Sada je: 01 svi 2026, 07:30.

proljev

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

proljev

PostPostao/la ana » 27 lis 2005, 17:51

Maro mi ima proljev evo vec treci dan.Stolica je na analizi do utorka,a do tada trebam neke odgovore.<
>Kakica mu je skroz tekuca,ali je i zelena.Pretpostavljam da je to normalno jer mu mlijeko samo protrci kroz crijeva,ali nisam ziher.Zato pitam vas,jel normalno da je zelena?On je iskljucivo dojena beba.<
>I jos nekaj-jel moram ja svoju prehranu mijenjati dok on ima proljev?<
> <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: proljev

PostPostao/la eli » 27 lis 2005, 22:16

moje mišljenje, nisam stručna. čim ima tako dugotrajni proljev, to nije normalno, pa ni boja. moja je sa 17 mjeseci u jaslicama pokupila rota virus i iz nje se cijedila doslovno zelena voda. tada je imala dva mala podoja dnevno i jela prilično do
o. kad se razboljela, po preporuci pedijatrice bila je danima na sisi i raskuhanoj riži u malim količinama. ja bi, na tvom mjestu, jela samo dijetnu hranu koja se inače preporuča za proljev. ne neka stroga dijeta, samo bi izbacila voće i povrće i par dana kao osnovu ručka i večere uvela rižu.<
>pusa malenom i nadam se da će proljev
zo proći. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la djecakovamama » 30 lis 2005, 01:50

<
>Svakako izbjegavaj tesku, zacinjenu, premasnu i preslatku hranu, ja bih i citruse izbacila i "teze" povrce (
okulu, karfiol, grah, grasak i sl.)<
>I doji sto cesce da ne dehidrira <
>Nadam se da je vec proslo <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la ana » 30 lis 2005, 19:18

Hvala cure.Maro jos uvijek kaka mekano i sad si sve nekako mislim da mi je mozda malo gladan.Jel moze takva kakica biti od toga?.Kolicinski ima dosta ,iako na granici zadnjih par dana,ali mozda bi on sad vec nesto jace?<
>Sto se tice prehrane ja inace ne jedem tesku hranu,a niti citruse,pa sam sigurna da mu to ne steti jer fakat pazim. <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 30 lis 2005, 23:02

Ako ti je iskljucivo dojen, ako ga hranis na zahtjev, sad, sa skoro 5 mjeseci tvoja ponuda i potraznja trebala bi biti do
o uskladjena.<
>Koliko cesto mijenjas strane pri podoju? Zelena stolica ponekad zna biti ako mijenjas pre
zo stranu - pa ne pojede dovoljno onog masnog, zasitnog mlijeka koje je na kraju zadnje u cici. PRobaj ga malo duze drzati na jednoj strani. Ako stane sa podojem, a mislis da ima jos - slijedeci podoj kreni sa "starom" cikom. <
>Zelena ti moze biti i od proljeva, ako je napuhnut pa ima vjetrove (sa zrakom oksidira). <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la eli » 30 lis 2005, 23:47

nema potrebe da počnete sa dohranom, još par tjedana barem. vjerujem kad kažeš da je možda gladan. proljev iscrpljuje, apsorpcija mlijeka je smanjena i normalno je da sada, kad je u fazi ozdravljenja češće traži sisu. bilo bi do
o da se sada ne odvajaš od njega (npr. odeš po špežu ili na kavu) jer mu za
že nadoknađivanje zbog proljeva propuštenog "debljanja" bitno da dobije svaki put kad poželi. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ana » 01 stu 2005, 00:14

On inace jede samo jednu,a u kriznim danima su mu potrebne dvije.To se dogadalo sad zadnjih dana jer sam imala nekako manje mlikea nego inace.Sad smo opet sredili kolicinu,ali on mi je i dalje nezadovoljan.Kao da se ne zasiti.<
>Patkica,drzim se svih tih pravila,pa mi zato i nije jasno .<
>Eli,ma ja ti se niti ne odvajam od njega jer on inace cesto doji,a pogotovo sad kad je u ovoj fazi i kad stalno kaka.Sad to vise nije tako jako tekuce,ali je cesto.<
>Danas smo bili kod doktorice na pregledu i vagala ga je .Prije 5 dana je imao 7 kg,a danas ima 7 i 30.Ona veli da on mozda je povremeno gladnjikav,ali nije generalno gladan jer je ipak nesto dobio,a ne izgubio.Rekla mi je da mu pocnem davati kasice pomalo(bananu i jabuku).Hm,nisam pametna . <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 01 stu 2005, 02:14

gle, od par žličica voćne kašice neće biti sitiji, a pola teglice bi mu teško palo na želudac. banana je izuzetno zasitna i teško pada pa sam je po savjetu moje majke (stara škola) uvela tek sa godinu dana. ako izdržite još 15-ak dana, na konju ste. <
>ja, paranoičarka, ne bi se usudila bebi mlađpk od 6 mjeseci dati išta osim adaptiranog i rižinih pahuljica. (mi smo s tim počeli sa 5,5mj.-iz sadašnje perspektive nepotrebno prerano).<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ana » 01 stu 2005, 13:15

Ma imas pravo,i sama sam nocas odlucila da cemo izgurati.To je valjda nekakva krizica zbog tog dosadnog proljeva.Sutra dobivamo nalaz ,pa cu vidjeti sta je.Hvala cure,,javim rezultate.<
>Pusa <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.