Sada je: 01 svi 2026, 07:30.

Koliko ste BILE dojene

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: dojenje

PostPostao/la Barbi » 17 tra 2003, 14:41

Negdje oko dva mjeseca, klasična priča - malo mlijeka - dojenje svaka tri sata . To što sam ja plakala u međuvremenu pripisivano je grčevima. <
><
>Mojoj mami je o
azloženo da me mora dojiti svaka 3 sata zato što je toliko potrebno mlijeku da se probavi, a ako se bebi daje ponovo papati prije nego što prođe toliko vremena pomiješa se staro i novo mlijeko pa nastaju grčevi. <
><
>S mojim
atom je bila ista priča. Ali naravno, sve to je bilo isključivo prema preporuci pedijatra. <
><
>Mojoj teti kad je rodila prvo dijete (prije 18 godina) pedijatrica je rekla da joj je mlijeko slabo i vodeno, te da se okani dojenja jer dijete ne napreduje. <
><
>Toliko o dojenju u mojoj obitelji, mada su svi iščitali silne knjige i slažu se da je dojenje najbolje i najzdravije. Al u praksi su ih doktori sje.... Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Dabilly » 18 tra 2003, 19:50

tek sam sada, ponukana ovim pitanjem, isto postavila mami. mene i
ata po 7-8 mjeseci. kad sam je pitala zašto toliko, rekla je da nije mogla više - počinjalo se raditi nakon tri mj. i bila je iscrpljena. a seku, koja je zbog problema bila u bolnici, samo mjesec dana. išla je svaki dan biciklom po dva puta u bolnicu na drugi kraj grada, uz nas dvoje kod kuće, i onda je prestala... a da je bilo više potpore, i znanja, moglo je biti i drugačije... <i></i>
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la Štefica Cvek » 22 tra 2003, 22:21

Punih godinu dana iako je tada dojenje bilo posve out i bez obzira na to što je počela raditi kad mi je bilo 3 mjeseca. Nona me nosila k njoj na posao da me podoji i bila je meta zahebancije. Prestala sam sama, tj sa 12 mjeseci sam odbila cicati, isto kao i moja Kira <i></i>
Štefica Cvek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Koliko ste bile dojene?

PostPostao/la mamaMARINA » 25 tra 2003, 16:55

joj kako sam se nasmijala na ove vaše priče, mene je mama dojila oko 3,5 mj. a onda je rekla da je ostala bez mlijeka te da sam ja jako plakala jer sam bila gladna pa me počela hranit umjetnim, vjerojatno skok u razvoju a ona nije znala. <i></i>
mamaMARINA

PostPostao/la Novamama » 26 tra 2003, 14:48

ja godinu dana, moje dvije mlađe sestre po 6 mjeseci!<
><
>moja mama je isto veliki zagovornik dojenja, ali mi nije zaboravila napomenuti da bi dijete s 6 mjeseci trebalo polako jesti i teleću juhicu <
>za ono vrijeme, totalne dojenačke antipropagande (ja 75, moje sestre 79,80) mislim da je i to bilo super! <i></i>
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JednaMama » 27 tra 2003, 23:41

20ak dana. dva mastitisa, gadna upala - iako je do
e volje bilo. <i></i>
JednaMama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica