O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

da li je nakon prestanka dojenja normalno...

31 svi 2006, 11:49

Prvo da vas sve pozdravim, odavno nisam pisala. .<
>Nakon dvije godine i 19 dana moja curica i ja smo prestale sa dojenjem. U momentu mi je neopisivo zao sledeci sam ponosna na njen nacin borbe sa samom sobom. Uglavnom bezbolnije je nego sto sam mislila.<
>Od tada me stalno boli stomak, uopste se jako cudno osjecam, muka mi je, kasnila mi menstruacija 20 dana, grudi bole (kontam da bi to sve zbog promjene hormonalnog statusa moglo biti normalno ali evo da i vas pitam), dakle, sta se sa vama, s vasim tijelom desavalo po prestanku dojenja?<
> <
>moj andjeo<
><
><
><i></i>

Re: da li je nakon prestanka dojenja normalno...

01 lip 2006, 08:55

Pa zar niko nema sta za podijeliti sa mnom vezano za temu? <i></i>

01 lip 2006, 10:19

Ja ti nazalost nemam sto reci, jermi je Leda stvarno jako postepeno prestla dojiti.<
><
>Jedini problem koji znam da majke mogu imati je kod naglih prestanaka: prepunjene grudi (mogucnost za mastitis) i neraspolozenost usljed smanjene razine prolaktina (opasno kod mama sklonih depresiji). Osobno iskustvo s tim nemam. Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>

01 lip 2006, 16:09

Mi smo skoro prestali. Za sada me samo malo boluckaju grudi. Nikakve druge simptome nisam imala. Moj Stefan nije bas tako blago prihvatio prestanak, za sada se jos buni narocito pre spavanja (mislim da nam je 12-ti dan kako smo prestali). <i></i>

01 lip 2006, 20:08

Kod nas je bilo slicno kao i kod Ledine mame, mi smo postepeno prestali, tako da nisam osjetila nikakve promjene. Osim sto me nekakva sjeta uhvatila kad sam shvatila da je ta vrsta povezanosti gotova. racica 2002.<i></i>

03 lip 2006, 13:39

mi nismo prestali postepeno s dojenjem, vec bukvalno preko noci<
>znam da sam narednih nekoliko dana (mozda desetak) imala uzasne glavobolje tokom celog dana!<
>ne znam da li to ima veze jedno s drugim, ali sam ja povezala <
><
>i da, uzasna depresija i osecaj krivice ali to je vec nesto drugo..... NINA<
><
><
><
><
><i></i>

04 lip 2006, 17:03

olja, napisala sam gore<
>Quote:neraspolozenost usljed smanjene razine prolaktina (opasno kod mama sklonih depresiji)<
>znaci, do
o si povezala Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>

05 lip 2006, 06:55

Mozda bi bilo pametno namazat malo progesteronske kremice cisto da si malo pomogne kod loseg raspolozenja. To pomaze i nakon poroda kad progesteron( hormon zadovoljstva) naglo opadne. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>

05 lip 2006, 14:20

Ledina mama, nisam sigurna da smo se raumele...<
>- bila sam jako tuzna i neraspolozena zato sto sam je tako naglo odbila od grudi (preko noci)<
>- nisam sigurna da sam lepo povezala glavobolju s prestankom dojenja<
>ili je sve to uzrocno-posledicno:<
>prestanak dojenja -> nervoza i neraspolozenje -> glavobolja ??<
>verovatno NINA<
><
><
><
><
><i></i>
Odgovori