Sada je: 20 svi 2026, 19:45.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Pas

PostPostao/la VIPmama » 30 stu 2005, 12:04

Quote:ajme, zar i to rade?? <
><
><
>neg kaj <
>dobar izgovor da joj ne dajete ljudsku hranu <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Mrgudica1 » 30 stu 2005, 14:58

mi nismo davali ljudsku hranu vec samo pedigre pa je svejedno prdila ko smuk al velim najbolja je faca-tko je to prdno fujj??? onak se zbudi i cudi ili eventualno ode izsobe jer joj smrdi cirkus zivi ijabitoooooooooooo <i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 30 stu 2005, 17:12

Pa vec i ja znam da je Pedigree najgora hrana za psa Meni Gary ne smije niti njihove poslastice, odmah dobije proljev Ali zato jede najjeftiniju hranu koja se nigdje ne reklamira i nikad nema proljev i ne prdi Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 30 stu 2005, 23:46

nema najbolje i najgore hrane.<
>najbolja za tvoj pssa je ona koja njemu odgovara <
>može biti neki totalni no name, a može biti i vrhunska tipa eukanuba, pedigre, purina (ta tek smrdi na izlazu ) bento.... milijun ih je <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la nadicab » 01 pro 2005, 11:11

jucer su nam opet bili <
>I zaspala je na podu i lagano hrkala. Ak je to najbucnije sto moze, , Denis jace hrce od nje.<
>Jos ce doci jos jednaput, pa onda krece mm-ova obuka.<
>Alex, gdje ste vi? <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la sanjascibajlo » 01 pro 2005, 13:14

Nadice, Tia je prekrasna...! Tak staloženo izgleda ...<
><
>Jedva čekam da počnem čitati tvoje postove pune ljubavi prema njoj - samo bu ti ruka kojom ćeš pisati virila iz rajnglice - ostatak tebe će se rastopiti. Sigurna sam u to kao u to, da dišem.<
><
>Pes kad te osvoji, osvoji te potpuno i zauvijek. Moji su obojica ludi za Neom (irski seter) i svakog dana (imamo ga 3 mjeseca) primjećujem sve više i više pozitivnih sitnica. Volim kada se smiju njemu i s njim, koliko su nježni prema njemu,
ižni, s koliko ga poleta vode u šetnju... A Neo svu ljubav i pažnju vraća stostruko - svojim blagim pogledom, velikom capom koju prebaci preko Leonovih leđa, dok obojica leže na podu ... Ne znaš koji više uživa. A najbolje mi je kad se Leon četveronoške provlači ispod Nea, koji točno kuži da se Leon igra, pa raširi malo prednje i zadnje cape da Leon lakše može proći ispod "mosta" i ne mrda s mjesta... I njuši ga
ižno po leđima .... Mislim da ćes Tiu stvarno moći višestruko iskoristiti za sve moguće vježbe motorike, a sigurna sam da će Denis biti motiviran kao nikada do sada - vidjet ćeš !!! To s psom ti je bio odličan potez. SJeti se kaj sam ti rekla za nekih 6 mjeseci !!!! <i></i>
sanjascibajlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 01 pro 2005, 19:18

nadice, trener je prije vas bio kod nas s tarom. tara ce nam se doseliti za stalno iducu srijedu. strasno sam vesela, nevjerojatno je koliko pas podize raspolozenje u stanu. trener ce jos dolaziti k nama na dodatnu obuku i to je to. za tjedan dana smo cetveroclani.<
>tara je jako lijepa i jako velika, prilicno zivahna - mi smo to i trazili da bi sasu sto vise uvlacila u interakcije i igranje. ja stvarno nemam trabl oko privikavanja na zivot s psom jer sam imala psa pa znam i za sve
ige i za sve lijepe stvari koje pas pruza.<
>sasa ima simpatican respekt prema psima - govorim kada ih vidi vani - smije im se i veseli, ali s pristojne udaljenosti od par metara. kad dodje tara, prvo se pravi da je nema, jer se malo boji, meni je nekako normalno da se malo boji jer se gledaju po visini oci u oci - stalno sebe stavljam u situaciju da se moram sprijateljiti sa zivotinjom koja je visoka kao ja i otprilike duplo teza, no buduci da imaju zajednicku ljubav prema lopticama
zo su se pocele druzit i mislim da ce vec nakon nekoliko dana suzivota biti sve odlicno. ja cu iduci tjedan ostati doma, tj. ne idem na posao, da pomognem tari da se navikne na stan i nas zivotni ritam i to je to. po hiljaditi put blagodarim svog poslodavca sa bezgranicnim razumijevanjem za mene i za moje dijete. <
>cim provedemo prvi dan svi zajedno pisem izvjestaj. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Re: terapijski pas

PostPostao/la Webmama » 02 pro 2005, 14:36

Dajem vam objema domacu zadacu da za portal napisete nesto na temu Nas zivot sa terapijskim psom - prvi dojmovi Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 07 pro 2005, 13:20

dolazi nam u petak ujutro na stalno Prvo ce provesti vikend s nama, a onda mm ide na obuku slijedeci tjedan.<
>Problem je u tome sto smo mi usred preuredjenja stana i ovaj vikend smo planirali gradjevinske radove.<
>Zasto bi bilo jednostavno, kaj ne?<
>Velim mm-u da sam nervozna kao kad sam trebal roditi 1. dijete - radujes se jer ces imati svoje dijete, a s druge strane te je strah jer znas da ce se sve promijeniti i to nepovratno <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 08 pro 2005, 14:41

nadice, evo odmah mala utjeha.<
>mi smo uspjesno pre
odili prvi dan i prvu noc. tara je jucer setala, IGRALA SE SA SASOM, prespavala cijelu noc, u jutarnjoj setnji piskila-kakala i sve je super.<
>a najvise je super to sto sasa vise nema nikakvog straha, valjaju se i po sasinom krevetu i po tarinom jastuku. ujutro joj je tara skocila na krevet, probudila je - to je trenutak kojeg sam se malo bojala, jer sam mislila da ce se sasa ukocit od straha - ali ne - gurnula joj je noge u njusku, pocela se smijati, tara joj je oblizala cijela stopala i dan nam je poceo bas onako kako treba.<
>sasa je sad u vrticu, kad se vrati i pojede ima skolu s tatom, ja za to vrijeme idem prosetat taru, a nakon skole idemo u prvu setnju u cetvoro.<
>vec sad mislim da nam je dolazak tare pun pogodak, kad zavrsimo obuku i polozimo ispit, sigurno ce biti jos bolje. a 100% sam sigurna da ce tako biti i vama. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la vanja » 08 pro 2005, 16:05

<
>...a kad Jan dodje iz skole i Beti ga cijelog izljubi on pita "Kak to da me pas tako voli?"<
>puse svima <i></i>
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 09 pro 2005, 11:06

Danas je taj dan - nisam prespavala pol noci od uzbudjenja, pa ja nisam normalna <
>JOj, Alex, utjesila si me. Da znas da cesto mislim na vas <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 09 pro 2005, 11:56

sve je to normalno nadice <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la VIPmama » 10 pro 2005, 23:41

kako ide?<
> <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Webmama » 11 pro 2005, 00:18

Nadice, bas sam milila na tebe ovih dana vidim da se nista ne javljas, vjerojatno nemas vremena <
><
>aleksandra, bas mi je drago da vam je tako glatko proslo <i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 11 pro 2005, 00:33

moram se pohvaliti da sam vidjela ljepoticu u akciji i uspaničene novopečene roditelje <
><
>prekrasna je yes L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 12 pro 2005, 10:56

luantro. tocan opis <
>Kada si nas vidjela bili s mo 1. put u setnji s njom i ona je vukla na svoju stranu. Ja sam jucer ju probala voditi jer cu za pocetak ju ja voditi kada se vratim s posla. Pa to uopce nije lako, tezak fizicki rad. Na kraju sam zakljucila da cu je ja pustati samo u dvoriste jer se ona jako uznemiri kada vidi drugog psa.<
>Sve je proslo zbilja OK i puno lakse nego sto sam mislila <
>Jedino se kod Denisa pojavila nekakva reakcija na kozi za koju pretpostavljamo da je od njezina jezika; on je jako osjetljiv, a njen jezik hrapav ... Budemo pratili.<
>Vrlo je do
o odgojena, ne penje se na kauc i krevet, samo je jedanput zalajala, nista ne grize osim svojih loptica i vrlo je pametna. Poludi kada vidi mm-a jer ju za sada samo on hrani.<
>Imam preslatke slikice koje cu poslije staviti.<
>Ostali klinci su pre-preodusevljeni s njom.<
>Sada je ostala sama doma.<
>za sada samo mogu svima preporuciti <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la pamparam » 12 pro 2005, 11:07

Quote:Pa to uopce nije lako, tezak fizicki rad. <i></i>
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la VIPmama » 12 pro 2005, 11:48

čekaj, nadice, dok prođete obuku. To NE smije (i vjerujem da neće) biti "težak fizički rad" jer onda njezina funkcija ne bi imala smisla.<
><
>sretno! <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la alexandra » 12 pro 2005, 19:01

mi secemo naveliko i svaki dan smo sve bolji. slazem se, setnja ne smije biti fizicki rad, pazljivo slusaj sto ti govori trener i bit ce sve ok. doma treniramo cca 20 min dnevno + ono sto je ucimo u setnji, a od vikenda cemo poceti raditi vani u ogradjenom prostoru.<
><
>nas napredak u ova 4 dana - sasa je hrani iz ruke, gladi je i spontano i kada joj mi kazemo, pokazuje je prstom i trazi pogledom.<
><
>malo jesmo umorni od puno vremena na firskom zraku, ali za sada jako zadovoljni. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2005, 10:58

Jucer sam ju ja sam izvela van u nase dvoriste na, jelte, pis-pis pauzu. Ona pisa na komandu "pis-pis".<
>prvo sam samouvjereno joj govorila "pis-pis", pa se postepeno glas pretvarao u zavjerenicki i na kraju ocajni. Da me je neku slusao, svasta bi pomislio <
>Na kraju od 10 minutne pauze smo setuckali i trckarali 40 minuta i nije nikaj zbavila <
>Popodne je dosao trener i rekao da ce mi setnja vani biti kao pjesmica kada sve naucimo.<
>Jucer navecer smo mm i ja otisli na roditeljski, a kada smo se vratili, kcerka je rekla da su oboje zaspali "o
az uz o
az" na podu.<
>Svi moji klinci ju obozavaju i zacudjena sam
zinom kojom ih je osvojila: i mm-a i klince. Jedino se ja jos ne dam <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 13 pro 2005, 11:18

ma, nadice, gotova si i ti, vidim ja <
>pogotovo nakon što sam pročitala opis molbi za pišanje <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la Luantaro » 13 pro 2005, 15:37

joj, kad si yamislim taj pis-pis <
><
>vidim, super vam ide L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 14 pro 2005, 11:14

Jucer je odradila pis-pis <
>I usudila sam se s njom prosetati van dvorista do skole <
>A navecer smo se prosetali cak do Kvatrica i mislim si ja da bismo njoj i nama trebali staviti znak "L" tako da ljudi iamju razumjevanje za njeno njuskanje i nase natezanje s njom. AL, do
o de, ide nam sve bolje.<
>Najbokja je fora kada naidje na drugog psa - drugi gazda prvo pita jel zensko, pa tek onda pusta da se ponjuskaju <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Webmama » 15 pro 2005, 03:03

Vidim da cu i ja imat svasta nauciti od vas <
><
>Vidjet ces kolko ces tek sada upoznati ljudi kad imas psa. Odjednom shvatis kako zapravo u tvom susjedstvu zive LJUDI... i zamisli, neki imaju i pse kao i ti <i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 pro 2005, 13:26

da, zbilja sam iznenadjena kako ljudi/djeca reagiraju kad ju vide - svi se nasmjese i zele je pomaziti. Morat cu razmisliti hocu li princezu pustati u setnju s njom <
>Jucer smo se nas dvije setale do skole i odvedem je do trave za koju mm veli da ona voli - samo je ponjuskala i nis.<
>Pa smo otisli do druge trave i nakon njuskanja vise nije htjela ni zagaziti <
>Nutkala sam je kod svakog drveta i sve je damski s gnjusanjem odbijala. Na kraju sam ocajna otisla doma i pustim je da proseta u dvoristu i tam je odmah obavila <
>Sada je moram odvikavati od pisanja u dvoristu jerbo ce me susjedi <
>Progrizla je jednu olovku, Denisove 2 igracke - ocito cu i njoj morati kupiti jos igracaka (dobili smo je s 2 loptice).<
>Jucer je Denis dogmizao do nje i izjavio "Ja cuvam Tiu" <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mrgudica1 » 15 pro 2005, 17:27

Quote:Vidjet ces kolko ces tek sada upoznati ljudi kad imas psada poznas mog kuma a webi ga zna, iznenadila bi se koliko ljudi samovoljno s njim prica od kada ima psa <i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 15 pro 2005, 20:58

Nadice, to se zove oznacavanje teritorija. Jucer je bas Many bila kod mene i gleda izbezumljena kako Gary kod prvog drveta ispred kuce obavi pipi, a kod druge kaka i to je to.... ak idemo u duzu setnju onda opet na istom mjestu pri povratku <i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 16 pro 2005, 09:50

ovo se polako pretvara u dnevnik njenog pisanja <
>Jucer je nisam stigla odvesti u pol 1 nego tek u 16h - ajme sto je vukla povodac.<
>I opet se ponavljala cijela prica - na kraju sam se ja popela na povisenje oko drveta (i naravski ugazila u drek ), da bi ona opet sve odbila. Onda vise nije mogla izdrzati i odradila na nekoj travi u kvartu (mm veli da njemu ne zeli ici u tu travu).<
>Onda smo se natezali da udje u lift - tu je izvodila sve iz svog repertoara tvrdoglavosti i zavodjenja samo da bi isli pjeske gore.<
>Bio nam je trener jucer i jako su mu se svidjele slikice Denisa i Tie:<
>Tia lize Denisove ruke<
> <
>i Denis mazi Tiu, a ona ga cuva<
> <i>Edited by: nadicab  at: 16/12/05 8:52<
></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la magda74 » 16 pro 2005, 11:48

Prekrasni su Nadice njih dvoje. Baš uživaju jedno u drugom.<
> <i></i>
Zmaj 18.08.2004.
Poletarka 06.03.2007.
magda74
Samo sam naišla