Postao/la djecakovamama » 04 tra 2003, 15:14
Ja mislim da nije nursing strike ...<
><
>Pocitala sam tvoj topic jucer i bas sam razmisljela o njemu ... nama se u par navrata znalo desiti slicno odbijanje, ali ja sam to povezivala sa umorom i sa dudicom koju je sin zavolio jos u porodilistu, tako da se, dolaskom kuci nakon 9 dana nisam nikako uspjela s njom "izboriti" tj. imao je dudu i dalje. Na srecu, to nam nije pokvarilo dojenje, ali je ostala (do danas) navika da je duda=spavanje. Dakle, par puta nam se znalo desiti da maleni odbija siku i kad mu dam dudu - smirio bi se. A to najcesce kad bi bio umoran i htio spavati, pa ga je, valjda, nerviralo mlijeko i htio je dudu - nikako ispravno, znam, ja bih mu tada dala dudu, i cim bi se smirio odmah bi ga prebacila na dojenje da malo i u snu popapa. Da napomenem, Zvonimir je bio tip sisaca koji je dojio prvih mjesec - dva jako, jako kratko, a poslije jos krace, po 5 minuta i cao, nece vise ni da cuje; tako da sam ja bas imala strahove o kolicini mlijeka koju popije ... pa sam se vremenom pomirila da je dovoljno jak da uspije
zo izvuci onoliko koliko mu je dovoljno, a i pratila sam ga - gledala mokre pelene, izgled, raspolozenje i sl. Sigurno ti je vec poznato da mozes biti sigurna da beba dobija dovoljno mlijeka ako ima 6-8 mokrih pelena u 24 sata, ako ima lijepu boju koze, do
o opce stanje... to nek ti bude mjerilo. Sto se tice odlaska na vaganje, odi ako bas "moras" (i ja sam imala te faze svakomalonavaganje, pa sam si poslije bila smijesna). Ali gledaj da nije cekaona puna da se pokupite neku infekciju.<
><
>Sad, sta bih ti savjetovala sto se tice prejakog let-down-a:<
><
>- probaj dojiti tako da ti budes ispod malene, tj da ona nekako bude na tebi, da tako uz pomoc gravitacije manje postane mogucnost da se zagrcne<
>- ili je probaj drziti tako da je ravno, tj. uspravno okrenuta prema tebi<
>- ako mlijeko bas jako curi, probaj prekinuti podoj (prosetaj s njom na rukama) pa ponovo probajte dojiti<
><
>ako ona prekida dojenje a ti mislis da bi trebala jesti jos probaj da obje budete sa sto manje odjece, da imate skin to skin kontakt, gledaj da dojite, barem dok se sasvim ne uhodate, na mirnom, mozda cak i tamnom mjestu, da se sve ono sto bi joj moglo mozda odvratiti paznju svelo na minimum.<
>Probaj mijenjati polozaje tokom jednog podoja, a ako bas odbija, probaj opet nakon nekog vremena. Ako mislis da po danu ne jede dovoljno, doji cesce po noci.<
><
>Nadam se da cete uspjeto pre
oditi poteskoce <
>Znam da si stomatolog i da sigurno posebnu paznju posvecujes ustima malene, ali ako se jos uvijek borite sa gljivicama probaj opet provjetiti da li malena ima infekciju, jer i to cesto zna biti jedan od razloga zasto dijete odbija dojenje - ali i ne mora - kako sam rekla na pocetku, moj sin je dojio strasno kratko i nakon let-down-a bi prekidao i gledao kako ce se dalje zabaviti, nista nije pomagalo.<
><
>550 gr za 4 tjedna je OK, mislim, mozda bi bilo vise da niste imali tuznu epizodu sa povracanjem zbog Nistantina, ali to stvarno nije za za
inuti se...<
>Puse Luci Zvonimir, 13.06.2001<i>Edited by: djecakovamama at: 4/4/03 11:45:38 pm<
></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!