Liv Tyler je napisao/la:Ana ne znam jesam li upratila ali daj pliz malo kako si zadovoljna prvim odradjenim mjesecom Chalean extreme.
ja sam planirala raditi hibrid
Chalean extreme (CE) i PiYo, ali je to ispalo uglavnom CE. Zapravo sam odradila samo 4 treninga iz PiYo i dvaput High&Tight iz Brasil Butt Lift, a ostalo CE.
U prvom mjesecu je ovakav raspored treninga:
Burn circuit 1;
Rest day;
Burn circuit 2;
Burn intervals + Ab burner;
Burn circuit 3;
Burn it off + Recharge;
Rest day.
Ja sam radila obavezno sva 3 treninga snage (vježbe s utezima i sklekovi), tj. burn circuits. Ona ima poseban video u kojem se objašnjavaju sve vježbe, a tijekom ovih treninga objasni lijepo, ali kada već krene vježbati. Tako da ja, kad prvi put radim trening, pogledam na početku vježbe što treba pa vratim video malo unatrag i počnem ispočetka s njima. To oduzima malo vremena, ali što je, tu je. Nekih 6-7 min. ode sigurno i na mijenjanje utega, tj. dodavanje i skidaje kolutova. Zaustavim video, promijenim pa nastavim. Svakako treba isprintati worksheets i zapisivati korištenu težinu i broj ponavljanja za pojedine vježbe. Cilj je da se postigne "failure", tj. da jedva možeš odraditi 10-12 ponavljanja. Ako mi se čini da bih mogla i teže, stavim si strelicu prema gore kao podsjetnik za drugi put. Ili pak strelicu prema dolje ako nisam uspjela 10 ponavljanja s dobrom formom. Nakon nekoliko vježbi idu i 3 dodatna, ekstremno spora ponavljanja.
Treba imati teže utege nego za Body revolution i 21df. Ja sam koristila utege od 3 do 8 kg, a sada za push fazu planiram kupiti još kolutova, da mogu složiti utege do 10 kg.
Burn intervals (46 min.) i Burn it off (27 min.) su cardio treninzi, s time da se u ovom prvom radi naizmjence cardio i vježbe s lakim utezima i puno ponavljanja. Koristise i traka oko gležnjeva. Ja to radim većinom low impact (bez skakanja) zbog sumnje da mi skakanje nije dobro za kičmu i uzrokuje bol u križima (nisam još bila na nikakvom pregledu). Da još i skačem, mislim da bih crkla, osobito u ovom dužem. Umjesto ovih treninga (ili na onaj prvi predviđeni rest day) sam tu i tamo ubacivala nešto od gore spomenutog.
Ab burner je naravno za trbušnjake, traje oko 10 min. To je predviđeno na dan kad su Burn intervals, što kupa raje skoro punih sat vremena, a ne paše mi tako dugo. Jučer sam odradila npr. Burn intervals, a trbušnjake nisam pa planiram taj trening ubaciti neki drugi dan ovaj tjedan.
Recharge je 20-min. istezanje, većinom joga.
Meni se sviđa ovaj program, super se osjećam nakon treninga. Od vidljivih promjena na tijelu istaknula bih ramena. Tricepsi su isto malo jači, dosta se vježbaju s utezima, a ima i triceps sklekova.