Postao/la mama yaya » 09 sij 2006, 14:31
Mi smo imali ozbiljan strajk dojenja, i to je trajalo skoro 3 mjeseca, ja sam izludila ali izdrzala. Bilo je placa i mog i njegovog. Ukinuti flasicu, cuclu ili bilo sta osim dojenja. Davati tvoje mlijeko samo na kasicicu ili solju. Sad sam probala naci taj topic o nasim problemima ali ga ne mogu naci. <
>Na flasicu je djeci lakse, jer mu mlijeko kapa odmah, a ne kao kod dojenja, prvo se mora "otpustiti" mlijeko majcino pa onda lakse ide. Mi smo imali problem sto se ja nisam mogla nikako opustiti, a on nije htio da vuce ako mu odmah ne krene, nego pocne vristati i okretati glavu. Onda sam imala sistem da ga uspavam (cak i kad nije bio pospan), ljuljanje do besvjesti pa tek onda u polu snu sam mu dala da doji (jer je jedino tako htio dojiti). Ti mjeseci su prolazili u nosanju, ljuljanju, i dojenju. Kod nas vjeruj mi nista nije pomoglo ni ukidanje cucle ni mracna prostorija ni nista (osim dojenja u snu), dok nisam pocela dohranu uvoditi, nekako sam sa tim pozurila i pocela sa 5 mjeseci, na kasicicu. Kako je to okusio odmah se vratio budnom dojenju. Razlog sto je poceo strajk kod nas nije bila flasica nego ja mislim moj slabi "let down", tj. morao bi puno da sisa da bi mlijeko krenulo, a onda je to bio zacarani krug, on bio gladan nije imao strpljenja da ceka, pa bi onda nakapala par kapljica (iako je to sve slabo bilo jer bez let down-a nema curenja mlijeka) dala mu na kasicicu, pa bi se on malo smirio, pa onda nosanje i tako 3 mjeseca. I sad kad se sjetim muka mi je od toga. Nadam se da kod vas ovo nece dugo trajati, nikome ne bih pozeljela. <
> Bajna 05.01.2002.<
>Kikiriki 07.09.2004.<
><i></i>
Bajna - 05.01.2002.
Kikiriki - 07.09.2004.