Sada je: 01 svi 2026, 07:31.

problem sa sisanjem

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

problem sa sisanjem

PostPostao/la kriss » 08 tra 2006, 19:15

Moj mali bebac ima mesec i cetiri dana, i pre pet dana je prestao sa sisanjem. Tacnije, nije potpuno prestao, sisa on ali ne duze od desetak minuta i to samo jednu (svaki put drugu). Sam prestane, pocne da place (plac gladi), ali nema teorije da nastavi sa sisanjem. Sve sam probala-da malo prosetamo, da ga hranim kasikicom, da ga pustim da spava...i nista ne vredi.On je gladan, umoran, razdrazljiv, placljiv a i lose spava, odnosno, budi se na svakih 15 minuta. Ne znam sta da radim, on je jako lepo napredovao, jako lepo sisao, danju na tri, nocu na cetiri sata a sada vise ne postoji nikakvo pravilo. Ja sam u panici i potpuno sam ocajna, ne znam kako da mu pomognem. <i></i>
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: problem sa sisanjem

PostPostao/la Gilmorica » 08 tra 2006, 21:49

kriss - <
>znam da ti mora biti tesko ako mu ne mozes pomoci. Ne znam sto bi to moglo biti, jedino mi pada na pamet to da se radi o skoku u razvoju, pa mu mozda to malo poremetilo ritam.<
><
> <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la magda74 » 08 tra 2006, 23:52

Kriss, možda je skok, pa mu treba malo više. Da li si mu probala ponuditi i drugu siku? To je kod nas upalilo. Mada se ne preporučuje, D. je uvijek sisao iz obe, a tako i danas. U početku je uvijek bio gladan, pa bi mu ponudila i drugu, a on bi i poslije bio gladan, bar se meni tako činilo. Bilo je dosta teško, ali sve je nekako prošlo, izdržali smo i nakon nekog vremena se stabiliziralo. Možda ima grčeve, pa kad malo pojede bude mu teško?! Vjerujem da ćete naći način da prevladate krizu. Samo bez straha, sve je to normalno. Nastoj se smiriti i fino papati i piti.<
> <i></i>
Zmaj 18.08.2004.
Poletarka 06.03.2007.
magda74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 09 tra 2006, 21:13

Cuj, ako je skok u rastu i treba vise mlijeka daj mu drugu cicu i nek doji sto cesce. Tako ce se i tebi mlijeko pojacati(proizvodnja). Moja nikad nije dojila duze od 5-10 minuta. MOzda postaje i nestrpljiviji da upozna svijet oko sebe pa nema vremena za cicanje a opet se ne nahrani kak spada pa je nesretan. Samo strpljivo i polako, daj mu svaki put kad zacvili i vjerujem da ce sve doc na svoje. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jami » 09 tra 2006, 22:27

ako mozes nazovi sos telefon za dojenje (01 / 61 77 520), cure su zbilja super i mogu puno pomoci<
><
> <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

problem sa sisanjem

PostPostao/la kriss » 10 tra 2006, 13:25

Sinoc smo se merili, kao sto nam je pedijatar i preporucio, za tri dana je dobio samo 40 grama. Pa, ja sam ocajna.Uopste mi nije jasno zbog cega nece da sisa, a vidim da je gladan. Nocas se budio svaka dva sata, sisa desetak minuta i zaspi (to valjda od iscrpljenosti). Evo i danas se bas mucimo, svaki podoj mi je sve vece opterecenje. Cak sam probala da mu dam mleko kasikicom i iz flasice, ali on kad nece-nece. Juce je bar hteo da spava, danas ni to nece. Da li da ga nudim da sisa svakih pola sata? <i></i>
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jami » 10 tra 2006, 17:48

to sto si ga vagala nakon tri dana moze biti vrlo neprecizno i nikako se ne savjetuje, minimano bi trebalo proci tjedan do daset dana, tako da se ne uzbudujes previse oko toga<
><
>meni moja otpocetka cica jako kratko, oko 5 min i krace, sad je malo produzila, ali ovaj mjesec je dobila duplo manje iako je duze na ciki, u prvih 5 min pocicanju 70% o
oka, tako da te ni to ne bi trebalo
inuti ako vidis da aktivno sise (jel cujes gutanje? jel osjetis otpustanje mlijeka?)<
><
>ja se sa svojom jos uvijek mucim (napisala sam ti nesto na zimskim) i dosla do toga da mi je najbolje dojiti u miru i kad je snena<
><
>ako je skok u razvoju kod vas onda bi se
zo trebalo vratiti na staro i u tom slucaju ti ga je do
o stavljati sto cesce da si navuce mlijeko, on bi trebabo cicati na prazno da se proizvede vise mlijeka nego do sada, ako ti nece on probaj se izdajati (isto i na prazno) i j mislim da ne bi nakon 10 min trebala promijeniti stranu nego ga ostaviti duze na istoj, odi na rodine stranice , tamo imas jako puno o dojenju pa si malo procitaj <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 10 tra 2006, 21:09

Probaj se izdojiti da potaknes proizvodnju. Ja bi mu nutkala non stop kad god je budan. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kriss » 11 tra 2006, 10:20

Puno vam hvala, ne znam sta se desavalo ovih dana, ali nadam se da je sad sve to iza nas. Juce i danac moj bebac sisa kao i ranije, kao da onih mucnih nedelju dana nije bilo. Tacnije, juce je sisao svako malo, citavo popodne se nisam udaljavala od njega. Najvaznije je da je on opet zadovoljan i miran, a i ja sam prestala paniciti. <i></i>
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jami » 11 tra 2006, 11:10

super!!!! vjerjatno je onda bio skok u razvoju<
><
>sad uzivajte jedan u drugome <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem