Sada je: 01 svi 2026, 06:09.

Kako dva dojenja mogu biti razlicita

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Kako dva dojenja mogu biti razlicita

PostPostao/la adrianovamama2000 » 16 srp 2002, 23:23

Pita me danas frkica da li jos dojim, a kazem ja "Tek sam pocela" Meni se sad iz te perspektive cini da je njegovih 4 mj stavrno tek pocetak, nadam se da mi se do
o cini <i></i>
adrianovamama2000

Re: Kako dva dojenja mogu biti razlicita

PostPostao/la bojana » 18 srp 2002, 02:38

Prvi sin: dojenje je bilo skroz kaoticno.... od problema s ali zaista slabim usisom (10 dana bocice u rodilistu) do povremene razdvojenosti, a najvise totalnog neiskustva i zbunjenosti. Moja jaka zelja da iskusim uzitak dojenja o kojem pricate i pruzim ga bebi dovukla nas je nekako do toga da smo uz nadohranu dojili vise od perioda koji bi se mozda smatrao minimalan. A za mene je to s jedne strane sada i uspijeh (kad se sjetim svega sto nam je bilo na putu), a opet ne mogu da o tome ne razmisljam kao o velikom neuspijehu i rezultatu nepripremljenosti, neodlucnosti... Evo sorry ponavljam se to sam cini mi se pisala vec na vise mjesta ali moram.<
>Drugo dijete dojila sam bez nekih posebno velikih problema uglavnom zahvaljujuci tome sto sam uz vlastita skupljena iskustva ponesto i procitala, tako bila spremnija suociti se s problemima i rijesiti ih (inace me obicno prvo obuzme panika pa i nisam sposobna rijesiti situaciju). A podrska okoline... to dio vas nazalost mozda i same znate kako izgleda . Nisam bas nimalo odlucan i borben tip (nazalost) i vise puta mi se dogadjalo da kad nesto i saznam iz neke do
e knjige (a majcinska mi intuicija govorila da je knjiga do
a ), kasnije odustanem jer "knjige su jedno, u stvarnosti je sve drugacije" jer "to su pisali doktori koji nemaju djecu" jer sam ja "samo jedna jedina koja bi radila po knjigama, a svi rade takoitako i vidis kako su djeca zdrava i velika...".<
>Sada dojim trece dijete i vise se ne osjecam u velikom
oju pojedinosti "sama jedna" prema ostalima koji imaju djecu u mojoj okolini jer imam priliku citati i osobna iskustva koja su mi ma ne bi vjerovali koliko draga i korisna.<
>Zapravo sam i ja htjela dodati jedno veliko HVALA ne samo Sandri30, jakom glasu s dojenja ciji su me postovi medju prvima privlacili na forum, vec citavom nizu cura koje su postale i puno ranije a jos uvijek me ponovno zadivljuje jasnoca i preciznost, toplina kojom (ponekad u tako malo rijeci ) iznose cinjenice. Mislim da mi se sve tek sada zapravo fino poslaguje u glavi. <
><
>Ubijte me ne znam krace <i>Edited by: bojana  at: 7/18/02 11:54:57 am<
></i>
bojana

Re:

PostPostao/la Štefica Cvek » 18 srp 2002, 18:47

Moja K je beba slična Sagi što se dojenja tiče. Ona i cica - najbolje prijateljice. Malo joj priča, ponekad se i posvađaju pa ju tako uštipne prstićima da vidim zvijezde, onda se pomire, pa ju malo mazi, pa joj pjeva.<
>K najviše voli "samoposlugu". To je kad sjedne na mamu i igra se igračkama, i svako tolko "si malo cugne" s jedne ili s druge cice.<
>Kad sam zatrudnila isto nisam ništa znala o dojenju. Nisam ni imala predodžbu o tome kako će mi ići i hoće li uopće. Na forumu sam našla Astrin topic "Normalno je" i muž mi ga je uvijek ponovno čitao kad god bi bila nesigurna i uvjerena da nešto samnom i mlijekom nije ok jer je K htjela cicati 24 sata.<
>Sad je trudna moja prijateljica koja je s prvim djetetom imala puno problema s dojenjem - mastitise, uvučene
adavice, beba joj je stalno plakala, za izdajalice se onda još nije ni znalo... Uglavnom, rekla mi je da drugo dijete neće ni pokušati dojiti jer se boji onog što joj se desilo prvi put.<
>Rekla sam joj da hoće, jer sad ima mene. Tako pametnu majku dojiteljicu he-he. A to mogu u velikom mjeri zahvaliti vama cure.... <i></i>
Štefica Cvek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.