Sada je: 04 stu 2025, 10:29.

zelena stolica

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje i zelena stolica

PostPostao/la Neda3kids » 15 kol 2005, 11:47

OK. Papamo već 2 tjedna. Od subote (napunila 13 dana ,ne ja, nego K.) stolica pozelenila. <
>E sad. <
>Kad sam imala T. (svog drugog) on je počeo imat zelene stolice nekak u isto vrijeme, ali je bio djelomično na Aptamilu tada pa smo razumski reagirali da bi moglo bit od toga.<
><
>E sad. Je l' normalno da beba ima zelenu stolicu???? Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Dojenje i zelena stolica

PostPostao/la haniibanii » 15 kol 2005, 13:29

Jesi uzimala kakve lijekove u zadnje vrijeme? Jel beba uzima ikakvu drugu tekućinu osim mlijeka? Neki čajevi, a i lijekovi koje uzima mama dok doji mogu uzrokovati zelenu stolicu.<
>Isto tako ako prečesto mijenjaš dojku (svaki puta drugu) može biti da dijete ne dobiva dovoljno onog zadnjeg masnijeg mlijeka, nego svaki puta posiše samo ono rijeđe na početku. Probaj bebi nuditi tokom 2-3 sata samo jednu stranu, da izvuče sve do kraja. <i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Neda3kids » 15 kol 2005, 16:40

Prenatal, i C-vitamin (malo sam prehlađena). Pijem eventualno kamilicu i cedevitu. Samo mlijeko zasad, pred nekih 5 dana pila je Hippov čajek, al' sad više ništa.<
>Uglavnom cica s jedne dojke, a samo ako nije zadovoljna dobije drugu nakon nekih 40 minuta. Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 15 kol 2005, 16:59

si zvala sos rodin tel? proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003.<
>ljeto 2004.<
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la piko » 15 kol 2005, 17:04

Zelena stolica može biti zbog gladi, što isključiš vaganjem bebe ili možeš ocijeniti odokativno. Kod mene je bio takav slučaj. Bebač je naočigled bu
io, a stolica zelena. Ja sam to pripisala sporom prolasku sadržaja kroz crijeva, jer je kakao jednom dnevno ili čak jednom u dva-tri dana. Sve je počelo kad je imao 2 tjedna.<
>No sikiriki!<
> <i></i>
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Neda3kids » 15 kol 2005, 18:47

Nisam! Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 15 kol 2005, 19:53

<
>VIše nije besplatan, ali meni su cure puno pomogle!<
>ako ništa drugo dobit ćeš novih informacija<
>nazovi ih svakako.<
><
>01 61 77 520<
>091 22 77 220 proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003.<
>ljeto 2004.<
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la patkica » 15 kol 2005, 20:55

Quote:Zelena stolica može biti zbog gladi<
>zelena stolica nije stolica gladi!<
>moze se pojavit kad beba ne pojede dovoljno masnog mlijeka. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la haniibanii » 16 kol 2005, 11:45

Mislim da od Prenatala i C vitamina ne bi trebalo biti promjena na kakici, ipak to nisu lijekovi kao antibiotici i sl.<
>Ako babica ne pije ništa osim mlijeka možda ipak ne dobiva dovoljno onog masnog. Nije to stolica gladi. Ako je tako mala beba gladna neće dovoljno kakati (3-4 puta na dan). Negdje sam pročitala da stolica može pozelenjeti oksidiranjem, tj. ako je neko vrijeme bila izložena kisiku. <i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Neda3kids » 16 kol 2005, 13:47

A grožđe? Bijelo Ja jela Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 16 kol 2005, 13:59

ja mislim ne proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003.<
>ljeto 2004.<
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

zelena stolica

PostPostao/la gold dust » 16 kol 2005, 14:07

meni ovo zvuci pomalo kontradiktorno:<
>nije stolica gladi - nego beba mozda ne pojede dovoljno masnog mlijeka. zar nije upravo masno mlijeko ono od cega beba postaje sita?<
><
>anyway, Nedo, ako su svi ostali pokazatelji dostatnog hranjenja tu - dakle dovoljan
oj mokrih/pokakanih pelena u danu, zadovoljavajuce dobijanje na tezini, do
o opce stanje bebe itd. - onda je vjerojatno stvar ili u necemu sto si jela, ili u oksidiranju stolice kao sto je netko vec napisao.<
><
>i samo kao primjer - moja kcer nazalost u pocetku od samog dojenja jedva da je bila na donjoj granici dovoljnog prirasta, a i ostali pokazatelji su bili problematicni, ali joj stolica u tom periodu nikad nije bila zelena. pozelenila je tek kad smo poceli kombinirati s adaptiranim i otada je cesto bila zelenkasta iako je sve ostalo bilo super <i></i>
gold dust
Sveta krava

Re: zelena stolica

PostPostao/la Neda3kids » 16 kol 2005, 17:57

Zvala Rode, dobila Rodu Veli ona meni da se čula s Patkom I sve znam kak vi danas kakate Al' nama je Guadaljara od jučer popodne, kroz noć i cijeli dan Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la patkica » 16 kol 2005, 18:40

Gold Dust - mislim da je bitno naglasit da nije stolica gladi, jer se na zalost taj pojam najcesce spominje s nastavkom: nemate dovoljno mlijeka, dajte adaptirano (kad pocne zelena). A najcesce je stvar jednostavna - duze drzati na jednoj strani. (cesto mame mislie da je bolje
ze mijenjati stranu jer bolje tece i
ze ide mlijeko, pa se zeznu s time). <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la koko mamac » 16 kol 2005, 19:53

kolko dnevno ima/nema stolica? fakat, ak kaka jednom, dva puta dnevno, crijevni sadržaj je dulje izložen oksidaciji (zbog sporije pasaže crijeva).. flora se tek uspostavlja, zraka ziher ima dovoljno po probavnoj cijevi i eto ti zelene stolice... sve ok ak je prirast ok i ak stolica nije vodeno-proljevasto-pjenušava (to je nama bilo, na kraju se ispostavilo da je to bila blaga intolerancija na laktozu, glede nezrelosti prob. sustava - beba je bila nedonošče; no sve se na kraju sredilo).. ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 16 kol 2005, 21:41

ove kakice koje opisuje koko mogu biti od crijevnih virozica.<
>kakice gladi izgledaju slično kao mekonijske kakice. one prve u rodilištu.<
>neda, kako stojite s podrigivanjem i prducanjem? <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la piko » 16 kol 2005, 22:21

Ja spomenuh stolicu gladi, al ovo<
>Quote:...taj pojam najcesce spominje s nastavkom: nemate dovoljno mlijeka, dajte adaptirano (kad pocne zelena).... <
>ne bih spomenula.<
>Dojila sam P 18 mjeseci bez kapi adaptiranog, čaja ili sl, i dojim opet.<
><
>Quote:Nije to stolica gladi. Ako je tako mala beba gladna neże dovoljno kakati (3-4 puta na dan). <
>Ovo me malo zbunjuje, jer je F kakao 1 u dva-tri dana, al gladan sigurno nije bio.<
><
>No nevaţno, kako beba kaka danas? <i></i>
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Re: zelena stolica

PostPostao/la patkica » 16 kol 2005, 23:14

Cuj, ja ne velim da je beba koja nema vise stolica dnevno gladna. Zapravo - trudim se da se ne ide odmah od toga da je beba gladna (a cesto je okolina sklona svaki trzaj placi ili bilo sta od djeteta protumacit kao glad - ne mislim na mame nego bas okolinu).<
>Naravno da ima izuzetaka i da nisu sve bebu u pravilu, ali ipak, po LLLu bi beba DO 6 tjedana zivota trebala imati svaki dan stolicu. Nakon toga je moguce das e drasticno prorijedi, neke bebe imaju i jednom tjedno i sve je OK. Al kao taj prvi period bi trebale imati cesce. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la haniibanii » 16 kol 2005, 23:14

Quote:Ovo me malo zbunjuje, jer je F kakao 1 u dva-tri dana, al gladan sigurno nije bio.<
><
>Ovo 3-4 stolice na dan se odnosi na bebe mlađe od 6 tjedana. Za starije bebe je normalno da ne kakaju i po par dana. <
><
><i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gold dust » 16 kol 2005, 23:46

i, sto kazu na rodinom telefonu za zelenu kakicu? <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Narya1590 » 17 kol 2005, 14:34

Quote:crijevni sadržaj je dulje izložen oksidaciji (zbog sporije pasaže crijeva).. flora se tek uspostavlja, zraka ziher ima dovoljno po probavnoj cijevi i eto ti zelene stolice...<
><
>Ja mislim da ce prije biti ovo sto je koko napisala. <
>I nema veze sa
ojem stolica. Moja Ida je znala imati jednu stolicu zutu, nakon dva sata jednu zelenu, pa opet poslije toga zutu. Pa sutra opet zelenu, pa zutu....<
>Ja sam mislila da je dijete gladno, a dijete u prosjeku dobivalo pola kile svakih deset dana .<
><
>Kakva je situacija sada? Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MjesecevaZraka » 17 kol 2005, 14:35

Quote:i, sto kazu na rodinom telefonu za zelenu kakicu?<
>Isto sto i patkica. <
><
>Nedo, navijam za vas dvije! <
><
><
><i></i>
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 17 kol 2005, 16:04

Nedo, kako dobivate na težini? Evo za usporedbu kako Jakob jede, u jednom o
oku 4 puta zamijenimo dojku. Kad se najede na jednoj strani sam ispusti
adavicu i ne želi više sisati, podrignemo se (kako koji put nam uspije), pa drugu dojku, opet podrignemo, pa opet prvu dojku pa opet drugu ako želi. U deset dana dobio je pol kile, vagala ga jučer patronažna. Kakica mu je zlatno žuta a svaka pelena do
o pokakana. <
> Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Neda3kids » 17 kol 2005, 16:55

Roda kaže: boja nema veze. Pa smo to tak i uzeli zdravo za gotovo. No, svejedno, jučer je davila, koma je bila. Navečer, naravno. A dojila sam je full, i to je izvrsno vukla, k'o nikad. Prvo smo forsirali jednu, pa kad više nije bilo niti kapi (čekali, pa masirali, pa stisnuli - pa ništa), stavila na drugu stranu. Ponovno je dojila k'o šašava. To je trajalo čitavu "Čaroliju". Onda smo išle prema krevetu, još joj dala jest. I ništa. Tuli i tuli. Na kraju spremila stotku Aptamila - dogovor je bio samo za probu - i popila je 50. Nakon toga odspavala redovnu šihtu od 4 sata. Kroz noć dojila, i cijeli dan dojila. Nešto malo bolje spava. Tragovi žutog u stolici.<
>Baš vam ne volim tute pisat da sam popustila pa dala adaptirano, al' eto - tako je bilo. No to ne znači da ćemo odustati od dojenja. Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SandraSM » 17 kol 2005, 18:28

Secam se da je Stefan kad je imao oko dve nedelje imao par zelenkastih stolica. Ja sam se naravno prepala da je gladan, ali ovde mi je babica (koja je dolazila na kucu prvih mesec dana) rekla da je normalno da kakica bude razlicitih boja na pocetku. To se nekako poklopilo sa pocetkom grceva i par nedelja posle toga je proslo (par zlatnozutih, par zelenkastih, pa opet u krug). Pitaj pedijatra, mozda ce imati neki savet i kontrolisi da li dobija na tezini. Stefan<
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 23 kol 2005, 15:12

Ja ovo vjerojatno ne bih trebala pisati ali ipak... David je imao tamno zelenu smrdljivu stolicu u vrijeme urinarne infekcije. Kako se sredila infekcija sredila se i stolica. [<i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Podgoricanka » 23 kol 2005, 19:08

Nedo - prvo hocu da ti kazem DOBRODOSLA na podforum dojenje i zelim ti da sto duze ovdje i ostanes. Ako se ne varam, ti si imala problema sa dojenjem prvo dvoje djece. Izvini ako grijesim. Ja Davida nisam dojila ni punih mjesec dana i zato mi je ovo iskustvo sa Niksom donijelo toliko znanja o dojenju koje sam skupljala od dana prvog porodjaja preko drugog sve do danas. Slijedeci iscrpna uputstva cura sa foruma i jedne pozrtvovane Rode koja me je bez
oj puta zvala telefonom iz Zagreba - uspjela sam. To i tebi zelim. <
>I mi smo imali isto problema sa zelenom stolicom i sjecam se da su mi mnoge zene (sa foruma i Rode) rekle da picim hra
o dalje i da to nije znak gladi. Tako sam i postupala i sve je O.K. bilo. DAkle, ako je bebica do
o - nema specijalnog razloga za
igu oko boje stolice. TAko ja makar mislim <
><
>Samo hra
o i strpljivo. <i></i>
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la Lena » 28 kol 2005, 11:43

Meni je pedijatrica rekla da nije obavezno da je zelena stolica stolica gladi. Ako ti se cini da bebica do
o napreduje, moze biti i da si pojela nesto sto joj nije pasalo busici. Ja sam se jednom najela ljesnjaka dok sam malog dojila. Usro se ko grlica i sve je bilo zeleno i rijetko. Moja Ani ima 20 dana i vec joj krvna slika pokazuje da ima neku alergiju. Danasnja skoro sva djeca ne toleriraju neku vrstu hrane pa bi ja krenula od toga. Manja je vjerojatnost da je neka viroza ili infekcija (iako ne treba ni to iskljuciti). Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Neda3kids » 28 kol 2005, 19:53

Definitivno grožđe, a ja ga tak volim Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><
><i></i>
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaCH » 28 kol 2005, 21:31

Ma odlicno kad je samo zbog grodja. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.