sretnamama je napisao/la:Kruže informacije da djeca moraju u MIOC-u da bi prošla s 4 ili 5 učiti po 5-6 sati dnevno. Meni to nije normalno, pa nisu na faksu ??????
osobno nisam imala takva iskustva. Moja cer je ucila minimalno (kad ju usporedjujem sada s mladjom ceri koja ide u drugu skolu) jer je bila zadovoljna s prosjekom 4,2-4,5 i mislim da sam ju mozda trebala natjeravati da uci vise.
Ona je po meni vrlo malo ucila. CCa 2 sata u prosjeku radnim danom, prije testa nesto vise, recimo 3 sata, ali stvarno nije vise. Istovremeno se bavila sportom i imala treninge svaki dan 3-4 sata.
Ne mislim da je moja cer nesto posebno inteligentna osoba
Kod nje je bio slučaj da je ona najveći dio nastave pratila i pamtila na satu i doma radila nužnu zadaću i učila koliko treba da dobije 4.
Osim toga ona nije perfekcionista i ne pati od stresa ako se ne pripremi za sat ili test. Odnosno pati minimalno
Ona je bila po prosjeku i ocjenama u drugoj trećini razreda, odnosno baš totalno zlatna sredina.
Ali kažem nju to nije ništa uzbuđivalo da zadnji sat odgovara za 3 logiku ili da likovnu i glazbenu ima 3.
S druge strane fizika, matematika, informatika su joj išli ko od šale (vjerojatno i radi profesora).
Bilogiju i kemiju je najviše učila jer je željela dobre ocjene i zanimali su je.