Postao/la djecakovamama » 03 svi 2005, 23:16
Vase me dojenje jako podsjeca na nase, vec sam ti napisala da je mali jako jako kratko dojio, max 10 min u pocetku, a vec sa tri mjeseca max 5 min. <
>U pocetku sam bila izludjena, posebno kad bih, dok sam ga dojila pod rukom kojom bih ga drzala, osjetila krcanje u crijevima, koje i ti spominjes, tako da sam stalno prvih tjedana izmisljala razloge da odem pedijatrici pa da ga izvagam tamo. <
><
>Kad sam joj opisala krcanje u crijevima objasnila mi je da su njihova crijeva jos uvijak jako jako mala i da svaki protok mlijeka mi dozivljavamo kao da im krci (kruli) ali da je to normalno i da se ne trebam bojati - evo, sad mi sin ima vec skoro cetiri godine, ne doji vec dugo a ja i dan danas imam osjecaj da ne jede dovoljno, da je gladan ... istovremeno me nervira moja mama kad me nutka da uzmem jos malo, ma samo malo ...<
>Hocu reci - to je valjda normalno, iskonski u svakoj majci da ima strah da joj dijete nije gladno, a jos kad znas da puno mama koje doje po najmanje pola sata pa do sat i po po podoju - naravno da se bojis da tvoje dijete jede malo, ali znaju oni najbolje koliko im je dosta, stoga na tvom mjestu ne bih
inula ako su ostali pokazatelji bebinog napretka u redu<
>Kako kazes - da je gladna vukla bi i ja ne vjerujem da bi gugutala <
>Do treceg mjeseca zivota bebe imaju jake reflekse, posebno refleks sisanja; moj sin se, nazalost, smirivao dudicom, sto tebi svakako ne preporucujem, bar ne dok vam se 100% ne ustali dojenje i dok 100% ne budes sigurna u sebe<
> 13.6.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!