima nakon godišnjeg teško vratit u normalu, ali zato ćemo malo ta dva tjedna trenirat povratak da im ne bude sve odjednom šok.
eto, sad sam malo olakšala dušu

! A ovo dvoje starijih ces vec dovest u red kad ostanete sami
.
. Jucer je dovrsila i predala zavrsni rad - trebali su prepisati na oblu glagoljicu 4 kitice hrv. himne.
a uredjenje