Sada je: 22 srp 2026, 09:11.

1 godina druzenja - mrkvica - V dio

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: 1 godina druzenja - mrkvica - V dio

PostPostao/la djecakovamama » 25 sij 2003, 00:42

Zvonimir je zaspao prije 21,00 - joj miline <
>zadnjih dana mi je K kuci pa imam vise vremena, samo mi je zao da je ovdje vrijeme bljak pa i ne idemo nigdje. kad odemo vani vratimo se svi totalno prljavi jer se Z penje gdje ne treba i onda se hoce nosizi i samo mi masina radi ...<
><
>popodne sam isla sam u shopping - bas sam se nauzivala <
>Kupila sam si finu torbicu "za izaci vani" samo ne znam kad cu je pronosati obzirom kako cesto izlazim ...<
><
>Ides u Bec - blago tebi ... vidim da ti je frka za dojenje, ja mislim da ce to biti OK. mozda je to bas i prilika da se oprostite makar od dojenja po noci ali sve ce ti se pokazati tek kad se vratis <
><
>Zvonimir je pravi mali glumac, kako samo folira da place - to ti trebam snimiti jer se to ne moze prepricati On isto non-stop ali nerazumljivo. a kad vidi mene i K da se poljubimo onda dodje do nas i promakne nam glave da se opet mis mali i onda se ugura izmedju nas i mi ga ljubackamo s obje strane.<
><
>kakav je bio film? ja ga nisam nikad posudila jer sam cula da je bezveze. <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 26 sij 2003, 02:03

I Tin je danas zaspao prije 22h, što nije već dugo. Ja sam malo gledala Tv, bila sam već prije počela pisati, ali je pukla veza pa je sve otišlo.<
>Imam dvije vijesti: prvo da ga već 2 noći po noći ne dojim, samo prije spavanja. Prvu noć uopće nije tražio, malo se i budio, samo 2 puta. A prošlu je tražio ali rekla sam mu da cika spava (mislim, to ja uvijek pokušam), a on se malo pobunio i okrenuo se i zaspao. Inače mu ja dam kad traži, šta ću od njega Anyway, mislim da je to čista slučajnost i da nismo na kraju dojenja. Voljela bih da polako prestaje, ali mislim da mali to ne zaboravlja tako lako (to da će za tih 5 dana što me neće biti da će zaboraviti). Baš me danas iznenadio, kad su bile one studentice pokazale su mi jednu vježbicu pred ogledalom, treba ga držati za ruke iza njega i njihati se lijevo - desno, i to govoriti. Radili mi to 2 puta i više nismo, mada se njemu sviđalo. I on danas se njiše s noge na nogu i kaže levo , desno. Onda smo išli pred ogledalo raditi. A to je bilo sigurno pred mjesec dana.<
>Druga vijest je da sam mu danas dala čokolino za večeru, s pravim mlijekom, punomasnim. Ja mislila nek proba žličicu, dvije pa ću ostalo ja pojesti, a on pojeo skoro čitavu zdjelicu. Tako da ću mu sad ponekad dati za večeru. A kakao neće ni probati, čim vidi da je šalica neće ništa.<
>Film mi je bio super, baš nisam očekivala takav, MM kaže da je i španjolska verzija slična pa se onda ipak isplati pogledati ovaj, bar zbog Tom Cruisea <
>Baš do
o da si si kupila torbicu, neka, neka, kad je torbica tu naći će se i prilika da se prošeta Što bi da je o
nuto, pa da ne možeš ići jer nemaš adekvatnu torbicu. <
>I mi smo danas bili malo do grada, trebaju nam cipele, G i hlače... On si je našao i kupio, ja nisam. Vidjela sam u istom dućanu gdje i on jedne, prilično skupe onda smo još šetali po gradu, vratili se po njegove pa sam se i ja okuražila da probam ove, kad ono nema više mog
oja crnih... Bile su bordo. Te sam i probala. E onda nisam znala jel bih možda jedne s visokom petom (ove su niske), tih je bilo crnih... pa sam na kraju rekla da ću još razmisliti. Ove bordo su lijepe, ali ne znam da li bi ih nosila toliko kao crne. Joj teške su to
ige, ne mogu sad više u ovaj kasni sat razbijati glavu <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 26 sij 2003, 02:05

ajde na chat ako stignes, tu sam jos pola sata <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 27 sij 2003, 02:55

Pisem sutra K mi ne radi <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 29 sij 2003, 00:51

Evo samo kratko dok čekam red na kupaonu....<
>Prvo Tin me više ne zove mama. Sad sam mamica. Stalno mamiceeeee, mamiceeeee, daga mamice... dođem ja jučer po njega poslije posla a on baki - babice, babice. Ali ne stalno, kad se mazi ili nešto hoće. A ja sam stalno mamica. Ne znam opće di je to pokupio. Ali je maza, strašna.<
>Kad se vozimo s liftom onda mu ne dam da ide blizu vrata (nisu zaštićena), i danas kad su išli u park on, deda i baka, uđe neka žena i stane kraj vrata, a on njoj da mama kaže ne blizu...<
>Druga bitna stvar je da sam kupila cipele. Jučer. Otišla sam do drugog njihovog dućana i našla zadnje moj
oj, crne. Nisam razmišljala. <
>Idem, čujemo se <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 29 sij 2003, 00:52

Evo me <
><
>Sve ti zaboravim reci da sam kupila Z onu malu stolicicu u Ikei koja stoji ispod lavabos i on ti fino stane na nju i tako mu perem rukice i umivam ga. Pranje zubica - kako kad, ali tad mi sjedi na masini da ne pobjegne i malo mi da da mu protrljam cetkicom i sto uspijem na
zinu - uspjela sam.<
><
>Ovdje je vrijeme uzasno - vjetar, polukisno, blatnjavo, svako mu vece perem jaknicu i rukavice, a i svoju moram po pola sata cistiti jer kad ga nosim ili dizem onda me uprlja cipelicama. Lud je z aforom iz Teletabisa- da skace po barici i prsce oko sebe. Onda, prije no sto stignem reagirati, stavi rukavicu u usta i pocne je cuclati - ma strava, kad sam to danas dozivjela.<
><
>Ne znam kako da uvedem neki red po pitanju za
ana - jer on me bas nista ne slusa, moje nene ne cuje, i jos ga vise privlaci da cacka sto ne smije.<
><
>jako mi je drago da ste se uspjeli sa izbjegavanjem dojenja po noci, to ako tako i nastavite onda mozes mozda i ocekivati da ce se manje buditi, iako nema pravila. Zvonimir se skoro svaku noc probudi izmedju 1 i 2 i nekad ga prebacimo nama a nekad mu samo dam dudicu i on nastavi spavati.<
>I super za cokolino. Sta i ti ga volis? Ja ga obozavam <
><
>Ne znam da li sam ti rekla da ce nam doci moji tata i mama - konacno da ih vidim strasno sam ih pozelila, jako se radujem <
><
>jesi kupila cipele? Ja ti kazem za bordo, a crne ces svakako morati kupiti úpa tako fino imas dvoje vidis kako sam ti ja to fino smislila. Ovdje je tesko naci do
e cipele, ja si vec duuuugo nisam kupila nikakve, kupicu kad naletim, kadgod idem planski nikad ne nadjem nesto sto bih htjela.<
><
>Sto se tice ogledala - Zvonimir se "uci" plakati kad je pred ogledalom, pa onda postane sam sebi smijesan i pocne se smijati. Fino stane pred ogledalo i pocne: "eeeeeeeeeee!!" - kao da place i istu facu napravi.<
><
>Kad putujes? Ajde dodji u Prag na 1 dan ?????????? <
>Puse cujemo se <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 30 sij 2003, 17:34

Evo i ovdje ti zelim sve najnaj za rodjendan <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

mrkva

PostPostao/la Franka » 31 sij 2003, 15:42

Na poslu sam, imam vremena, pa da se javim jer od kuće ne stignem. Zadnjih dana se već za sat vremena probudi kad zaspe i onda moram leći s njim u moj krevet inače plače (tati mislim). Onda se vrti po pola sata i više i najčešće ja zaspem prije njega. <
>Hvala. Da si bliže pozvala bih te na kolače (što ih je mama napravila, ne ja ).<
>Rado bih te vidjela ali nemam vremena. Dolazim u nedjelju popodne, i mislim da ću do ponedjeljka ujutro spavati. Seminar mi je svaki dan do 4, pola 5, u srijedu čak imamo i neko zajedničko večer a u četvrtak odmah kad završi idemo kući.<
>Drago mi je da će ti doći tvoji. <
>Tin isto pere ruke da stoji ispred lavaboa, naš je dosta nisko pa mu ne treba stolica.<
>Jučer mi je isto fino pojeo čokolino za večeru. Prekjučer smo čekali kod moje mame tatu da dođe s posla (oko pola 9), bio je tako umoran da je padao s nogu, doslovce. U 10 min. je 3x pao i udario se. Više nećemo tako, sad idemo odmah kući.<
>Eto, nemam nešto previše ni pisati kad ga malo vidim.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

mrkva

PostPostao/la Franka » 31 sij 2003, 15:55

Hmm, htjela sam editirati post pa mi ne da, nemam tu prijavljen user name...<
>Za za
ane nemam uopće savjet. Mene isto ništa ne sluša, za ne ne mi se smije ili kaže ne ne i radi što ne smije. Sinoć dok sam mu radila čokolino u kuhinji je došao kod mene i rekao proso (prosuo). Ja pitam šta je Tin prosuo a on me odveo u spavaću sobu i pokazao na sred našeg kreveta je donio čašu sa svojim sokom i prolio (ne znam kako ju je uspio dohvatiti sa stola, valjda sam ju blizu ruba ostavila, mada se on zna popeti i na stolicu da nešto dohvati). Srećom nije ga bilo puno. Onda mi je rekao tata vikati. Jedino njega posluša, mene ne. I od mene uvijek sve dobije na kraju. Tata je tu čvršći.<
>Sutra idem na ručak s frendicama, jedva čekam <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: mrkva

PostPostao/la djecakovamama » 02 vel 2003, 00:58

Danas smo bili cijelo popodne kod moje seke i bas nam je bilo lijepo, jer smo se puno igrali na snijegu. Zaspao mi je u busu jos u 12,00 tako da od popodnevnog spavanja nije bilo nista, ali je bio presretan da se igra sa sekinim curicama.<
><
>reci mi da li se Tin poceo buditi opet za dojenje? Ili ne smijes nista pisati da se ne preokrene ? Super za cokolino, mi ga vise nemamo, pa mu dajem Hipp ili Milupu - sve mu se svidja, ali sad koje god da jelo jedemo hoce da gnjavi rukama (ne da jede sam, to ga ne zanima) pa nakon svakog o
oka smo strasno prljavi, sve oko stolice je prljavo i vec me to umara. On ti sam sebi prvih par zalogaja stavi u usta onda razbacuje okolo, melja po kosi - ma uzas! <
>Do
a vijest je da mu vise nista ne gnjecim, sve jede velike komade (sto voli), a sto ne volo (npr.
okula ili karfiol) mu gnjecim u juhicu.<
>Cujemo se, ja gledam film i na compu sam pa se javi ako si za chat <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 04 vel 2003, 02:05

Samo da se javim da smo živi i zdravi. Dijete mi zaspalo u pola 11 pa jedva imam snage istuširati se. Za vikend smo imali goste, u subotu sam ja bila s frendicama (bilo je super ), i navečer rano zaspala.<
>Idem sada, laku noć! <
>p.s. U pravilu ga ne dojim po noći. Iznimka je bila noćas kad je zapeo pa sam mu dala. <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 06 vel 2003, 03:30

Evo i ja javljam da smo zivi i zdravi, sinoc su mi dosli tata i mama pa bas uzivamo, Zvonimir mislim da ih se sjetio od ljetos i ne moze se pretati igrati sa dedom. Ujutro su bili 2 sata vani pa mi je popodne spavao tri sata. <
>sad stignem samo na
zinu par pura na dan da preletim forumom pa se javim kad odu spavati kod seke i kad budem imala vise vremena, dotada saljemo puse, papa <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Olivera » 06 vel 2003, 20:42

samo da i Tincicu sto je prestao po noci da a Zvoncetu isto jedan eto tek onako <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la djecakovamama » 06 vel 2003, 21:19

Hvala za vas <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

hello

PostPostao/la Franka » 07 vel 2003, 15:41

Lukici i za mamicu.... Prenijet ću mu čestitke mada neće biti oduševljen. Da je po njegovom, ne bi mi još to prestali. Zatraži još koji puta, ali rijetko. Inače mi je strašno teško ga uspavati, po sat vremena se vrti, skače po krevetu, pa da ga pokrijem, onda se izvlači van.... trebaju mi čelični živci da to izdržim. A onda po noći nastavljamo i Još večeras i sutra, a onda ostaju tata i Kako će to izgledati... Tata veli da će im biti super , da se ja ništa ne
inem, al meni je <
>Uf pretjerala sam sa smileićima, al kad su mi baš super....<
>Pišem na poslu, jer kući stvarno ništa ne stignem, zaspe mi oko pola 11, dok dođem sebi 11, nešto napravim 12 i tad se ili već probudi ili ja padnem od umora.<
>Drago mi je Zvonimir ima dedu i baku blizu, to je i kod nas velika ljubav. Kad preko vikenda idemo u šetnju ne možemo proći kraj njihove kuće a da ne odemo kod bake (više nije baba) da ih vidi. Ja bih ih pustila bar za vikend da se odmore od njega, ali on ne da <
>Eto, uživajte, ja se javim još... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: hello

PostPostao/la djecakovamama » 09 vel 2003, 00:56

Evo me, tata i mama su kod seke pa imam vremena za pisanje.<
>Lijepo nam je, predivno. Zvonimir se samo umiljava baki i dedi, tek ponekad se sjeti da ima i nas pa nam dotrci.<
><
>Jucer sam bila sa sestrom i njenim muzem vani, njene curice, Zvonimir moji tata i mama i K su ostali doma. Isli smo na otvaranje jednog super restorana (opet sekin muz poslovno, a mi "pratnja" ) koji je jedan od najboljih i najskupljih u Pragu i bilo nam je bas do
o. Al Cesi ko Cesi stoje u redu za piletinu a sto PUN PUNCIJAT ostriga ni ne registriraju, ni ne vide, ni ne znaju sta je to i kako se to jede - pa smo seka i ja fino gustale Taj ti je restoran bio 100% poplavljen ljetos i sad se ponovo otvorio. Ovo mi je bila izuzetna prilika da ga vidim, jer je prepreskup. Vidi link http://www.kampapark.com/english/main.html<
>Uglavnom, K je uspavao malenog bez problema - sto mi je posebno drago.<
><
>Novosti - jucer je pojeo peceno jaje i jako mu se svidjelo. Rijesen problem vecere kad ne bude htio kasicu.<
>Ovdje nam je snijeg i on svako jutro uziva setati s dedom i po 1,5 sat, a popodne ide sa mnom.<
><
>Toliko ... Zelim ti sretan put i lijep provod. Ako budes imala vremena nadji Mariahilfer strasse - to ti je raj za kupovanje (3x H&M). <
>Puse Tinu i pozdravi tati i da se fino snadju bez tebe<
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 18 vel 2003, 16:28

Vratija se Šime iz Amerike! <
>Evo me na poslu , nije baš da volim tu pisati jer je prilična gužva, ali kod kuće nikako da stignem. Tin kasno zaspe, pa dok sredim još nešto već je debelo vrijeme za spavanje.<
>Moram priznati da mi je bilo lijepo, malo sam se odmorila od svakodnevice, a i Tin je bio super bez mene. Super je jeo, po noći se valjao po tati a mene je samo jednu noć zazivao (kad ga je tata stavio u njegov krevetić, pa je navikao da ga donese k meni u krevet, a mene nema...). Otada stalno spava s nama. Kod moje mame ima već svoju škvadru, kaže MM da je došao poslije posla po njega, a njih 10 u stanu <
>Meni je seminar trajao obično do 4, (ali onako lagano, uz kavicu, sokić, ručak sat vremena), onda malo shoppinga (zeznuto je samo što rade dućani do pola 7), navečer bi otišli u pub pa na spavanje. Priuštila sam si puuuuno sati u kupaoni, tuširanja, mackanja kremama , uglavnom sve ono što kući baš ne mogu. Jedino sam očekivala kako ću se naspavati, a zapravo nisam mogla spavati. Izgleda da sam navikla na Tinov tempo. <
>Kupila sam si jedno odijelo (za posao, crno, hlače i sako), 2 košulje, jedne zgodne polučizmice za šetnje, MM-u košulju, Tinu 2 autića, pulover i košulju. I još neke sitnice, mami torbu, tati prsluk. Mozartkugle <
>Došla sam u četvrtak kasno, on je već spavao a u petak kad sam došla s posla po njega (Valentinovo) otvorio mi je vrata s ružom u ruci i rekao "Mama ja te vojim" <
>Onda je htio da sjednem s njim u krilu i 15 min mi je držao lice uz svoje. Poslije smo se igrali u hodniku. Za vikend mi se puno mazio.<
>Nešto sam si razmišljala danas dok sam gledala knjige u izlogu, kad je vrijeme da im se počnu čitati priče za laku noć? Znam da je uvijek vrijeme, ali on sada mene uopće neće slušati kad mu nešto čitam, ne zanima ga, ode on svojim putem. Prije spavanja nešto priča što je bilo po danu dok ne zaspe (a to je duuuugo).<
>Da, i najveća novost, samo sam ga jednom dojila otkako sam došla. Tražio me on još koji put ali nije bio uporan pa ništa, ovo jednom sam mu dala jer mi ga bilo žao. Tako da mislim da i naše dojenje ide polako kraju..... <
> <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 21 vel 2003, 00:55

Nek si se vratila, bas mi je nedostajalo dopisivanje <
><
>Drago mi je da si makar malo odmorila i promijenila svakodnevnicu. Nama je isto guzva, pored sto su moji tata i mama tu, u subotu nam je banuo i svekar iz Zagreba (da vidi kako smo bas kad ja zelim provesti vrijeme sa svojima) pa su moji otisli kod seke a ja balansiram <
>Nema veze, odlazi svakako u nedjelju, pa imam jos tjedan sa tatom i mamom.<
><
>Ima vec nekoliko dana da vise ne kuham Zvonimiru posebno, poceo je odbijati svoje "juhice" tako da sad ruca sve sto i mi i puno mi bolje jede. Sad ga je uhvatilo da vristi za svaku sitnicu koja mu nije po volji, samo cekam kad ce da se pocne bacati na pod. Najteze mi je obuci ga, bjezi mi, vristi i otima se, da (kad) neko slusa pomislio bi da ga neznamtikako mucim i maltretiram.<
>Najveci mu je fol da se popne na stol ne pitaj me kako uspijeva. <
><
>Blago ti se sta si dozivjela za Valentinovo Zvonimir ne spaja rijeci ili ih spaja rijetko i to uglavnom one lakse, ali prica sve vise i vidim da me jako do
o razumije, naravno, kad hoce, a kad nece onda me samo <
><
><
>danas popodne sam setala sa svojima (bez muza i djeteta) i kupila sam Z 9 knjigica - bajke i price, sa tvrdim koricama. Pa cemo da probamo malo i detaljnije da ih "citamo" Idem da vidim koje, da ti prepisem naslove. Nasla sam ih na nekom popustu, svih deset sam platila 6€ <
>Ruzno pace, Macak u cizmama, Mala morska vila, Snjezna kraljica, Palcic, neka ceska o pcelici, opet ceska "Bolek a Lolek", Druzenje zivotinja doma, Druzenje zivotinja u Zoo. Nisam mu stigla pokazati jer sam se kasnije vratila, pa sam ga samo izvadila iz kade i uspavala. Izlazak iz kade je isto "pjesma" koliko se buni i pati za vodom. <
>Obozava pjesmicu Bila mama Kukunka i stalno plese i pjeva: "tata taranta, taranta ..." to je veceras i sam sebi pjevao kad sam ga uspavljivala.<
><
>Puno srece sa prestajanjem dojenja, vidim da vam bas lagano ide.<
>Puse, puse i cujemo se, papa<
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 24 vel 2003, 02:19

Kako ste mi vi?<
>Javljam se malo kasnije, do kasno sam čistila, pa se onda ja kupala, prala kosu, sad čekam MM da završi u kupaoni pa da idemo kod malog vrtirepa.<
>Dosta smo šetali ovaj vikend, danas smo bili prijepodne u Maksimiru (iako je dosta hladno), došli smo do jezera koje je bilo zaleđeno a Tin je htio baš dole, pa smo mu rekli da ne može jer je opasno. Poslije je svakog prolaznika upozoravao da ne ide na snijeg jer je opasno. Pa smo bili u Mercatoru, pa poslije spavanja kod male susjede na 1. rođendanu, pa kod druge bake... Jučer smo isto dosta hodali po gradu i tako. Dojila sam ga i jučer i danas po danu, tražio a ja ga nisam imala srca odbiti. Htio je i večeras, ali ja mu počela pjevati, a on čeka da završim i poslije me pita Nema cike? Ja rekla nema, i on ništa, nije više ni pitao.<
>Mama mi je u petak dobila neke dosta loše nalaze iz bolnice (za štitnjaču), morat će na operaciju, pa sam jako <
>Laku noć, čuvajte se. <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 28 vel 2003, 00:26

Evo me tek sad ... tata i mama su otisli kod nekih prijatelja pa imam vremena da napisem post u miru. <
>Inace svako malo dodjem na forum, tek da vidim propustam li nesto ali da pisem duze postove - nikako.<
>Sad je tako mir i tisina u kuci da ne mogu da vjerujem, nakon cjelodnevne buke. Tu su kod nas i sekine curice, pa nam je bas veselo. Moji idu u subotu ujutro i bas mi je tesko i nikako ne volim ovu razdvojenost, puno propistam i nedostaju mi, a koliko tek djeca propustaju. ...<
><
>Zvonimir je sretan, ma presretan, stalno s njima nesto prica, oni mu ispunjavaju sve zeljice, a ja se topim. <
>Ne znam da li si citala na 1-3 kako je naucio da zakljuca vrata i sad je i to postao "problem, a i zna otvarati skoro sva vrata po kuci i sve bi da vidi i proba. Zna i da vristi kad ne dobije svoje, a danas je jedno 8000 puta zvao mene, ne znam zasto mozda jer nas je puno i misli da cu negdje otici.<
><
>K mi radi stalno ni ne vidim ga skoro ...<
><
>Kako ti je mama? Kad ce na operaciju? Ba smi je zao ... jel ti mogu nekako pomoci? Neki lijek ili informacija --- samo reci, vazi?<
>kako ste vi? Vrijeme? Ovdje je fino i suncano. Ali ima i blata pa da nas samo vidis kad se vratimo iz parka.<
>Cujemo se, javi se, saljemo vam puse, papapaappa Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 06 ožu 2003, 12:04

Do
o jutro! <
>Danas sam si dala u zadatak da cu prvo na poslu napisati post. Dijete mi je promijenilo ritam spavanja i sad mi ne zaspe prije 11, pola 12. A sinoc sam i ja s njim. Sinoc mi legli svi troje u krevet i tata i ja zadrijemali, kad ja se okrenem, a nema djeteta! Probudim MM, i mi u potragu, a on otišao u dnevnu sobu, sjeo na kauč i gleda TV! Pa dok smo ga odnijeli natrag je kukao da hoće tamo.... Ali zato ujutro spava do 9, jucer do 10.... I nije se budio zadnjih par noci po noci. Tj. nije mene budio. Inace ja jos perem, peglam robu od vikenda kad je Tin povracao po noci, to navecer dok je tata kuci (kad ne radi popodne) jer ne mogu docekati da on zaspe. A ta viroza je stigla i mene preksinoc. Nije mi bilo do
o citavu noc, cak sam se i srusila u hodniku kad sam isla jednom iz kupaone sva sreca da me MM cuo pa dosao po mene I onda ujutro umjesto mame dolazi tata po maloga. Sto je bilo, mami isto cijelu noc nije bilo do
o. Ja sam onda ostala kuci dok se Tin nije probudio (to je bilo u 10) jer znam da ga tata ne zna bas obuci i premotati, onda smo ga odveli k mami, pa kad sam vidjela da je njoj bolje sam otisla na posao, tek oko 1. Eto, valjda smo sad zavrsili krug viroze. <
>To su aktualne vijesti kod nas. Inace sam dosta dojila Tina sad kad je bio bubani, stalno je trazio i ja sam mu dala. Cim mu je bilo bolje vise nije ni trazio. U biti sad nam je ostalo samo ovo po danu kad ga uspavljujem, a to je vikendima, onda me trazi. Navecer ga uvijek tata odnese u krevet a ja mu kazem laku noc i onda on sjedne tamo na krevet i zove: Maaaaama dodi, maaaaamiceeeeeeeeeee, dodi...... Onda ja dođem a on: Evo je! ali to tako kaže nekim smiješnim tonom, ko svekrva kad kaže: Jesam ti ja rekla. <
>Priča puno, posebno kad je kod mojih, jučer su dolazile maškare pa mu je to bilo zanimljivo, jedino mu se nisu sviđali ovi veliki zamaškarani. Eto toliko, idem sad raditi, javite nam se kako ste vi! <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 06 ožu 2003, 12:56

Pisacu ti duzi pose navece, sad mi je mokra kosa i tri stvari kuham odjednom ... <
>sad samo saljem puse i drago mi je da ste se rijesili viroze.<
>jednína novost je da ce Z dobiti svoju sobicu ovaj ili slijedeci mjesec, sad u pocetku samo za igranje, a na spavanje cemo poslije, kad jos malo naraste <
><
>Puse ... Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 07 ožu 2003, 12:42

Veceras pisem ... sinoc sam isla vani sa sekom Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 08 ožu 2003, 22:16

Opalac, to i izlasci padaju! Neka, uživaj.<
>Evo mene malo, još mi je rano za kupanje noćne ptice ali ne pušta me baš previše svakih 10 sec dođe po mene. Ništa nije jeo za ručak, na kraju Hipp, sad sam mu za večeru dala čokolino, kašicu, tost, ništa ni da lizne. Stalno su mu obje ruke u ustima i slini, sumnjam na zube.<
>Zove me, moram ići.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 08 ožu 2003, 22:23

Ha, i sinoc sam isla vani sa sekom javim se veceras ... K je nesto opet instalirao na komp, pa nam je ujutro pao citav sistem, sad je pola vratio nazad ... ma ljuta sammmm Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 11 ožu 2003, 16:53

Evo me!<
>Radila sam u nedjelju, a i kompjuter je bio u nikakvom stanju, jer je K nesto neispravno instalirao, pa dok je namjestio ... <
><
>Kako ste?<
>Mi Ok, super je vrijeme, stalno smo vani, popodne idemo sestri da se igra s curama. Uglavnom do
o jede ali me i izludjuje razbacivanjem hrane okolo. <
>prekidam, idem rucati, cujemo se papa Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 12 ožu 2003, 12:50

Ja sam već mislila da si okusila slast noćnog života i zaboravila na forum! <
>Kod nas novo da sam mrtva umorna, sinoć sam malo peglala kad je Tin zaspao i gledala usput kraj izbora miss (sad imaš htv pa i ti vjerojatno gledaš) dok nisam pala s nogu.<
>Preksinoć sam pukla po noći. Prvo sam čitav dan bila užasno napeta jer je mama bila na nekom pregledu pa nikako je nema natrag, na kraju je tek navečer došla. Onda sat vremena dok je zaspao, poslije sam bila kao da je valjak prešao preko mene. Pa mi se probudi u 2 sata i kad je u 4 još uvijek plazio po meni, gurao mi ruku u majicu (to stalno radi po noći i to me izluđuje više), čupao, bacao glavu na moju ili udarao u rub kreveta, ako se slučajno dignem iz kreveta počinje jadikovka: maaaaama dođiiiiiiiiiiiiiii,...... rasplakala sam se ko kišna godina, sve mi se skupilo. Uopće više ne znam kako ćemo riješiti taj problem spavanja. <
>Jede tako, tako, ne baš nešto. Neku večer je opet malo bljucnuo, mislim čak da je zato što si stalno gura ruku u usta, sline mu cure... 100% je neki zub otraga, ali ne da pogledati. Još sam zaboravila napisati da je bio na cijepljenju, ono što su dobili u rodilištu, pa ponovo jer nije reagirao na probu. To je bilo još prije 10-ak dana.<
>Puse! <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 13 ožu 2003, 03:05

E, imali smo 2 dana super vrijeme i evo danas je zahladilo i sad navece je bas zima ... bas mi je zao. Ujutro je i padala kisa. Prijepodne u setnji mi je mali otisao na neku zelenu povrsinu - a u dijelu grada gdje ja zivim ima vise pasa nego djece - pa smo bili oboje totalno umazani psecom kakicom, ma uzas. On je stao na kakicu, pa sam ja groznicavo pocela da cistim cipelice nekim kartonom koji sam nasla, onda je to njemu izgledalo ko igra, pa je htio sam da se cisti, i sto sam ja vise bila u panici, njemu je bilo uzbudljivije (sta ce, valjda mu je inace dosadno sa mnom ) i bjezao mi je pa je stapicem razmazivao to smece, groza!, onda sam ga morala nositi do kuce da nekako sprijecim da ne dira cipelicu rukama, naravno, bacao se i vristao i statijaznamvec ... Dodjemo do stana - prvo sam nas oboje skinula do gola (njega u bodic a sebe u majicu, pa smo onda usli u stan. Sta bi bilo da je neko od susjeda naisao i
iga me, samo da to ne unosimo doma. Poslije sam sve oprala nekoliko puta. I vrhunac, posljednja masina mi se "zaglavi" i sad mi ne radi, a majstori mogu doci tek slijedeci tjedan, bas da vidim zivot bez masine 4 dana a vani je blato.<
><
>Kupila sam mu jaknu na jesen, ali sad mu je vec mala ... kratki mu rukavi a i dodje mu do strukica, tako da moramo kupovati novu proljetnu jaknicu. A radujem se jer slijedeci tjedan konacno otvaraju HM u Pragu, pa da gustam <
><
>danas je Zvonimir prvi put u zivotu gledao Huga, nije ga niti registrirao, vise sam ja uzivala u voditelju Misice nisam gledala, moram kupiti program pa da vidim sta kad ima. i ti javi nekad unaprijed ako budes znala.<
><
>Koje je to cjepivo? TBC? I Zvonimiru se nije primilo, pa cemo i mi ponovo ici.<
><
>Za spavanje, ne znam sta da ti kazem ... jako mi je zao da ja tako, nemam pametno nista da ti kazem <
>Saljem vam malo praske kisice (bas je pocela da pada) i
do pusica <
><
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 13 ožu 2003, 12:27

Već dugo nisam, pa evo da vam danas: CESTITAM MALI RODJENDAN!!! <
> <
><
>Cjepivo se zove bsg, ili tako nekako, ono iz rodilišta (pretpostavljam da je to TBC, sigurno je isto kao kod vas). Sestra mi je rekla da uglavnom djeca ne reagiraju na njega i da se onda moraju ponovo docijepiti. Moja mama ga je vodila jer smo mi radili, a treba se doći ujutro. I naručila ga je za 17.04. opet za cijepljenje, za što je to, pojma nemam.<
>Tinu je isto sva robica na knap. Što sam mu kupila neku jaknicu za proljeće, sad mu je taman knap, a bila mu je ogromna prije zime. Dobit ćete H&M, blago vama....<
>Poznate su mi epizode vrištanja ako nije po njegovom. Meni je Tin sinoć počeo se okretati u krug, onda mu se zamanta i to mu je strašno smiješno. Pa počne padati na sve strane i puca od smijeha a ja sva pretrnuta gledam hoće past pa udariti glavom u štok, u peć.... na kraju sam ga uzela u krilo, a on doooooole i vrišti, sve su me bubnjići bolili. <
>Ja sam danas prvi put obukla novo odijelo iz H&M-a i nove šuze (imam neko predavanje), malo je zatoplilo, iako je i ovdje danas red kiše red sunca. Idem nešto raditi...<
> <
>p.s. na http://www.hrt.hr/htv sa lijeve strane imaš neku opciju se prijviš na njihovu mailing listu sa programom, dnevnim ili tjednim. <i>Edited by: Franka at: 3/13/03 8:49:04 pm<
></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 14 ožu 2003, 19:07

Hvala, sretan i vama mali rodjendan <
><
><
> <
><
><
>Imam - nasla sam a imam i teletext ... samo nikaoo da u miru pogledam.<
>danas su mi cure sekine tu sad opet idemo vani, jer je nemoguce biti s njima troma doma Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.