imam puno poriluka što sam dobila. krasan je i žao mi je da mi propadne. jel imate neki recept za preporučit? ja ga za sad koristim umjesto luka u jelu jer ga jako volim i imam jedan recept za rižoto s njim, ali ako imate još koju preporuku, slobodno

gospoja od poriluka samu sebe od milja zovem
Tjestenina s porilukom je recimo jako dobar recept meni. Cca 6 poriluka izrezes na kakve gos tanke rezance hoces i lagano ih okrenes na vatri (stavis grumen maslaca, poriluk na to, posolis malo, zaklopis i na srednjoj vatri pustis da lagano uvene. Onda dodas mascarpone (skoro cijelu onu kutiju) i mijesas da se lagano topi (u ovoj fazi miris poriluka ne bi smjela osjetiti).
Skuhas tagliatelle ili papardelle i sve pomijesas.
Volim i kombinacije gljiva i poriluka, bundeva i poriluka. Juha od poriluka s ketchupom je isto fina, djecje poriluk varivo (zovem ga tako sto ispadne kao kasica i nema koje ga dijete nece s voljom pojesti) je isto super. To je recimo bas za one koji ne vole poriluk pa ga ovako uce jesti da im bude fino.
De ti napisi kaj ti volis; jusno jel volis poriluk ili ne, pa cu onda raspisati se s receptima