Sada je: 22 srp 2026, 21:04.

Uzimanje vitamina,minerala i sl. u dojilja

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Uzimanje vitamina,minerala i sl. u dojilja

PostPostao/la mama 30 » 09 vel 2003, 12:34

Posto nisam nasla neki stari topic ja pitam;<
>da li i sto uzimate ili ste uzimale kad ste dojile kao recimo Prenatal, kalcij, zeljezo - da li je potrebno savjetovati se mozda s pedijatrom o tome kad vec kod gin. se ide tek nakon 6tj ili samoinicijativno nesto uzimati<
>Hvala, pozdlav <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Uzimanje vitamina,minerala i sl. u dojilja

PostPostao/la mamaMARINA » 09 vel 2003, 21:28

<
>to sam se i ja pitala pa mi nitko nije znao reći međutim, prekjučer sam bila kod ginekologa pa mi je rekao da obavezno uzimam prenatal ako dojim, tako da sam ih tek sad počel<
>a piti nakon 2 mj.dojenja a žao mi je što nisam i ranije, šta je tu je. eto pozdrav <
> <i></i>
mamaMARINA

PostPostao/la djecakovamama » 10 vel 2003, 01:45

Ja sam pila multivitamine&multiminerale zovu se - Materna - i namijenjeni su trudnicama i dojiljama i to dok maleni nije napunio 6 mjeseci svaki dan, a poslije rjedje, 3-4x tjedno. <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la fiona » 10 vel 2003, 11:14

Kalcij cijelo vrijeme dojenja, fluonatril prvih 6 mjeseci (ogadio mi se poslije), željezo kad je Mirta navršila 6 mjeseci a znali smo da ćemo radi neurodermitisa odgoditi uvođenje mesa do 9 mjeseci. Najveći problem je bio rasporedit to tijekom dana (da se ne sretne ništa s ničim jer inače ne šljaka). Bljak. <
><i></i>
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bergamot » 10 vel 2003, 15:39

Poslije poroda - zeljezo. To su mi bili savjetovali jos u bolnici pa sam ga pila jedno mjesec i prestala. <
>Kako je dojenje odmicalo a ja vazda nekakva zuta i umorna, uzmem u apoteci multicentrum - materna (multivitamini+multiminerali), i to pijem i danas. <i></i>
meraviljozna krezubica
10|2002
bergamot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fidji » 10 vel 2003, 17:54

Meni je Prenatal od Twinlaba zakon, pila sam ga cijelu trudnoću i pit ću ga sve dok dojim. Probala sam i neke druge multivitamine i Prenatal od Natural Weltha, ali me od svega drugoga u trudnoći bolio želudac.<
> <i></i>
Ema Helena 06/10/02
Ana Lorena 06/06/06
Ian Mihael 10/09/08
Fidji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 12 vel 2003, 11:20

Ja sam u trudnoci i to tek od 6. mjeseca pila kalcij i fluor, a zeljezo tek pred sam kraj trudnoce. Sad povremeno popijem kalcij ili fluor, jer mi je ostalo od trudnoce (prije vise od 13 mjeseci), pa se sjetim svakih tjedan-dva popiti po jednu tabletu. Ne znam kako ste se odlucile na to da pijete vitamine i minerale, odnosno jeste li imale nekakve simptome koji su vas upozorili da to treba ili je to i inace potrebno? <i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Fidji

PostPostao/la Mirna » 12 vel 2003, 17:59

meni isto Prenatal je bio zakon. Procitala sam na njegovoj kutiji da ne pada tesko na zeludac radi tanke ovojnice tralalalala. <
>Neke simptome posebne nisam imala, ali sam i prije trudnoce imala manjka c, b i a vitamina, cinka, magnezija, kalcija i selena pa sam odlucila piti. Onako na svoju ruku s tim da sam pitala doca da li je to ok. <i></i>
Mirna

vitamini

PostPostao/la mama lav » 13 vel 2003, 15:55

ja sam pila zeljezo poslije poroda.<
>uskoro sam uvela i kalcij. zasto?<
>pocela sam osjecati bol oko noktiju na nogama. kao da mi urastaju u meso. tada mi je frendica rekla da se radi o nedostatku kalcija. i stvarno cim sam ga pocela piti boli je nestalo.<
>tako da kalcij najtoplije preporucam. <i></i>
mama lav
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama 30 » 13 vel 2003, 20:02

Pila sam u trudnoci Prenatal i nastavila a razmisljam o zeljezu a za kalcij se dvoumim kad u Prenatalu svega tog ima. Mozda da priupitam dr da ne pretjeram. Ili ne mogu pretjerati<
> <
> <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivy26 » 18 vel 2003, 17:16

Na prvom pregledu pedijatrica mi rekla d pijem i dalje prenatal i flournatril pa tako i radim <
> <
><i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la bergamot » 18 vel 2003, 20:17

ja sam zaboravila napisati da sam cim sam rodila, a po preporuci moje patronazne, uzimala ricinus communis 5ch za proizvodnju mlijeka (granule koje se tope ispod jezika) i caj od komoraca - litrima! <i></i>
meraviljozna krezubica
10|2002
bergamot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.