Sada je: 01 svi 2026, 07:31.

Kriza dojenja!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kriza dojenja!

PostPostao/la paolla » 26 vel 2006, 00:31

Eto,nakon nepunih 21 mj. dojenja, uhvatila me poprilicno opaka kriza.. Jednostavno ne da vise nisam sretna, nego svaki podoj dozivljavam kao frustraciju..Vrlo intenzivno dojimo danju, skoro pa svakih sat vremena, uglavnom, uvijek kad madam zatrazi, a nocne podoje ne mogu niti iz
ojati jer zlatokosa spava s nama u krevetu..Definitivno mi se cini da nema sanse da ona samoinicijativno smanji
oj podoja ili prestane..To mi je sajns fiksn, a umorna sam za poludit. Ne radim, na raspolaganju sam joj po cijele dane, sve sto sam pokusavala kako bi joj odvlacila paznju sa cike ne pali...Ona trazi i trazi, a meni muka..Primjecujem da sam smrsavila, zbog umora sam ljuta i bezvoljna, a nekad i krivca sto zasad neuspjesno radimo na drugoj bebi trazim upravo u dojenju i povisenoj razini prolaktina..Je li preoptimisticno ocekivati da se dijete Lenicine dobi moze odviknuti od dojenja u 3-4 dana... <
>Marija Magdalena - 09.06.2004<i></i>
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kriza dojenja!

PostPostao/la RitaZG » 26 vel 2006, 08:27

Joj, mislim da je. Mozda da probas NE biti na raspolaganju cijele dane. Probaj dat da je neko drugi cuva po par sati, da se to prorjedi. Po noci je odvoji od sebe, one nas na mirisu. NEk mm spava uz nju ili probaj kak mi radimo. Stavila sam kindac uz krevet sa spustenom stranicom pa je samo gurnem u njega kad je uspavam,pa kad kasnije mi dodjemo u krevet me ne nanjusi odmah.Jednom kad zaspe ne budi se do pred jutro(5,6) i onda se pristeka i spava do 7,8.<
>Cist moguce da ti je prolaktin visok ak tak cesto dojis. <
>I mi se trudimo i ja dojim ali ne tak cesto pa se nadam da ne ce biti problema. <
>Ajd sretno <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re

PostPostao/la potepuhica » 26 vel 2006, 19:48

paolla, razumijem te; i mi smo imali takovih krizotina i kriza.<
>mislim da je tesko kod tog ritma dojenja "miroljubivo" prestati u 3-4 dana. i ja sam puno s rozom, radim od doma, i sad jos imamo faza u kojima bi ona svako malo, a meni to ne pase i ljuti me i tuzna sam. a do par mjeseci su nam nocni podoji bili bez
ojni, isto spava s nama. cini mi se da te faze intenzivnog dojenja uglavnom budu vezane uz neko uzbudjenje, viroze, tak nesto. <
>razumijem ako oces prestati, ali ja bi krenula polako, pokusavaj preduhitriti njezin zahtjev za c. necim drugim, odite puno van i dogovorite da vani ne moze, se da to organizirati?<
> tako da lagano smanjite
oj podoja. i odmaraj se dokgod je tak kad god stignes, nadoknadjivaj spavanje i vrijeme za sebe, izbaci neke druge stvari.. zelim vam, da ako cete prestajati da vam ide lagano i sretno <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kalea » 26 vel 2006, 21:10

Paolla . Mislim da je dosta optimisticno ocekivati da ces skoro-pa-dvogodisnjakinju za 3-4 dana odviknuti od dojenja s obzirom na velik
oj podoja, ali ako te dojenje pocelo frustrirati i ako si ljuta i bezvoljna, mislim da nema smisla cekati da Lenica samoinicijativno prestane. Probaj polako smanjiti
oj podoja, sad dolazi ljepse vrijeme, pa cete sigurno biti vise vani i lakse ces ju zaokupiti s necim drugim. Osim toga, probaj joj objasniti da ne moze traziti cicu non-stop - jer si ti umorna, jer ti je tesko... daj joj razloge, njima se u toj dobi vec jako puno toga moze objasniti. Po noci bi ti mozda bilo najjednostavnije spavati nekoliko noci u drugoj sobi, a nek ju tm proba uspavati kad se probudi, nece te namirisati, pa ce lakse prihvatiti da nema cice bas uvijek kad zatrazi. Pa ako uspijete bar malo smanjiti
oj podoja, bit ces i ti zadovoljnija, a sigurno ce zacas i druga beba .<
>Eto, ovo sve ti govorim napamet, jer je kod nas prestanak dojenja bio spontan i bezbolan, ali nadam se da ce bar nesto pomoci. Sretno! ožujak 2004<
><i></i>
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la paolla » 27 vel 2006, 01:20

Cure moje drage, hvala vam na podrsci i savjetima koji su vise nego do
odosli.. Neke sam vec i isprobala, tipa da joj pokusam odvuci paznju sa dojenja na neku drugu aktivnost, da smo vise vani, u setnji ali sve je to ok u tom momentu, ali na duze staze nije upalilo, jer nikako da smanjimo
oj podoja na neki podnosljiviji ( za mene),
oj. Jednostavno, ona trazi i kad se vozi u kolicima i kad je u drustvu, nju ne opterecuje gleda li je netko sa strane... Ustvari, moj je najveci problem, sto mozda jos psihicki u mojoj glavi nije doslo do onog presudnog klika, koji bi mi sugerirao da bas definitivno zelim kraj. Al sto sigurno zelim je makar doci postupno na eventualno tri podoja dnevno, i rijesiti se nocnog, u cemu moram racunati na bezuvjetnu pomoc i podrsku muza. I nadati se da bi tim postupnim smanjivanjem i kod zlatokose doslo do toga da sve manje trazi ili idealno, da sama prestane... <
>Marija Magdalena - 09.06.2004<i></i>
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 27 vel 2006, 02:01

paolla, stvarno imaš malu ovisnicu. pročitaj starije topice, tamo ima dosta mama koje su turbo dojile do 2,5-3 godine i onda je dijete naglo smanjilo pa prestalo. budući da si stvarno iscrpljena dojenjem, čini mi se da bi mogla malo odgoditi novu trudnoću. kad pređe par mjeseci od lenicinog odustajanja zaželit ćeš se novog sisavca i bit će ti puno lakše nego da sad zatrudniš i nađeš se sa tandemom sisavca.<
> <i></i>
eli
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.