Sada je: 22 srp 2026, 11:10.

Kako i sta dalje????

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: kako dalje?

PostPostao/la Buba » 01 vel 2006, 17:08

ma gricka on vec svasta, ima i onu cetkicu za grickanje, i kazem ja da boli, cak i vrisnem, ali to ne pali. <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

kako dalje?

PostPostao/la Mrđi » 01 vel 2006, 19:05

neznam sto da ti kazem osim <
>mene je Katarina znala gricnut ali ja bi svaki put rekla nemoje me grist, no kad bi nastavil aprekidali i dojenje jer "mamu boli" pa sad to vise ne radi. Ako zagrize prekidamo dojenje i mislim daje shvatil aporuku <
>Katarina 16.01.2005.<i></i>
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Neda3kids » 02 vel 2006, 11:47

DJ mama je imala mislim taktiku da čim je gricnuo prst svoj u usta i povukla cicu. Al' ona će ti bolje objasnit. Znam da je
zo to riješila. Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i></i>
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Buba » 02 vel 2006, 12:04

Znam za tu taktiku, i ja tako radim samo sto mene vec toliko bole
adavice da i ne grize svaki put a mene strasno boli. <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 02 vel 2006, 12:27

buba, potpuno te shvaćam. no rješenje nemam. moja je počela gristi sa nekih 8 mjeseci i to je trajalo do pred kraj. do
o da je jako smanjila sisanje sa 10 pa se dva tri puta dnevno moglo izdržati. pomagalo nije ništa, osim što bi je moje NE i jauci odvraćali od sisanja. mala pomoć je bila namazati joj gel protiv zubobolje neposredno prije sisanja. jedan od razloga boli, čak i kad ne grizu, je taj da veliki često sisaju nepravilno. ne žele više imati cijelu aureolu u ustima, a uz "plitki polažaj" i snažno povlačenje oni se mogu najesti, a majci je to jako neugodno.<
>a da samo smanjiš podoje? grize li i dok sisa u snu ili samo na budno? <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 03 vel 2006, 00:24

smanjila sam podoje maximalno so sam mogla. po noci, kad se meskolji prvo mu dam dudu, malo ga mazim i ako to ne upali dam cicu. gricka on stalno, kazem ja ne, cak i vrisnem, ali kod njega to ne pali.<
>odlucila sam da cu probati izgurati ovako do kraja mjeseca, a ako se jos nastavi ovakva situacija mislim da cemo prestati dojiti. koliko god da mi je zao, ali mislim da necu moci dalje jer mi je grozno kad ga uzmem i dignem majcu da se sva stisnem, stisnem zube i molim se da ne doji dugo jer znam da ce me boljeti. <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kokakola » 03 vel 2006, 13:31

Jao Buba, žao mi je što to proživljavaš. Znam kako ti je, znam koliko boli kad grize.<
><
>Ja se naime dvojim oko prestanka ili nastavka dojenja upravo zbog noćnog dojenja 6-7-8-9... puta i onda ujutro buđenje u šest i na posao cijeli dan. Već sam počela imati zdravstvene probleme zbog toga, pao mi je imunitet zbog nespavanja, a i manjak kalcija mi je uzrokovao neke kožne probleme. Do
o to za kalcij sam si sama kriva, trebala bih se pametnije hraniti.<
>Tako se ja dvoumim nastaviti ili prestati, ali jako mi je teško prestati jer smo se jako namučili u početku, pa mi žao truda, a i nju to jako usrećuje. Probali smo s odvikavanjem od samo noćnog dojenja i to u nekoliko navrata, ali to nije išlo i mislim da bi upalilo jedino ako bismo u potpunosti prestali dojiti. Ali ni to mi nije garancija za noćni san. Sve mi se čini da ćemo iak nastaviti do daljnjeg.<
><
>Tebe ću Buba sigurno podržati, bez obzira što odlučila, imaš već velikog dečka, činjenica je da on može dalje bez cike, bez obzira koliko u njoj uživa. Mislim da bi dojenje trebalo biti obostrana uživancija, a ne da se mama užasava svakog podoja.<
><
>Da neko ne pomisli pogrešno, veliki sam pobornik dugotrajnog dojenja, i sama želim dojiti što dulje. <
>Hana 03.08.04.<
><
><i></i>
Hana 03.08.04.
kokakola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 03 vel 2006, 22:35

kokakola, meni je isto najgore to sto smo imali muke u pocetku, i stvarno sam se trudila da uspijemo. Ja jos uvijek ne radim pa mi nije neki veliki problem buditi se po noci (ako uspijem spavam s njima popodne ), ali ovako ne znam koliko cu moci izdrzati....<
>Nocas mu je isbio jedan zubic pa se mozda smiri, a meni uspiju barem malo zacijeliti rane (krvarim s obje strane )<
> <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nata003 » 03 vel 2006, 22:38

Quote:Nocas mu je isbio jedan zubic pa se mozda smiri<
><
>mene H. nikad nije toliko izgrizla ( ) ali je sve zube (16 komada) dobila dok sam je jos dojila, i znala sam imati puno blazi oblik 'ranjenih'
adavica, nikad nije bilo do krvi. i uvijek sam (osim za petice ) znala da ce izbiti zub, bas jer bi puno vise cickala i nekako me 'grebala' (kad je vec imala recimo nekoliko prednjih zuba, a pokusava trljati mojom
adavicom meso koje je svrbi pozadi)<
>meni je pomoglo da mijenjam kut dojenja, znaci polozaj i moj i njen tako da 'grebe' pod drugacijim kutom, ne mozes vjerovati dok ne probas - a ja sam svasta pokusavala pa nadosla skoro slucajno - kako mali pomak tijela moze promijeniti posljedicu<
><
><
>znaci, konkretno, ako ti sad kad mu je izbio zub vidis da su vam noci bolje, (nase su bile, mislim, ona je uvijek u tom uzrastu i dalje dojila nocu, ali se vidjela razlika kad je to zbog zuba i na neizdrzivoj granici, a kad je 'normalno neizdrzivo' - to je otprilike moja tadasnja hijerarhija spavanja bila), prvo saniras dojke a onda pokusas na osnovu ovog iskustva sljedeci put preduhitriti situaciju. <
><
>ovo sve naravno ako i dalje zelis.... no, bitno je znati da svaka faza dojenja nosi svoje probleme i izazove, kao i sve ostalo u zivotu = taman savladas i naucis kako dojiti recimo 6-mjesecnjaka, uzivas mjesec dana, i hop, nova faza i novi problemi <
><
>sto se tice neispavanosti - been there . pisala sam puno o tome, no mene je drzao cilj - zbilja sam vjerovala ako sad izdrzim i nekako se prilagodim situaciji (ne prepustim, nego prilagodim sitnim trikovima), da cu dugorocno profitirati, i ja i moje dijete. <
>i bi tako - moj mali nespavac prvih godina, sad vec davno spava bez ikakvih problema, dijete za pozeljet, a oni koji su 1-godisnjake 'ucili' spavati, i danas imaju problema (ali ne vide da to ima veze ). <
><
>edit - PREKRASNI su na slici, ne znam zasto mi otvori sliku vec drugi slucaj zadnjih dana, tek nakon sto se ponovo vratim na topic, prije toga ne vidim sliku (nebitan tehnicki problem, no morala sam se vratiti komentirati slikicu koju nisam vidjela citajuci prvi put topic ) <
><
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i>Edited by: nata003  at: 3/2/06 21:44<
></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kalea » 03 vel 2006, 22:48

Buba, i mene moja mala kad je imala nekih 10 mjeseci ugrizla par puta tak da sam imala rane od ugriza i bolilo me i kad ju nisam dojila (isto sam otvorila topic na tu temu, koji je mislim nestao u tsunamiju). Uglavnom, nikakve kremice, nista nije pomagalo, i jedno vrijeme me dojenje stvarno boljelo. Na kraju sam ju odlučila 1-2 dana dojiti samo na jednoj strani, a drugu samo tek toliko izdajati da odrzim proizvodnju, i onda o
nuto. I mogu ti reci da je uspjelo, rane su prosle, a u
zo je i ona prestala gristi, tak da poslije vise nije bilo problema! Sretno! <i></i>
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

kod nas isto ponekad

PostPostao/la potepuhica » 05 vel 2006, 12:40

ima faza u kojima grize. <
>to je prije bilo kad su izbijali zubi, a sad je ako ju boli grlo ili joj nesto u ustima nije do
o (npr. nesto tipa afte). i onda bas onako groznicavo grize nekako bez pravog ritma. i kad joj velim da boli, onda ju sama pusti. al kad pocne, onda opet isto. <
><
>das kaj tipa homeopatije ili nekaj drugo za desni/grlo (propolis, med) kad boli? <
>mislim da kod nas to malo ublazava problem i pazila bi na to da kod dojenja za koje znam kad je otprilike to dam unaprijed. znam, po noci to nejde, ali barem da se po danu, kad lakse kontroliras, ne grizu toliko?<
><
><
>sva sreca da to ne traje tak dugo... bilo je par puta nesto sto boli ko porezotina papirom, grdo, jastucice sam si stavljala jer mi je tkanina grudnjaka bila prebolna za to. nastojali smo onda da se ipak manje cicka tako da moze ostati namazano i pod bepanthenom barem nekih 3 sata. s tim da sad sa 2ipol mozemo to malo bolje dogovoriti, pa onda ona maze i lijeci c.<
> <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 05 vel 2006, 21:23

nato, hvala na komplimentu za moje pilice <
>Quote:na neizdrzivoj granici, a kad je 'normalno neizdrzivo'<
>ovako je i meni. Mislim da smo imali u njegovih 14 mj. oko 3 mjeseca "normalnog" dojenja, pod time mislim bez grizenja, stipkanja, hocu-necu i ostalih smicalica. ustvari i to sam previse rekla. <
>potepuhica, mazem ga s calgelom, dentinoxom a ako bas jaaako prigusti dam mu pol ml lupoceta (to u iznimnim slucajevima). <
>sad mu izlaze cetvorke, tj. tek su krenule znaci da je jos dug put pred nama. <
>Quote:zbilja sam vjerovala ako sad izdrzim i nekako se prilagodim situaciji (ne prepustim, nego prilagodim sitnim trikovima), da cu dugorocno profitirati, i ja i moje dijete.<
>to mene drzi zadnja dva mjeseca. <
>poteze mi majcu, moram ici <i></i>
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 12 vel 2006, 00:31

Buba ja sam jako sretna zbog tebe što ste tako dugo izdržali, jer znam da je uloženo jako jako puno truda <
><
>Mene P. nikad nije grizla, gricnula je ali to nije bolilo jako, tak da nemam nikakav pametni savjet <
><
>Drim fige da prestane s gric gric, a tebe podržavam u svemu što odlučiš <
><
> <
>Paula, 6.2.2003.<i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la prviputmama » 12 vel 2006, 02:57

nakon dugo predugo vremena poluknula sam na ovaj meni tak dragi podforum <
>Buba , sam da ti na
zinu velim i razmem te potpuno, mene L tak grize, V nikad nije tolko, mozda par put, al L je divljakusa. al uvijek kad izlazi zubic, ne bezveze. al grize krvnicki, i odmah raskrvati
adavicu(mazem cistom lanolinskom). i doji po noci svakih pol sata, ma jooj. i potjerali nas V i mm iz sobe jer ne
eju spavat od nas. al drzimo se, ona meni sama vice tita i ne pomisljam odustati jer tolko volim dojenje i tolko sam cekala da mi Vitek tak trazi cicu dok je dojil pa nisam to docekala, i ne znam dal bum nakon L ikad vise dojila/imala djecice i i ....<
>gle, potpuno te razmem da razmisljas o prestanku jer te puno grize i svaka vam cast jer ste se borili i izborili i jako dugo dojili, najbitnije je da kod dojenja da su i mama i beba sretne!<
> se i , kaj god odlucila i ljubi sunceka predivna! <
>Luna - 10.01.2005, Vito - 08.01.2003 <i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.