Sada je: 01 svi 2026, 07:29.

dojenje+adaptirano mlijeko ????

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: dojenje+adaptirano mlijeko ????

PostPostao/la dove » 22 tra 2005, 09:22

Jos jednom, veliko hvala!<
>Vec mi je velika pomoc bila sto mogu nekome ispricati/ napisati svoje jade, a da se nalazi u istoj situaciji.Hvala vam sto me upucujete na druge topice sa istim temama. Nemam bas vremena sama traziti po forumu jer moje zlato trazi sto postotnu paznju 24 sata dnevno (ali to je vec za neki drugi topic). Shvatila sam da je moja sika bebina najdraza igracka. Ritma malo ima, malo nema. Najvise je z
ka preko dana. Po noci jede obicno u 22h, 03h (!!!), 05h, pa svako malo do 8h.<
> Veseli me to sto ce joj s vermenom svasta drugo odvlaciti paznju i da ce jesti kad je gladna, a ne kad joj je dosadno. Inace, zutica je skroz nestala. <
><
> <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvanaFM » 22 tra 2005, 23:36

dove, bas mi je drago sto vam je krenilo.<
>samo tako naprijed, a kavica naravno moze, samo ne znam kad cu tamo, ako ne prije, onda sam dolje sigurno oko 25.05. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 29 tra 2005, 11:05

ivana <
><
>poziv upomoc! Vec tri dana beba se cudno ponasa na siki! Pocelo je tako da ju je uvecer uhvatio plac i nikako je njena sika nije mogla umiriti. Kad je nosimo po kuci, smiri se, cim je polegnem u krilo, rasplace se i nece sikiti. Po noci, je sve uredno kao do sada. Jutros je sikila 10min i onda uhvatila plakati. Nekako sam je smirivala i drzala na prsima ali nije sisala nego samo bezveze cuckala. Provjerila sam, mlijeka je bilo, jela sam kao i inace, drzala je u istom polozaju, svi su uvjeti bili isti, ali bebi nesto ne odgovara. Je li to mozda da nije vise gladna ili da joj se spava pa od umora place ili .... Zasto ne vuce!???!! Je li se nekome dogadjalo isto to ????? <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 29 tra 2005, 12:32

Nesto joj sigurno smeta. <
><
>Je li se buni kad se postavi u polozaj za dojenje samo na jednu stranu ili na obje?<
><
>Ima li bijele flekice po ustima, crvenilo na guzi?<
><
>Je li se sto promijenilo u ova 3 dana? (prehrana, dezodorans) Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 29 tra 2005, 15:00

Smeta joj na obje strane, nema bjelo u ustima i guza je uredna isto. Jucer sam popila kavu, bez kofeina! Vec sam jednom prije ali joj nije smetalo <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvanaFM » 29 tra 2005, 15:17

Ja sam najprije pomislila da su grcevi, jer se obicno djeca, kad imaju grceve, smire kad ih se nosi i kad im se masira stomak. <
>Cudno mi je zasto nece da jede. Aj probaj bebicu staviti na siku i ljuljuskat je ili malo setati s njom po kuci.<
><
>Jesi li mozda stavila neko mlijeko za tijelo ili promijenila sampon ili prasak u kojem peres svoju odjecu, mozda bebi to smeta.<
><
>Stvarno mi nista ne pada na pamet. <
> <
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 29 tra 2005, 19:04

Evo sad smo napravili pauzu od tri sata i mislim da je mogla ogladniti. Na desnoj je napola spavala, malo vukla i rasplakala se nakon pola sata. Lijevu je do
o vukla 10 min i onako bezveze dok joj nije dosadilo pa se pocela smjeskati i pustila
adavicu. U desnoj mogu sad istisnuti jos mlijeka, nije da je pofalilo, jedino je mozda doslo ono gusce. Nije rjesenje da je stalno prebacivam nanovu siku da pobere ono prvo mlijeko.To ljuljuskanje u stojecem polozaju pali do
o. Ja sam isto mislila da su grcevi, ali ne grci se! I ponasanje nije vezano za odredjeno doba dana. Nekako mi je skroz cudna. Mozda joj sad ne treba tako cesto sika, nego trazi paznju kad place, nemam pojma! Vidit cu kako ce se ponasati veceras. Samo me strah da ne ostane GLADNA!!! <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 01 svi 2005, 00:46

Moj sin je dojio jako kratko, kad je bio mala beba 5-10 min, a poslije max 5 min ... na obje strane!<
>A znalo se desiti da place jer ne moze zaspati i tada nije htio dojiti, naprotiv, dojenje mu je tada samo smetalo <
>Mozda je i to slucaj kod vas 13.6.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la dove » 01 svi 2005, 11:46

Majko mila ovo je strasno........<
>Nadam se da je i kod nas slucaj da se najede za 10 min. Jutros je bila uzasno nemirna na jednoj dojci, malo je vukla, a vise cuckala , on da sam je prebacila na frisku dojku koja je za to vrijeme curila, pola sata je malo vukla malo spavala, malo se koprcala. Sad mi je na ramenu podrignula, u zeludcu joj krulji, a njoj usta puna sline, cucka prst. Pokusala sam je vratiti na siku, a ona kao da ce je primiti pa se rasplakala.<
>nesto nije u redu. <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 02 svi 2005, 07:30

Nemam pojma sto bi moglo biti. <
>Prema tvom opisu beba mi djeluje kao da je nesto boli ili je pod stresom.<
>Je li danas stanje bolje?<
>Da svratis do pedijatra? Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 02 svi 2005, 20:33

Evo, nocas je do
o jela, a preko dana opet koprcanje na siki. Mici je probava, krulji joj u stomaku i ima vjetrove, a nije kakala 5 dana. Danas sam je svako malo stavljala da podrigne i dojila hodajuci po kuci. Bilo je do
o. Samo da nam ta kakica dodje. Za cetiri dana idemo kod dr. Jedva cekam viditi kakva je situacija sa tezinom moje bebe. Po nasoj vagi dobila je 1200g od porodjajne tezine u skoro DVA MJESECA Valjda nije bas na najdonjoj granici. <
>Mislila sam pitati vas, iskusne majke je sto bi moglo biti razlog da je pocela odjedom sliniti. Nemoguce je da je zuljaju desni radi zubica tako rano, jel da?!<
> <i>Edited by: dove at: 3/5/05 9:12<
></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 03 svi 2005, 07:21

Aaaaaaaaa, kakica je muci! Ma, izaci ce to, prije ili poslije. <
><
>1200 g! Ako to i ped. potvrdi otvori jedan hvalisavi post. <
><
>Za tvoju inf. minimum je 450 g u mjesec dana. <
><
>Slinjenje je normalno. Koliko se sjecam, L. je stalno slinila, a prvi zubic joj je izasao s 11 mjeseci. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 03 svi 2005, 09:11

Hvala, moram se ispraviti, 1200 u skoro dva mjeseca. <
>Malo sam zbunjena, zurila sam. Nadam se da ce i to biti u redu ako je min. koliko ti kazes. <
>Ne mogu docekati dan kad cu moci otvoriti hvalisavi .... <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 03 svi 2005, 09:28

Eh, zaboravih, dobitak u kilazi se mjeri od najmanje tezine nakon rodjenja, tj. otprilike od 4. dana (a kod nekih beba i 10-15. dana) nakon rodjenja.<
><
>Ako je i tako, sigurno je OK. Samo da pre
odite ovu muku s vjetrovima u stomacicu. <
><
>Je li beba sigurno doji tijekom 2 sata na istoj dojci? Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 03 svi 2005, 10:36

od najmanje tezine 1500<
>dam joj uvijek onu od prethodnog dojenja i prebacim na drugu.bude nekad i cesce od dva sata. nekako mi je lijena za vuci. povuce u pocetku i onda bezveze cucka, vec sam to i napisala. strah me da to nije posljedica one nesretne bocice od prije dva tjedna. reci mi da nije !!!! <
>mozda mi se zablokira otpustanje mlijeka, mozda ... <
>kako se koristi Syntocinon za otpustanje mlijeka? <i>Edited by: dove at: 3/5/05 11:11<
></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 03 svi 2005, 11:09

Ako tek sada tako cucka (i ne koristi dudu varalicu) naravno da nije, davno je to bilo. <
><
>Ali, uopce mi ne pada na pamet sto bi moglo biti. Jasno mi je da je to cuckanje umiruje, ali zasto joj treba umirenje? <
><
>Mozda je muci stomak, jer kakica nikako da izadje?<
>Mokre pelene su uredne? <
>Nema temperaturu? <
>Je li joj vruce, znoji li se?<
><
>Mozda samo voli biti uz mamu. Kako se ponasa inace kad je nosis, je li zadovoljna? Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 03 svi 2005, 11:21

kad je nosim, zadovoljna je i kad sama pusti siku zadovoljna je. pocela jje gugutati i smijati se i opazati svijet okolo. mozda je to uzbudjuje pa zeli biti uz mene. to mi je OK samo kad mi sse rasplace , tesko mi je . <
>Pelene su mokre, nema temp., samo ta kakica. Masiram joj,trbuscic, a cini mi se da joj ne pase. <
>Dudica varalica ne dolazi u obzir!!!!!!!!!<
>a mozda stvarno posise za krace vrijeme nego prije svoj o
ok. strah me da ne dodje do masnog mlijeka. valjda da je gladna, vukla bi !???? <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 03 svi 2005, 11:40

Da zakljucim: <
>Beba stara oko 8 tjedana, nije bolesna, piski OK, ne kaki vec 5 dana, do
o napreduje. <
>Mama iskljucivo doji, bez adaptiranog i sesirica? Ragade su proslost?<
><
>Prema tome, samo je ta kakica i vjetrovi muce. Kako sam vec rekla, izaci ce to. Ako beba do
o napreduje, to sto nema kakice nije za
injavajuce, vazno da dobija na tezini i da nije bolesna.<
><
>Je li ti pijes/jedes nesto sto napuhuje? Imas li mozda zatvor? <
><
>Moguce je da je u pitanju i nesto iz tvoje prehrane, ali lako je moguce i da beba sve sto dobije od majcinog mlijeka do
o preradi i da ostanu samo vjetrovi. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 03 svi 2005, 23:16

Vase me dojenje jako podsjeca na nase, vec sam ti napisala da je mali jako jako kratko dojio, max 10 min u pocetku, a vec sa tri mjeseca max 5 min. <
>U pocetku sam bila izludjena, posebno kad bih, dok sam ga dojila pod rukom kojom bih ga drzala, osjetila krcanje u crijevima, koje i ti spominjes, tako da sam stalno prvih tjedana izmisljala razloge da odem pedijatrici pa da ga izvagam tamo. <
><
>Kad sam joj opisala krcanje u crijevima objasnila mi je da su njihova crijeva jos uvijak jako jako mala i da svaki protok mlijeka mi dozivljavamo kao da im krci (kruli) ali da je to normalno i da se ne trebam bojati - evo, sad mi sin ima vec skoro cetiri godine, ne doji vec dugo a ja i dan danas imam osjecaj da ne jede dovoljno, da je gladan ... istovremeno me nervira moja mama kad me nutka da uzmem jos malo, ma samo malo ...<
>Hocu reci - to je valjda normalno, iskonski u svakoj majci da ima strah da joj dijete nije gladno, a jos kad znas da puno mama koje doje po najmanje pola sata pa do sat i po po podoju - naravno da se bojis da tvoje dijete jede malo, ali znaju oni najbolje koliko im je dosta, stoga na tvom mjestu ne bih
inula ako su ostali pokazatelji bebinog napretka u redu<
>Kako kazes - da je gladna vukla bi i ja ne vjerujem da bi gugutala <
>Do treceg mjeseca zivota bebe imaju jake reflekse, posebno refleks sisanja; moj sin se, nazalost, smirivao dudicom, sto tebi svakako ne preporucujem, bar ne dok vam se 100% ne ustali dojenje i dok 100% ne budes sigurna u sebe<
> 13.6.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la dove » 10 svi 2005, 09:41

Ne mozete zamisliti nasu srecu kad je dosla kakica nakon 10 dana!!! Dr kaze da je to normalno za dojenu djecu i da se tolerira i do 15 dana. <
>Bebica je dobila 1200g od porodjajne i narasla 7cm. Ima 4900g i 61cm i 2mjeseca je stara. Kaze dr da je to u redu ali da je mogla i vise dobiti. Neka samo i dalje nastavim dojiti. <
><
>Hocu li docekati dan kad ce mi reci :
aaavoo, kako je fino narasla veeeelika!!! <
><
>Vise ne place na sikama, samo ne voli desnu nikako, pa je varam na sve moguce nacine, ne bi li pojela sve iz nje. <
><
>Razmisljam da se pocnem izdajati, nakon podoja kako bi povecala produkciju mlijeka. To mi je izdajanje tako neprakticno i bolno... Bradavice mi poslije izgledaju uzasno. Nekakve su njezne. kad nisam htjela slusati starije i pripremati
adavice za vrijeme poroda. <
><
>Jedva cekam drugo dijete, da od pocetka pocnem sve ispravno raditi (mos mislit!) <
> <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 10 svi 2005, 10:30

Dove, sve je OK i kako treba biti <
>I ne treba ti pohvala pedijatrice, vidi koliko ti je bebica narasla <
>Moj sin je volio vise lijevu, valjda zbog srca, na desnoj mi nije nikad zaspao <
>Bradavice - nisu potrebne pripreme za vrijeme trudnoce Vidjeces kako ce se stvrdnuti vremenom 13.6.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la dove » 10 svi 2005, 11:01

<i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 19 svi 2005, 08:49

Potpisujem djmamu. <
>Bravo! Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IvanaFM » 20 svi 2005, 12:47

Dove, veceras stizem dolje, ostajem do nedjelje.<
>Imam jako puno obaveza, ali mozda se uspijemo dogovoriti za neku
zinsku kavicu u Dade ili negdi na rivi. <
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 23 svi 2005, 16:14

hej Ivana di si sad? sad sam otvorila mail.ovaj vikend smo bili kod mojih.imas li produzeni od 26. ? <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvanaFM » 23 svi 2005, 21:03

hahaha, nema kod mene produzenih, cesto nema ni vikenda <
><
>nisam vise doli, a da si i nesto odgovorila ne bi prije povratka doma vidila jer mi
atu nesto nije bilo OK s kompojuterom.<
>a bas sam se nasmijala kad sam skuzila kakva je pjaca, a ja mislila s tobom u dade na kavu <
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 24 svi 2005, 12:40

A bizi, bizi sto cu ti reci!! <
><
>Opet problemi sa sisanjem. Prehladjena mi je beba ii uzasno joj je nosic zacepljen , pa ne moze sisati. Kao da se sve urotilo protiv nas i naseg dojenja. Kako sam prije bila naivna misleci kako ce mo to savladati bez problema kao jednu najprirodniju stvar na svijetu ..... <
>Sad sam joj dala 60ml adaptiranog na casu kako bi napokon zaspala da se mogu izdojiti i to joj dati kad ogladni. Osjecam se nemocno kad vidim kako se muci oko svoje sike, pokusava jesti i disati i sve je to skupa iznervira, pa se umori i tek onda ne moze poovuci nista. Cijelu noc plivam u mlijeku jer nije poojela svoj uobicajeni o
ok. Drzite nam fige da izdrzimo i da se nosic odcepi. (stavljam joj fiziolosku i otopinu sljezovog korjena)<
><
> svima koji tu i tamo cirnu ovdje....... <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 24 svi 2005, 13:09

Kad se vec izdajas, ukapaj joj malo svog mlijeka u nosic. <
>Ako se
zo umara, stavljaj je cesce, a krace.<
><
>Nadam se da ce vam to proci uskoro. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 30 svi 2005, 10:40

<
><
>Dosao je i taj dan da su mi u amb. rekli
aaavo kako ti je cura narasla veeelika!!!<
><
> <
><
>U tri tjedna je dobila 600g i sad ima 5500g sto je 1850g od porodjajne tezine, a ima dva mjeseca i 24 dana. Nisam mogla vjerovati kad sam vidila vagu. Naravno sve je to od majcinog mlijeka osim sto sam joj jedan dan dala 50ml na casu, a ni ja ne znam zasto!! <
>Skroz sam ponosna i samouvjerena u dojenje i u kolicinu mlijeka i ... volim vas sve!<
> <
><
>Naravno da slijedi jedan opsirni hvalisavi topic kad uhvatim vremena!<
><
> <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 30 svi 2005, 11:12

Super!!! Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama