Sada je: 22 srp 2026, 10:49.

Do kad je cica dovoljan obrok?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Do kad je cica dovoljan obrok?

PostPostao/la melita » 22 svi 2006, 09:04

Ovo sam već pitala na dohrtani, ali evo da pitam i iskusne dojilje. Idem ujutro ranije na posao pa se mm budi, presvlači i hrani Ziticu prije nego ona ode baki. Kaže da ima velikih problema, malena neće pojesti doručak, buni se, gura žlicu i sl. Ona cica cijelu noć, zadnji put negdje od 5 do 6 se onak baš fino napapa. Zanima me zasiti li to nju pa joj je ujutro u 8 prerano jesti? Zna se dogoditi i ako danju cica da preskoči ručak ili večeru.<
>Generalno, vikendom kad joj je mliječni bar na dohvat ruke puno neurednije papa krutu hranu nego preko tjedna kad je kod bake.<
><
>Trebamo li inzistirati na papici ili u mom mlijeku ima još uvijek dovoljno hranjivih tvari za potrebe jedne četrnaestomjesečne zvrkice? <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Do kad je cica dovoljan obrok?

PostPostao/la eli » 22 svi 2006, 09:08

hranjivih tvari ima dovoljno, ali ne i energije za veliku i aktivnu bebu. mislim da joj sisanje između 5 i 6 nije dovoljno za dugo izgurati, ali inzistiranjem nećete ništa postići. možda malo pomaknuti jutarnji o
ok poslije 8 ili promijeniti namirnice koje jede. moja je u toj dobi sisala malo prije 7 i u 8 uredno jela mliječnu kašicu. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la LedinaMama » 22 svi 2006, 09:15

Uvijek svima pricam: Leda je u dobi od 1 godinu i 8 mjeseci punih mjesec dana (bila sam na GO) samo sisala i jela pola kruske dnevno - bez vode, bez druge hrane, a nije da joj nisam probavala ugurati u usta na sve nacine. Jos uvijek je ziva i zdrava (trenutno malo prehladjena ). <
><
>Inace, dohranu je prihvatila sa 13 mjeseci, i to zato sto mene nije bilo doma. Ja sam je uspijevala nahraniti bez problema tek puno kasnije. Baki je htjela jesti. Leda, 24.12.2001. i Lana, 16.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 22 svi 2006, 23:22

Kod nas je to trajalo puno duze od 14 mjeseci. S tim da je L oduvijek bila sitna, ali dinamitna <
> racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la nina » 23 svi 2006, 11:09

...mom roku je isto 14mj i cica mu je o
ok-cica npr oko 7 ujutro i onda jede u 10,pa u 1 cica pa u 4 o
ok,oko 6,30 opet jede i u 9 cica,i po noći silna nacicavanja,uglavnom njega cica zasiti,je da pojede još nešto sitno između o
oka... <i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 24 svi 2006, 05:51

I moja isto u jutro ne ce jest dorucak jer je na cici od 5,6 pa do jedno 8 onak svako malo. Ocito joj je to dovoljno jer nije da je bas sitna. Isto prek dana kad vise cica manje jede. Sad smo bili na odmoru tjedan dana i pokvarila je zeludac, tjedan dana nije nis jela osim cice. I sve je bilo OK. <
>Dohranu smo krenuli sa 6 mjeseci ali jako malo je bilo sta drugo jela do negdje godine dana i duze. Fino je napredovala(napredno i veliko dijete) pa se ja a ni pedijatar ne sekiramo oko toga <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la melita » 24 svi 2006, 07:43

Očito da našim malim sisavcima nema prasice do cice! <
>Meni to paše jer od kad dojim primjetila sam (samo da se ne ureknem) kako ni Zita ni ja nismo bile bolesne, a ove godine sam čak izbjegla i obavezne svibanjske alergijske reakcije na buđenje prirode. <
><
>Što se mene tiče dojenje , melem za dušu i tijelo! <i></i>
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SandraSM » 25 svi 2006, 11:41

Meni je Stefan povremeno preskakao dorucak ako je sikio ujutru pre dorucka cak i sa dve godine. Ocigledno da je mleko hranljivo i da ga ima cak i kad se meni cinilo da pojede dva gutljaja. <
><
>A mozda jednostavno protestvuje, nudite je, ali nemojte je terati da jede i kad bude gladna ona ce pojesti. <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 28 svi 2006, 17:36

Prije skoro 2 mjeseca bili smo u HR i ko dsveki i Juli je uglavnom odbijao ruckove i vecere. pojeo bi malo juhice sa povrcem, mozda malo pastice, pirea, za dorucak bi pojeo malo kruha i sirnog namaza ili marmelade - to su stvari koje i inace jede. Za ostalo ne zeli ni usta otvoriti.<
>I onda su me pocele masirati da trebam prekinuti sa dojenjem jer on ne zeli drugu hranu jer mu je lakse dojiti, da je to zbog ljenosti i da mu cica vise nije dovoljna i blablabla...<
>Uglavnom Julic je zdravo dijete, rumenih o
ascica, vesele naravi, normalne visine i tezine- sve 5. ali je tek nedavno poceo jesti cjele o
oke.<
>Mislim da ako dijete lijepo izgleda, zdravo je i lijepo napreduje onda se ne treba previse
inuti o tome koliko pojede ostale hrane. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

cica kao obrok

PostPostao/la melita » 29 svi 2006, 13:35

Malo ću se još ubaciti na ovu temu. Zitica ima upalu uha i nije baš raspoložena za juhice, kašice, čajeve i sl., ali zato cicu traži konstantno. Sad mi je stvarno drago da još dojim jer ju ne moram gnjaviti nutkanjem hrane i pića, a znam da dobiva dovoljno tekućine. Cica rules! <i></i>
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 53 gostiju.