Sada je: 22 srp 2026, 23:54.

DOJENJE NA JAVNIM MJESTIMA

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dojenje vani

PostPostao/la Fortuna33 » 11 sij 2003, 22:21

drage moje dojilje i one koje su to bile i one koje ce to biti <
>moram vam se pohvalit ovo:<
>danas popodne smo ja,muz, adrian,sveki i svekar isli u crkvu na misu za sve koji su umrli (baba i dida umrli u januaru) i u crkvi puno svita . mi sjeli u klupu i negde pri sredini mise pocme adrian se vrtit.....gura ruku u usta i sapne mi sveki da nek mu dam jest. i ja tako u srid crkve u srid mise sidim i dojim mog malog i pogledam okolo a ono svi gledaju sa njeznoscu i odo
avanjem. ja se istopila.<
>5 svecenika (2 muska i 3 zenska......protestanska crkva u svedskoj) su drzale misu i na kraju su svi dosli do njega da ga pozdrave kao najmladjeg posjetioca crkve i svi su ga pohvalili a ja i ekipa oko mene pucali od ponosa. <
> <
>mislim da sam hranila moju bebu na jednom lipom mjestu uz odo
enje svih oko mene pa sam tila to podilit i sa vama<
><
>rado bi tila ako je jos neko dojio na nekom drugacijem mjestu od uobicajenog da podili svoje iskustvo sa nama <i></i>
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: dojenje vani

PostPostao/la djecakovamama » 11 vel 2003, 16:00

Bravo Adrian i Jakov !!!!!!<
><
>Ja sam dojila gdje sam stigla, u svom mogucim prevoznim sredstvima (avion, vlak, metro, autobus,
od, auto, fijaker ... u tramvaju nisam jer su mi ovdje uglavnom kratke relacije), na baby-swim bazenu ..... u crkvi nisam, ali jesam ispred Gazihusrevbegove dzamije u Sarajevu tad je Zvonimir bio jako jako mali i isto se nije ni moglo vidjeti da ga dojim jer sam imala bas prakticnu haljinu.<
><
><
> <i>Edited by: djecakovamama  at: 11/2/03 11:17 pm<
></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la MalaSirena » 01 stu 2003, 23:26

Fortuna... to je bilo posvećeno mlijeko <
>Bravo za vas dvoje!!<
>Ja nisam dojila niti na uobičajenim mjestima, a kamoli neuobičajenim jer još nisam stigla... ali, javim se kad budem <
>(dojila sam jučer kod doktorice u ordinaciji jer je plakao ko kiša... ali to baš i nije neuobičajeno ) Tan, 03.09.2003.<
>4230 g, 53 cm<i></i>
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la tajana » 01 stu 2003, 23:50

baš lijepo Lucija 17.8.1997<
>Anja6.9.2000 <i></i>
tajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

i ja sam!!!

PostPostao/la ivana7997 » 02 stu 2003, 02:27

i ja sam pretprosle nedjelje dojila u crkvi!!!<
><
>to mi je bilo prakticki nezamislivo do tad<
>a svugdje sam dojila, ali u crkvi nekak ... ne znam<
><
>ali drugdje je bilo grooozno hladno, Jakov je htio, i eto <
><
>nije bilo toliko pogleda odo
avanja, jer smo mi to poskrivecki, ali sam ja svejedno sva sretna i zadovoljna <i></i>
ivana7997
Abundija

bok Fortuna!

PostPostao/la Miki » 02 stu 2003, 12:33

Inace, to sam ja, m s Roda <
><
>Bas mi je drago zbog tebe, ja moram priznati da mi bas ne bi bilo ugodno na misi dojiti (mene strah da nebi bilo ) Moj domet je park, naravno i svi frendovi su mi vec vidjeli bilo da su oni dosli kod nas ili mi kod njih u goste. Kod dr. normalno. <
><
>Pozdrav jos jednom, odoh ja <i></i>
Zadnja izmjena: Miki; 13 stu 2020, 22:40; ukupno mijenjano 1 put/a.
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la prviputmama » 02 stu 2003, 21:23

avo ! svaka cast! predivno !<
><
>mi isto dojimo svugdje, ali sve su to "normalna" mjesta.<
>u crkvi nismo probali jer nismo imali prilike.<
>mislim da bi me u crkvi i tu (njemacka) i doma(hr) cudno gledali, nazalost . Vito, 08.01.03<i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fidji » 02 stu 2003, 23:12

Super!!! <
>ema helena 06/10/2002<i></i>
Ema Helena 06/10/02
Ana Lorena 06/06/06
Ian Mihael 10/09/08
Fidji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

svuda

PostPostao/la mama lav » 03 stu 2003, 12:01

ja dojim kada je beba gladna bez obzira na mjesto. naravno pokusam naci neki tihi kutak buduci da bebac reagira na svaki zvuk i znatizeljno se okrtece. <
>zelim potaknuti i druge mame na to. prvo slobodno mkozete ici bilo kuda s bebom ne vodeci racuna da se morate vratiti doma za dojenje. drugo ohra
ujete i druge mame na to i cinite im zivot laksim. ja uglavnom nailazim na odo
avanje ali zapravo me nije ni
iga.<
>s prvim bebacem mi je to u pocetku bilo neugodno dok se nisam oslobodila uz jednu mamu s kojom sam se tada druzila, a sada s drugim klincem dojenje prakticiramo kada mu to god padne na pamet. <i></i>
mama lav
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: svuda

PostPostao/la teutonija » 03 stu 2003, 20:03

Mi dojimo gdje god treba.Klara uopće nije izbirljiva glavno da je u ustima.,A pošto smo stalno negdje, isprobale smo sva moguća i nemoguća mjesta. mama i Klara <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Barbi » 03 stu 2003, 23:24

I mi smo sva mjesta isprobali, ali mislim da nam je na plaži bilo najljepše. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Ina66 » 05 stu 2003, 16:53

super za vas, fortuna <
><
>barbi - i meni <i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

DOJENJE NA JAVNIM MJESTIMA

PostPostao/la ponosni tata » 02 sij 2006, 14:28

Zanimaju me iskustva mama koje su dojile o dojenju u javnosti. Odnosno, kako ste dojile bebu kad ste se zatekle negdje u gradu ili u šetnji itd. Jeste li imale neugodnih iskustava i jeste li se "skrivale"? Je li vam bilo neugodno itd.?<
>Baš sam s MŽ razgovarao o tome, čekamo prvu bebicu i jako bi htjeli da može dojiti a ne znamo kako to izgleda na javnim mjestima. <
>I još me zanima, kad je žena s malim sinom na javnom mjestu jel' ide u muški ili ženski wc? <
>Ja sam bedasto muško, ne zamjerite na pitanjima. <i></i>
ponosni tata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: DOJENJE NA JAVNIM MJESTIMA

PostPostao/la Barbi » 02 sij 2006, 15:32

Što se dojenja tiče, ja sam dojila na javnim mjestima bez problema i nisam imala nikad neugodnih iskustava. <
>I opet ću.<
><
>A ovo ti je super pitanje<
>Quote:I još me zanima, kad je žena s malim sinom na javnom mjestu jel' ide u muški ili ženski wc?<
> <
>Ja idem sa svojim sinom na ženski wc, MM ide s njim na muški. Ali odnedavno se mali počeo buniti da neće na ženski jer on nije žensko. P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la koko mamac » 02 sij 2006, 15:40

ja bi samo o wc...<
><
>kontam, ak mm sa mojim curkama ide u ZENSKI javni WC, oduvijek, bez pardona i bez da mu je iko ikad kaj prigovorio, nisu ga ni pogledali cim su vidli da nosi malu curku.. <
><
>hm, kontam kak je lakse sa deckom hendlat na wc-u... curke traze kompliciraniji pristup - zato uvik tata ide jerbo je ipak snazniji.. <
><
> <
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 02 sij 2006, 15:49

dojenje na javnom mjestu - gdje god je trebalo, nikad negativnih komentara, ako je mami neugodno može se pokriti pelenom, ja se skrivala nisam. <
>nezgodno mi je postalo dojiti u javnosti nakon šest mjeseci jer se tada mala okretala za svakim prolaznikom, za svakim galebom koji bi preletio i onda bi mlijeko prštalo po njoj i meni i obje bi bile flekave (od masnog mlijeka ). zato uvijek treba imati gazu u drugoj ruci i gledati dijete kako bi se na vrijeme zaustavio mlaz.<
>što se tiče wc-a, moja ima preko tri godine i nikad nismo bile u javnom ili kafićkom wc-u. mala djeca su u pelenama, nakon pelena biraš šumarke rađe nego wc (uvijek imajte sa sobom vlažne maramice i dvije najlon vrećice za eventualno skupljanje kakice), a
zo oni nauče strpit se. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 02 sij 2006, 16:05

Ja sam dojila svugdje bez problema. Nisam imala nikakvih neugodnih iskustava. U početku sam nosila pelenu, pa bi se malo s njom pomogla. Ali s obzirom da sam dojila jako dugo ispraksirala sam se i bez nje. racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Maslacak » 02 sij 2006, 18:06

U pocetku sam mislila da ce mi to predstavljati neki veci problem pa sam se za prvi izlazak izdojila. Ali to je bilo prvi i zadnji put.<
>Dojila sam ga uvijek i svugdje gdje je to bilo potrebno- hodajuci ulicom, kupujuci u DM-u, razgledavajuci u muzeju, cekajuci red na kasi u Getrou, dok smo se vozili na turistickom
odu.<
> Samo sam jednom naisla na kolutanje ocima i zlobne komentare i to u Getrou. Ali bas me
iga- ja ne volim kad mi dijete vristi i place pa mu ni nedam- tj odmah vadim cicu. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 02 sij 2006, 18:13

Sina sam dojila gdje i kad je trebalo. Nikad, al stvarno nikad nisam naisla na nista negativno. Jedino na osmjehe simpatije ili eventulano ravnodusno neprimjecivanje. Sto je meni takodjer OK, jer i to pokazuje normalnost cina. <
>A so obzirom da je dugo bio dojen imali smo svakakvih situacija <
>Kcer (sad j 5 mj) takodjer dojim kad i gdje treba. jedino sto pazim je da nam osiguram malo mira jer je sad vec postala znatizeljna i "zvjera" okolo ako cuje zanimljive zvukove i sl. Isto nisam naisla na negativne komentare i poglede.<
>A sina vodim u zenski wc. Tata u muski. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la mama lav » 02 sij 2006, 19:17

bilo je dosta davno, ali dojili smo javno i kada treba.<
>ja sam osobno imala mali strah ili bolje reći nesigurnost s prvim djetetom i poslije mi je zapravo bilo jako zao sto sam isprva "trcala" doma s bebom radi podoja.<
>zato je super da već sada razmišljate o tome i olakšate si život od samog početka.<
>ja nikada nisam doživjela lišta loše. "najveće" negodovanje je bila jedna situacija u avionu kada je gospođa do nas s gnušanjem okrenula glavu na drugu stranu.<
>a snagu mi je davala ideja da zapravo i promoviram dojenje <
> <i></i>
mama lav
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la azaleja » 02 sij 2006, 19:39

Kako je starija vrlo
zo odbila prsa, a i vrlo rano je imala bar jedan o
ok adaptiranog nisam dojila u javnosti i jurila bih doma kada je trebala jesti , no zato ovu mišicu dojim gdje i kad treba i nema nikakvih ružnih komentara, a i da ih ima ne dira me. <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Neda3kids » 03 sij 2006, 11:06

Dojim na zahtjev - pa to znači svugdje. <
>S prvo dvoje nioje bilo tako, i s prvom sam jurila doma. Činilo mi se da svi poprijeko gledaju.<
>Danas mi se čini da svi gledaju s odo
avanjem, ili su eventualno nezainteresirani - kak veli patkica., Sumnjam da se svijet toliko promijenio u 7 godina. Mislim da je to više do osjećaja. Mojeg.<
><
>Prema tome ak' imaš pozitivan stav prema dojenju - i ostali će.<
><
>Što se tiče dojenja u javnosti - nama je i tekstilna industrija to olakšala - našim mamama je bilo teško.<
>Postoje grudnjaci za dojenje, pa majice. svašta. Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i></i>
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruska » 03 sij 2006, 12:46

vidis - ovo za wc mi nikad nije palo napamet <
>a o dojenju vani - Ana nikad (doslovno niti jednom) nije htjela jesti vani zato sto nije htjela dojiti u sjedecem polozaju vec samo lezecki. Da je bila panika, ja bi legla na klupu sa njom, ali nije. A Kruno si je popapal sjedecki.<
><
>Sad sam se sjetila nedavne zgode u prepunopj cekaoni kod otorinca - on pospan, gladan i idem ga ja nahraniti. Pokraj nas stoji poznanica. I pocne mali cicati i krene let down, a on ispusti cicu. A mlijeka shiba na sve strane, po poznanici, njenu, meni, po klupici ajmeeee A trebali ste vidjet face ljudi u cekaoni <
>Ana - 20.05.2003.<
>Krunoslav - 04.03.2005.<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dimnjak » 05 sij 2006, 14:06

ja sam svog malca dojila na svim mogucim javnim mjestima, od banke, do robne kuce, u groblju...itd...tako je situacija nalagala....nisam imala nikakvih neugodnosti <i></i>
Dimnjak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Podgoricanka » 06 sij 2006, 01:06

Dojenja - bilo gdje, bilo kada. A bilo je raznih situacija. Nije da nije. Npr. kad smo prvi puta izasli naporodicni rucak ucetvoro Niksa je imao neka dva mjeseca i ja sam ga, naravno, u restoranu dojila. Konobari su se gurkali, suskali i na kraju zvali gazdu da vidi cudo nevidjeno. Onda su stajali za sankom i kao
isali case i gledali, smijuljili se i sl....Bila sam suvise neispavana i nervozna da bi se o
acunavala sa njima (sto inece volim da radim). <
><
>WC-tata D. vodi u muski (naravno) a ja u zenski (opet naravno) ali se buni. Prije neki dan isao sa mojom majkom u trzni centar i tamo mu se pripiskilo. Baka ga odvede u zenski WC a on se dere - Necu u zenski, ja sam muski covjek. BAka kaze - ne moze baka u muski. D. odgovara - Ali baba, meni se piski, ne tebi, idemo gdje ja kazem....Naravno, isli su u zenski....Bakina je bila zadnja..... iako se bojala da ne trguju mokrih gaca<
><
><
> <
><i></i>
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2006, 14:33

Dojila uvijek i svugdje kad god je trebalo. Dojila na sastancima, sjednicama, u crkvi ... nitko nikad nije ništa komentirao a i da je komentirao čuo bi svoje.<
> Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la melita » 13 sij 2006, 20:02

Isto ne mogu slušati da mi beba plače pa dojim gdje god se ukaže potreba. Najljepše mi je bilo na plaži, a negativnih reakcija nigdje - ni u prirodi, ni u centru Zagreba. <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Schlatka » 16 sij 2006, 11:37

Još uvijek nemam to nešto u sebi da bi mogla samo izvaditi sisu bilo gdje... žao mi je zbg toga, ali ne mogu protiv sebe.<
>Obično, kad smo negdje u drštvu ili kod nekog doma, onda se samo malo zaokrenem da se baš svi ne zagledaju.<
>Na javnim mjestim, nisam još nikad. Odem u auto većinom. <
><i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 19 sij 2006, 23:27

Zahvaljujuci grudnjacima za dojenje kod nas se uopce ne kuzi da cickamo. Ja sam svoju do sad dojila na svim mogucim i ne mogucim mjestima i nikad nisam bila u nezgodnoj situaciji ili da me neko grdo gledao. Naj fornije mi je bilo u ducanu, prosla zima ona mala (gladna) ja imala velku pernatu jaknu i svi mislili da ona spava na rukama. Dojile se u prvom redu na Davis Cup mecu USA- Hrvatska u LA. Pol meceva je provela meni na cici, a kamere snimaju uspavanu bebu,hehe. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 20 sij 2006, 06:04

Rita- tako i kod nas- nis se pretjerano ne vidi. Ali sad mi je vec tezi za nosenje i istovremeno dojenje. <
>Rekli su mi par puta da se uopce ne kuzi da je on pristekan. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži