Postao/la nadicab » 23 stu 2005, 11:08
mmama, svatko dijete s teskocama ima pravo na terapijskog psa; dijagnoze su: CP, ADD,ADHD, autizam, asocijalno ponasanje, manjak komunikacije itd... Eto, moje kumce ima ADHD i kandidat je za psa.<
>Alex, u pon. smo bili u Luckom, a jucer je ona dosla nama doma. <
>Vec je naucila naredbu "daj sapu"; naime, klinci su joj govorili daj sapu i kada je shvatila sto se od nje trazi, naucila je. Naravski da je za svaki dobar pothvat dobila kuglicu hrane.<
>Trener nam je objasnio da je prijenos veoma stresna situacija za psa i da se zato treba postepeno u to uci jer pas moze reagirati na stres: proljevom, osipom, da se popiski u stanu itd.<
>Takodjer nam je rekao da Tia nece spavati tamo gdje mi zelimo, nego gdje se ona navikne i gdje sama odabere - odmah je oda
ala mjesto za odmor ispod stola u boravku.<
>Smrdila je jer se uvaljala u vodu, a cim im se krzno smoci, ispustaju smrad. Treba je odviknuti da Denisa (a i mene i ostale) ne lize po ustima/licu. MM i V. su joj rekli da joj smrdi iz usta, ja se ipak nisam odvazila na takvu intimnost. <
>Cak ju je i nana do
o prihvatila, a trener je rekao da je Tia bila na socijalizaciji u obitelji s bakom; znaci, do
o je naucila od koga ce zicati hranu. <
>Koliko smo dlaka trebali usisati,a bila je samo 1 sat <
>M. ju je slikala i odmah pokazivala u svom razredu, dk je V. bio suzdrzan. Denis je samo ispitivao kada ce ona opet doci. Doci ce nam opet u petak <
>Iskreno, trener nam je govorio na sto sve imamo paziti - covjece, ni patronazna sestra ti ne da tolika upozorenja i uputstva kad postanes novopecena majka! Kada je vidio moju uzasnutu facu , rekao je da ce ipak puno od toga ici prirodnim tokom.<
>Jutros je odmah u vrticu se pohvalio tko mu je bio u gostima <
>Alex, vi ste napredniji od nas - kako vama ide? Sto nas jos ceka? Trener je rekao da su bili na specijalnoj edukaciji za treniranje psa za autisticnu djecu i pretpostavljam da je Sasa prva u Hrvatskoj koja ce imati psa. Do sada su sveukupno istrenirali 8 pasa; do sada su kupovali/uvozili stence, a sada imaju vlastito leglo. <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert EinsteinDenis, 16.05.2000.http://www.udruga-oko.hr