Sada je: 22 srp 2026, 10:50.

Ljutim se

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ljutim se

PostPostao/la Tajana5 » 27 tra 2006, 16:53

Nesto poslovno sam bila s jednom Zg doktoricom - alergologicom.<
>S obzirom da se mucim s alergijom/astmom i izbjegavam sve lijekove i krpam se nekako s homeopatijom, samo u kriticnim slucajevima udahnem antihistaminik i kad je fakat bed nakapam si oci - pitam ja nju ima li mi sto novoga za preporuciti s obzirom da dojim tralalaa...<
><
>I sad, nisam ni ocekivala da ce podrzati homeopatiju (i ja sama nisam bas nacisto s tim...), ALI kad je cula da moja curica ima 14 mjeseci i JOS UVIJEK ZAMISLITE MOLIM VAS CUDA doji, totalno me popljuvala da sto se ja mucim i da kaj mi je i da nek prestanem i pocnem se lijeciti.<
><
>Ajme meniiiii....bas sam se naljutila, ali s obzirom da sam tamo bila poslom, nisam mogla nista komentirati.<
><
>Zato je sad tu moooooram i svi drugi zlocesti smajlici koji mi fale.<
><
>Dajte i vi malo!<
><
>PS) Kaj mislite da joj po tajno faksiram preporuku WHO-a o dojenju najmanje 2 godine....? <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Ljutim se

PostPostao/la eli » 27 tra 2006, 22:15

sve ovisi koliko su tvoje astma i alergija jako izražene. ako samo kišeš i oči ti suze, nema smisla prekidati dojenje zbog terapije. ako imaš napadaje astme, gušenja, jake alergijske reakcije, bolje je prekinuti dojenje i uzimati lijekove. <
>ti si ta koja živiš u svojoj koži i koja odlučuješ o tome, a ne ona. <
> <i></i>
eli
Sveta krava

Ne ljuti se!!!

PostPostao/la mamaKristina » 28 tra 2006, 12:55

Ne ljuti se,dobit ćeš bore! <
>Ako ti je jako grdo,naravno da je najbolje prestat dojiti i početi terapiju,ali doktorica bilo kojeg polja je zadnja osoba od koje bi očekivala da ne podržava dojenje.<
> Svaka čast što si uspjela progutat njen napad i svoj bijes,ne znam dal bi moj temperament to mogao.I ne zamaraj se njenim stavovima o dojenju,ne misle svi jednako <i></i>
T 26.9.2004.
A 30.11.2005.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ne ljuti se!!!

PostPostao/la Tajana5 » 28 tra 2006, 15:43

Ne cure, nisam tak kritican slucaj. <
>Pa nisam ja bas sad takav dojoman da bum krepala ak treba, al moje dijete bu dojilo do pete godine!!!<
>Ma jos se ljutim na nju.... <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lucy25 » 28 tra 2006, 18:10

Tajana, !<
>I ja bi tako napravila na tvom mjestu, sva sreca da ti nije tako lose pa mozes nastaviti s dojenjem! <
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nina » 29 tra 2006, 21:09

...ah ti nadobudni dr-i,ja bi je sigurno ...<
>Meni više niko niš ne govori jer su svi od reda dobili jezikovu juhu! <
><i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Alexia » 30 tra 2006, 14:04

Svaka ti cast da pored zravstvenih problema i dalje dojis! <
>a za doktoricu.....no comment! <
>Teona, 03.02.2006.<i></i>
mamin plavi andjeo
Alexia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 01 svi 2006, 05:50

Mene uzasno naljuti kad takve komentare dobim od medicinskog osoblja. Totalno neprofesionalno ja bi joj poslala nesto od WHO a BTW danas sam cula i protukomentar koji za tu preporuku kazu da je to za zene u zemljama treceg svijeta a ne za nas u razvijenom svijetu gdje postoje formula i kvalitetna prehrana. E, to me totalno dotuklo a i provela sam tjedan dana u neprijateljskom okruzenju sa svojom svekrvom, sogoricama koje su dojile m=par tjedana ili uopce nisu i mene smatraju primitivnom seljankom koju treba prosvjetliti. Bolje da vam nis ne pricam <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la putnica » 04 svi 2006, 22:39

Tajana, ti vec znas moju pricu s Bebsicha, ali moram je ispricati i na ovom pdf-u, a pogotovo kad si vec otvorila ovakav topic.<
><
>Dakle, ja skupila nekakvu upalu bu
ega i da bi upoce otkrila sta mi je moja dr. me poslala na pretrage na Zaraznu (Zvijezdu). Kada je doktorica koja me tamo pregledavala zakljucila da se radi o vec navedenoj upali i prepisala mi Novocef ja sam je pitala kako to ide s dojenjem.<
>A ona meni: "Koliko vam je staro dijete?"<
>Ja: 13 mjeseci.<
>Ona: Pa ZASTO jos dojite? <
>Pa to vam bas i NIJE VISE DOBRO!<
> <
>Ja: Od zbunjenosti, neugode sta me TO uopce pita i jos se usudjuje donositi takve zakljucke!<
>Pa tko je ona da sebi uzima pravo odlucivat, tj. uopce komentirat takve stvari?<
>Pa nije ona (hvala Bogu) Nerina pedijatrica pa da se uopce osjeca i pozvanom pricati o tome! Sta je se tice hocu li ja dojit i do kada?!<
>Ja njoj, recimo, nisam uopce govorila o tome da li joj je do
a frizura ili nije ili joj objasnjavala da joj debljina i boja majice koja je na njoj nikako ne odgovara uz neznamnijasta!<
> <
>Mrzim kad se netko mijesa tamo di mu nije mjesto i jos ga nitko nije nista pitao!<
><
>Hvala Bogu da se Nerina pedijatrica svaki put razveseli kad vidi da je jos uvijek dojim i da nismo uveli nikakvo dodatno mlijeko (osim ono u Frutolinu)<
><
>Quote:a ne za nas u razvijenom svijetu gdje postoje formula i kvalitetna <
>A ovo... ma bolje da ne komentiram! <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la RitaZG » 05 svi 2006, 01:34

Nego, kako i da li se vi uopce uspijete suzdrzat na takve komentare? JA ne bi, pogotovo ne od medicinskog osoblja. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 05 svi 2006, 13:11

<
>najcesce presutim ili kazem da o tome imam drukcije informacije i da bih molila da postuju moje namjere.<
><
>ja se iznenadim samo kad cujem suprotno misljenje, npr kad mi netko kaze kako je to super, kao zubar njihov npr.<
><
>tj. ovo sve u proslom vremenu. iako, nakon toliko dugog dojenja jos se ne mogu presaltati na nedojenje, pa npr gledam upute uz lijekove mogu li uz dojenje. <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la VIPmama » 05 svi 2006, 13:17

ja u zadnje vrijeme uspijevam reći znam vam ja sve o tome ili da je to najbolji početak života koji mu JA mogu dat.<
><
>ne znam više tko je to koristio, ali ja sam "prepisala" u nadi da se autorica neće ljutiti <
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la kruska » 05 svi 2006, 13:53

kaj se cudite. Meni je krunekova fizijatrica kad je imal 8 (!!!) mjeseci rekla nek prestanem dojiti ili nek razvodnim svoje mlijeko jer je K veliki I cudila se kak jos ne zeli dohranu. Opaska joj je bila "potrebna korekcija prehrane" Pedijatrica je poludila kad je procitala <
>budilica proljetnica<
>bebsich zimski<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la podocnjaci forever » 05 svi 2006, 21:08

...mi smo s godinu dana išli psihologici na pregled, sve zbog preranog rodjenja... pita ona mene, cinilo mi se na prvu onak,
ižno "kako sam ja sve to nakon rodjenja podnijela"... ja joj kažem da sam sve morala nauciti ko po udžbeniku, ali je sve jako
zo profunkcioniralo, prije svega dojenje, i jako sam ponosna na sebe zbog toga...a ona ce na to "jaaao, pa kud ste se u cijeloj toj situaciji još time (dojenjem) zamarali?" <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 05 svi 2006, 21:26

Joj ja mislim da bijoj oci iskopala na takvu glupost. Mene to jako smeta i bas sam osjetljiva na takve komentare, vjerojatno i hormoni igraju ulogu ali uh ne znam kak bi se suzdrzala. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re

PostPostao/la potepuhica » 06 svi 2006, 00:40

mene isto znaju jako rasrditi takvi komentari, a kak je roza vec velika cickguljica cesto ih dobijem. <
>to mi je bas onak jako intimna stvar moje dojenje, i smatram da doc o tome ne treba davati neki osobni komentar. ajd da to jos nekak smisleno i medicinski moze argumentirati, ili pokusa bar. ali ovo drugo je gadno diletantski i glupavo. ne ocekujem nit da me hvali. samo da mi prepise odgovarajuci lijek. <
><
>meni je isto ono: dojim jer je to najbolji pocetak zivota koji djetetu mogu dati, jako lijepo. barbi je to jemput napisala, da je rekla e. mcpherson (sam do
o napisala, mislim na onu krasnu australku, the "body")<
><
>inace, tajana, ubacila sam ti u box: bila sam hitno u opatiji kod doc i dobila sam kortikostereoid i antihistamin. pojavila mi se neka grda alergija. rekla sam da dojim, ona mi ipak dala. procitala sam u uputstvu da nejde, ali je doc rekla da ak ne dojim cesto, da moze (kortikostereoid uzmem dvaputnadan, letizen uzmem jednom). i dosta mi je to o
azlozila, u smislu da se to moze dati i djetetu kao lijek, pa da ne vidi ak uzmem dovoljno prije podoja problem za veliku rozu i tak...sad sama vise ne znam..<
><
>evo ediram oko lijekova i dojenja; danas sam nazvala rozinu pedijatricu, prekinula kortikostereoid i letizen. rekla da bolje pustim. to meni nije muka, jer se ispostavilo da mi
onhitis nije alergijski vezan, vjerujem da je dosta tesko mamama s alergijom <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i>Edited by: potepuhica at: 6/5/06 16:55<
></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la RitaZG » 07 svi 2006, 00:47

Ja ne uzimam nis za alergiju vec tri ljeta i je tesko mi je ali pomirila sma se da jos sljedecih bar tri ljeta nista a mozda i dulje. Kortikosteroidi su gadna stvar ja bi sto dalje od njih. AKo ti alergija nije bas jako strasna(asma i sl) ja bi pretrpila i kud puklo da puklo. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 07 svi 2006, 00:50

potpisujem ritu. još bi dodala da ne bi bilo loše probati sa homeopatijom. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la SandraSM » 07 svi 2006, 18:38

Nemoj gubiti vreme na ljutnju, neces je prosvetliti, a samo sebi dizes pritisak, nego veselo i opusteno doji.<
><
>Ja takodje imam problema sa milion i jednom alergijom (najteza mi je na "mace" koje lete u maju i neki korov u septem
u). <
><
>Ja sam dobila jak alergijski napad nakon mesec i po dana uzimanja homeopatskog pripravka - sad da li pripravak nije bio dobar ili... nisam se usudila ponovo da probam. Kasnije sam procitala da se ne preporucuje uzimanje homeopatskih pripravaka u aktivnoj fazi alergije, zato sto u homeopatskim lekovima ima pomalo alergena, koji u sustini treba da naviknu telo da ne reaguje tako burno, ali u aktivnoj fazi alergije, jako pogorsavaju opste stanje (bila sam stalno umorna, kao pesak u ocima, peckanje po kozi i sluznicama, dok mi se nije odrazilo na poteskoce sa disanjem i dovelo do gusenja). <
><
>Posavetuj se o tome i sa nekim lekarom ili drugim homeopatom ili procitaj detaljnije na netu, samo iznosim svoje iskustvo.<
><
>Kroz trudnocu i vec dve godine dojenja ne uzimam antihistaminike. Uglavnom istrpim, a hvala bogu ovde cesto pada kisa, pa su mi simptomi znatno blazi.<
><
>Srecno sa dojenjem od mame drugog velikog sisavca <
><
>Sta da kazem kad najgore komentare dobijam od svoje majke. Ali mislim prestati postepeno i prirodno i bas me
iga sta ko misli, ja znam sta je najbolje za moje dete. <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la watani » 17 svi 2006, 08:42

e cure moje, izgleda da nalecete na krive doktore!<
>ja znam jednu dr opce prakse koja je dojila kcer 15mj. neki dan je mene jedan kirurg pohvalio kaj jos dojim martu (10mj).<
>nije sve tak crno kak se cini. osim toga, kaj jedan infektolog zna o dojenju!? koma je kad pedijatar komentira dojenje duze od 6mj! <i></i>
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la SandraSM » 20 svi 2006, 11:54

Nasla sam joj jednu bezosecajnu lekarku. Otisla kod ortopeda zbog isijasa (napomenem da jos dojim pre nego sto su mi uradili rentgen), a ona meni pa hocete ga dojiti do skole? <
><
>Nasmejala sam se. Ona misli da se ja smejem njenoj uspeloj sali, a ja se smejem njoj sto je promasila zanimanje (i nece me vise videti, naci cu drugog lekara). <
><
> <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la haniibanii » 21 svi 2006, 08:42

Quote:koma je kad pedijatar komentira dojenje duze od 6mj!<
>E da, ja sam pročitala da je neki pedijatar rekao da je dojenje duže od 6 mjeseci "preseravanje" <
> <i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 26 svi 2006, 23:57

ne znam jeste li gledale nekidav novu navecer, pricali su nesto o dojenju (nisam cijeli prilog ulovila). uglavnom, sjedi mama u kaficu i normalno doji svoju bebicu, govori novinar neke od prednosti dojenja, a iza nje sjedi neka baba i gleda u nju s cudnim izrazom lica. pita ju poslije novinar sto ona misli o dojenju u javnosti, a ona kaze da joj se to ne svidja i da joj smeta! <
><
>ne znam zasto, ali vise negativnih komentara dolazi od zena <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju.