Sada je: 20 svi 2026, 19:27.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Ako mogu pomoci...

PostPostao/la alexandra » 17 vel 2006, 20:08

kakvo ugodno iznenadjenje da si se ti pojavila na ovom babskom forumu. <
><
>e sad drage ostale pisacice, drzte se. mi mozda znamo sve o djeci, al ova gospoja fakat zna sve o psima. stoga, udrite s pitanjima jer je zena ekspert vec godinama - od bolestina (ta zna izljecit psa kad ga vec svi prekrize), hrane, a poglavito discipline. mada svoje pse ne vodi na nikakve dresure, bolje odgojene ja nisam upoznala. ponosita je majka njemackog ovcara (ogromnog i prekrasnog) kojeg vjecito prate 1-2 na socijalizaciji. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 17 vel 2006, 20:54

jučer smo išli 1. put u tramvaj - uffff.<
>Prvi smo morali propustiti jer mlada pubertetlijka se nije usudila ući. U drugi je jedva ušla prednjim šapama, pa uz velike molbe i mito je uspjela ući -- hvala strpljivim tramvajcima.<
>Problem je bio i kako izaći iz tramvaja - tu mi je pomogla jedna gopođa koja je zajedno samnom mamila ju.<
>Onda smo išli u zgradu prekršajnog suda - eh, ona se jako boji stepenica ako je s obje strane rupa, tj. ako nije zid - uvijek hoda uz zid. A tu su bila 2 polukata bez zida - prestrašenijeg psa niste mogli vidjeti. Ljudi su prolazili pored nas i čudili se mojim mukama kako ju mamim za svaku stepenicu.<
>Portir prekršajnog suda nas ispočetka nije htio pustiti, ali je popustio kada sam mu pokazala Zakon.<
>Ona je jako nervozna ako hodamo nepoznatim putevima i slabo nas sluša <
>Počela se strašno linjati da je to koliko moram usisavati, tako da sam zbilja postala "alergična" na dlake <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Alisa1 » 18 vel 2006, 00:43

Quote:jučer smo išli 1. put u tramvaj - uffff. Prvi smo morali propustiti jer mlada pubertetlijka se nije usudila ući. U drugi je jedva ušla prednjim šapama, pa uz velike molbe i mito je uspjela ući -- hvala strpljivim tramvajcima. Problem je bio i kako izaći iz tramvaja - tu mi je pomogla jedna gopođa koja je zajedno samnom mamila ju.<
>Moram priznati da to bas ne bi trebalo biti tako. Nemam pojma kaj se desava. Doduse, bude onih nekih tramvaja koji su fest visoki i dosta udaljeni od rubnika pa je psima to jako nespretno. Isto tako, jako im je nezgodno silaziti s tih tramvaja jer im bude fest strmo (to su one stare dvanaestice, petice...). Mozda se radilo samo o tome. Probaj je malo profurati u ovim novim niskopodnim pa bus vidjela je l' u te hoce uci. A kak se Tia u samom tramvaju ponasala?<
><
>Quote:Onda smo išli u zgradu prekršajnog suda - eh, ona se jako boji stepenica ako je s obje strane rupa, tj. ako nije zid - uvijek hoda uz zid. A tu su bila 2 polukata bez zida - prestrašenijeg psa niste mogli vidjeti. Ljudi su prolazili pored nas i čudili se mojim mukama kako ju mamim za svaku stepenicu. Portir prekršajnog suda nas ispočetka nije htio pustiti, ali je popustio kada sam mu pokazala Zakon.<
>E da, ovo sa stengama hoce biti nezgodno. Zapravo se takvih "otvorenih" stengi boji vecina pasa, tj. super ih apsolviraju samo oni koji se od najmanjih nogu susrecu s njima. Problem im znaju biti i one stenge "kroz" koje se vidi. Savjet? Ili izbjegavati ili biti strpljiv pa je mozda malo cesce dovoditi u takvu priliku, a onda bu se s vremenom priviknula. Bitno je samo ne je siliti ili, jos gore, kazniti za "neposluh".<
>A kaj se tice portira,
avo! Ja isto uvijek masem s tim papirima. Pa nek netko nekaj veli ak se usudi. <
><
>Quote:Ona je jako nervozna ako hodamo nepoznatim putevima i slabo nas sluša.<
>Kaj znaci nervozna? Si ziher da nije samo znatizeljna i da ne njuska zato kaj joj je sve novo? Naime, moje zivotinjice (koje je Sandra nahvalila tak da su mi se i usi zacrvenile, a ne samo o
azi ) tocno kuze kad idemo negdje izvan redovitih puteva. Onda, koliko god da su pristojni, natezu na sve strane jer kao ono... juhuuu, idemo u setnju, idemo u prirodu, idemo ne znam kam...! Poludim od toga, lijeva mi je ruka 5 cm dulja. Pretpostavljam da ovo "slabije nas slusa" znaci da nece doci? A kak ste s motivom? Keksici i slicno? Ni to je ne zanima ili...?<
><
>Quote:Počela se strašno linjati da je to koliko moram usisavati, tako da sam zbilja postala "alergična" na dlake<
>Tu pomoci nema. Rjesenje je cetka. Ali u onim periodima kad se jako linja, nista ne pomaze. Najcesce se linjaju u proljece, ali i na jesen, kad im pocne rasti ona zimska dlaka. S la
adorskom je dlakom malo nezgodno to kaj se zapikava u sve zivo.<
> <i></i>
Alisa1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 18 vel 2006, 16:59

Alisa, padni mi na grudi <
>Neposlušna u novoj okolini - znači da ne šljivi previše "sporo" i "uz" i da, ruka nam je min 5 cm duža. Kažu da šetnja sa psom relaksira, ali sa njom u novim prostorima znači samo živciranje. <
>Jučer smo bili u lokalnom parkiću i od svih 5 pasa, samo je ona onak s guštom uletila u kaljužu; svi vlasnici su napravili facu uffffffffffff i bljak, a mene je čekalo čišćenje mlade crnke, a ne palvuše. I da, dala sam joj da se izigra i kada sam ju zvala, došla od 3. put.<
>Njihova dlaka se zbilja zapikne u sve - sva sreća da imamo takav tepih da ona ostane na površini. Jučer sam naprosto poludila jer sam shvatila da sam i u hrani koju pripremam našla njene dlake iako ona ne smije ići u kuhinju. Svaki put je četkmao s četkom, ali kod kuće su i dalje katastrofalni rezultati.<
>Sada je shvatila da ako donese nešto Denisu, da će obavezno dobiti nagradu, pa to lukavo često koristi što nam je <
><
>Što napraviti kada ona donese lopticu nama? Tj. to radi kada nas vidi nakon posla - dal da se igramo s njom iako mi se baš i ne da, bacim onak reda radi loptu.<
>Tramvaj - bila je stara 17 u igri, a prvi tramvaj koji smo propustili je bila ona njemačka 9 (prastara). Na mojoj trasi samo ponekad prolazi jedna nova 17 (niskopodna) tako da baš i nemamo mogućnosti vježbanja u niskopodnim. U tramvaju je sjedila i njuška joj se mrdala u svim smjerovima, djelovala je obasuto novim mirisima, a ne i nervozna.<
>Da, definitivno se boji površine za koju misli da je iznad rupe, onda se ukipi i moramo natezati povodac i moljakati je.<
>Čini mi se da je ljubomornog karaktera - čim vidi da se mm mazi s nekim (a njega obožava ) odmah dojuri i gura svoju njušku.<
>Ima naviku da se izvali na prolazni dio stana i onda ju neko vrijeme preskačemo dok ne pa joj onda velim "Tia, daj se makni".<
>Od Pet shopa smo dobili donaciju remen za auto, pa ćemo probati kak joj ide. Prvo smo kupili veličinu L jer je na njoj pisalo da je za la
adore, pa smo morali mijenjati za XL jer je ipak u pitanju Tia od 34 kg. <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Alisa1 » 18 vel 2006, 23:02

Quote:Što napraviti kada ona donese lopticu nama? Tj. to radi kada nas vidi nakon posla - dal da se igramo s njom iako mi se baš i ne da, bacim onak reda radi loptu.<
>Pomazi je kad dodjes s posla, hiti joj lopticu ak bas hoce (pazi na kristal! ) jer iako ti se ne da, to je sve super za ostvarivanje (do
og) kontakta s pesom.<
><
>Quote:Ima naviku da se izvali na prolazni dio stana i onda ju neko vrijeme preskačemo dok ne pa joj onda velim "Tia, daj se makni".<
>E da, to vole. Biti na prolazu, tak da ih svi moraju preskakati, a da oni imaju pregled nad cijelim stanom. Ne znam tocno kak je to s terapijskim psima, ali psi vodici su nauceni da se micu, tj. ako leze nasred sobe, a njihov korisnik pokusava proci, psi se dizu i micu mu se sputa (jer je ipak to lakse, nego da slijepi covjek zaobilazi psa).<
><
>Quote:Od Pet shopa smo dobili donaciju remen za auto, pa ćemo probati kak joj ide. Prvo smo kupili veličinu L jer je na njoj pisalo da je za la
adore, pa smo morali mijenjati za XL jer je ipak u pitanju Tia od 34 kg.<
><
>Ovo je meni mrak... mislim da rijetko koji la
ador stane u gabarite koje su im namijenili proizvodjaci psece opreme. <i></i>
Alisa1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 03 ožu 2006, 14:06

Pocela je kuziti da se jako raznjezimo i da ju puno hvalimo kada je samoinicijativno s Denisom - pa u zadnje vrijeme dodje do nejga kada je on na podu i stisne se uz njega. Neki dan je stavila sapu preko njegove ruke tako da je izgledalo kao da se drze za ruke.<
>Probat cu cim prije staviti slicice <
>Definitivno je Tia bila jedna od najboljih odluka u nasem zivotu, a sam rad oko nje uopce nije naporan <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Bubidea » 03 ožu 2006, 14:30

vidis kak je super ispalo, a koliko si se bojala <i></i>
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la nadicab » 04 ožu 2006, 01:25

ma da, sjećam se do
o ja toga, zato i pišem o svojim promjenama. Zbilja ne zanm zašto ljudi
igu oko psa navode kao veliki bauk? Uopće nam ne pada teško šetnja s njom, tako da vremenske uvjete uopće ne zamjećujemo (mislim, lako meni pričati kada mm ima jutarnju, najhladniju šihtu, ja podnevnu - najugodniju, a kćer večernju) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Sanja » 04 ožu 2006, 11:33

Pas je isto kao i dite.Daš mu ljubav i pažnju i on uvijek nesebično vraća.Tako mi je drago radi Denisa. <
>A što se tiće tramvaja,naučiće ona to .Samo je treba dovoditi češće u takve situacije.<
>Kao djete sam imala psa i bio je prekrasan maltene ko čovjek.Treba ga i dalje dresirati i disciplinirati.Kad uleti u kaljužu malo po guzi pa drugi put neće.<
><
>Uzeli bi i ja za Nikija la
adora,ali mi mlađi sin ima alergiju na pseću slinu i cijeli se ospe na žalost.<
><
>Baš vam zavidim Nikola <
><
>Mihael <
><i></i>
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 20 ožu 2006, 12:36

evo i slikica:<
>slike Denisa i Tie<
>jos jedna zanimljivost: vracamo se iz kina i u susret nam dolazi tata s Tiom. Na pola raskrsca je vidjela Denisa i tako je jako potegla mm-a samo da bi dosla do Denisa (iako obozava mm-a).<
>Bili smo jako sretni zbog toga jer nam je to pokazatelj da ga je zavoljela. I u setnji s kolicima super seta i ne o
aca previse paznju na druge pse (mislim, trzne se ona, ali
zo i poslusa)<
> <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dabilly » 22 ožu 2006, 19:28

joj, kako su slatki zajedno <i></i>
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

terapijski pas

PostPostao/la faith » 06 lip 2006, 17:51

Dobili smo Arona prije mjesec dana i još se ufuravamo u život s njim. Danas sam imala prve neugodnosti s facama u Merkatoru, trajalo je oko sat vremena da shvate da smijem s njim ići unutra i jedva jedvice se ženska ispričala. Pretpostavljam da će toga dosta biti ali eto, prvo je najteže. Pozdrav svima, <i></i>
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: terapijski pas

PostPostao/la nadicab » 06 lip 2006, 21:53

ako je imao ormu, zbilja ti nisu trebali raditi probleme <
>Ja sa sobom imam knjizicu o psima vodicima i terapisjkim psima pa im pokazem odmah zakon i to trazim nadredjenog i nema frke .<
>Jel se vidimo u Topuskom? Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 07 lip 2006, 09:12

Vidimo se u Topuskom, mi idemo u kompletu, a kakvu to knjizicu nosis? Naravno da je Aron imao ormu, stvarno me fascinirala prgavost djevojke na informacijama, mozda bi im trebala poslati neki dopis. <i></i>

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pamparam » 07 lip 2006, 09:27

ulecem nakratko s komentarom: imali smo prilike upoznati tiu i moram reci da je preslatka, umiljata toliko da sam joj oprostila i upoznavanje lizanjem. maloga mi skroz izlizala - oprala , a on se za divno cudo nije previse ni bunio. cak sam ju stavila na zaslon mobitela da ju malo duze mogu gledati <
>i za arona sam cula da je slamatelj srdaca , zeljka, do
odosla <i></i>
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la IRENA » 07 lip 2006, 09:41

Neko vece ( cini mi se u pon?) bila na HTV emisija o Udruzi pasa vodica... i o njihovom radu kao i suradnji sa Norveskom...<
>Nisam znala da grade krasan centar na Dotrscini - nazalost nemaju novaca za zastitarsku sluzbu pa im neki ukrali oluke sa krovova :"> JAN 8.12.99. VITO 13.3.2003.<i></i>
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 07 lip 2006, 09:42

hvala na do
odoslici, nas aron je isto velika lizalica, nekad nam je ok, a nekad ga stvarno treba zaustaviti. Ali to lizanje sjajno opusta spazam kod mojih klinaca. <i></i>

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 07 lip 2006, 17:03

Mi smo imali problem jedanput uci u sportsku dvoranu XV gimnazije. Poslali smo protesno pismo ravnateljici i sve je ispalo <
>mm i ja smo shvatili da cemo setajusi se s Tiom morati educirati i druge ljude i tako i pristupamo problemima u komunikaciji. U Topuskom cu ti pokazati knjizicu koju smo dobili od Udruge.<
>O tome kako Denis reagira na Tiino lizanje - vrisak i cika, a Tia obozava lizati i mm-ove noge u kratkim hlacama tako da mi se u stanu dva muska s blazenim smjeskom na ustima od njenog lizanja Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 08 lip 2006, 05:34

Aron lize onog ko je slobodan, mene ne pusta na miru samo kad namazem anticelulitnu kremu, fina mu je direktno a i preko hulahopki. Jasno mi je da ljude treba educirati i ja to stvarno i cinim, jedino mi problem predstavljaju ljudi koji se postave bahato na prvi pogled na Arona, ali do
o, izgradit cemo mi njihove stavove u nasem smjeru.<
> <i></i>

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 29 lip 2006, 00:59

jucer odradili tramvaj 7, NAMU i Konzum.<
>Danas autobusni kolodvor<
>Ono sto mi se svidja jest da ljudi su poceli dozivljavati Tiu kao posebnog psa.<
>Jucer smo probali zajedno cetkati Tiu kako su nas i savjetovali u Topuskom - vjezba grubih pokreta ruke. Poslije su
ojali noge: prednje i straznje sape=4 komada Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 29 lip 2006, 08:14

Bravo, moji obozavaju cetkati Arona, samo on nekada ne moze izdrzati njihov tretman. Ali malo po malo... <
>Mi
ojimo koliko Aronu keksica smijemo dati tako da se ne prejede, to nam super ide. <
>Jeste li to odradili Namu na Kvatricu? Ja jos nisam bila u Konzumu, jos "tretiram" drustvo u Mercatoru. <
>Pusa Tii i Denisu za cetkanje i
ojanje. <i></i>

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la OKA » 29 lip 2006, 09:27

Nadice, bas lijepo od vas. Taman kad vi tretirate ducane i ustanove po kvartu nasa Luna ce biti dresirana pa cemo mi doci na gotovo! Sta bi mi bez vas! <i></i>
OKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 08 srp 2006, 14:38

da, NAMA i Konzum na Kvatricu. Kako ide Mercator? Mi se sprememo da ih i mi posjetimo <
>Losa vijest - Tia ima artritis i ima debelu postedu bilo kakvih setnji. odradili su RTG i sada cekamo lijek <
>Jel itko ima saznanja koliko je to lose? Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MjesecevaZraka » 09 srp 2006, 09:04

Nadice, bas mi je zao. Gdje tocno (koji zglob, koja noga)?<
><
>Na zalost, nemam ti puno lijepog reci (ako je stvarno artirtis). Artirtis je bolest (i kod pasa) s kojom se naucis zivjeti i odgoditi i/ili olaksavati tegobe. <
>Pas se nauci na bolove i funkcionira s njima. Ima boljih i losijih dana. Ono sto uobicajeno veterinari daju je Rimadyl - pripravak koji je u najmanju ruku kontroverzan vani jer zna imati jako teske posljedice po psa. Ja bi se jako, jako do
o raspitala da li uopce davati, a ako i da, preporuka je kratkorocno.<
><
>Postoje jako do
i suplementi za pse koji imaju bolesti zglobova: krece se s Caniviton High Density tabletama pa nakon kure tabletama, uvede se Caniviton Forte prah koji se mijesa s hranom, oba vrlo bogata kondroitinom i glukozaminom. Postoji i Hill's hrana za pse koji boluju od artritisa koja je bogata glukozaminom, ali svakako treba (kad vec sepa) i Caniviton.<
>Plivanje puno pomaze u olaksavanju tegoba. Naguglaj si "arthritis in dogs" pa pogledaj. <i></i>
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 09 srp 2006, 16:05

MZ, kaj bih ja bez tebe <
>Narocito je naglasena desna prednja sapa. Navodno da su prednje sape u zglobu pogodjene. <
>Ja sam si u Kamniku svoje artriticne zglobove tretirala s Zepterovom svjetlosnom lampom i super mi je poglo. Mozda da i njoj probam? Naime, tamo sam koristila posudjenu lampu.<
>Gdje mogu nabaviti taj Canviton? Jel skupo ko pas (za psa)? Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MjesecevaZraka » 09 srp 2006, 20:59

Nadice, ja skoro sve primjenjujem kao za ljude, osim klasicnih lijekova (homeopatiju, aromaterapiju).<
>Caniviton HD je nekih 80 Kn, mi smo pili jednu bocicu jer je mali pas, vama bi mozda trebale dvije. Caniviton Forte je prah - dodatak prehrani, kosta puno, nesto malo manje od 400 Kn ali se stavlja po jedna zlicica (velikim psima) u hranu dnevno pa to dosta traje.<
>Hill's za zglobove nije nuzan, on je 110 Kn/2 kg u Puli, kod vas mozda jeftinije, ali nama je jedna veterinarka, koja nam je spasila Gingerinu nogu, rekla da ova zadnja hrana nije nuzna, ako pas dobiva Caniviton forte. <i></i>
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la faith » 10 srp 2006, 13:49

Bas mi je zao zbog Tie, sigurna sam da bi joj "svjetljenje" lampom pomoglo. Moja frendica je jako zadovoljna s pozitivnim ucincima te lampe, pa Tii sigurno nece skoditi. Drzite se, mi se pripremamo (psihicki) za prvo ljetovanje s psom, idemo u apartmansko naselje, nadam se da ce biti do
o. <i></i>

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 11 srp 2006, 10:02

mi idemo u ljetovaliste saveza slijepih, ali smo vidjeli prosle godine da su vrlo nepovjerljivi prema psima, to su neki cudni odnosi koji se potezu od odnosa tih dviju udruga.<
>Tia je prepuna energije, nije trcala vec preko mjesec dana, a taj lijek nikako da stigne :"> <
>opet se jako linja, ja sam mislila da cemo imati samo 2 faze linjanja: proljetnu i jesensku, ali ona cim zatopli se linja kao ... <
>Probali smo s Denisom raditi kako nam je Lucija rekla:
ojati dijelove tijela, ali Denis sve to zna, pa smo sad opet u banani - maram kontaktirati Luciju Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 11 srp 2006, 15:39

Drago mi je da je Tia puna energije, to mi nekako zvuci kao da se bude borila.<
>Zamolila sam gđu. Miru iz Udruge da nazove u apartmansko naselje i porazgovara s njima, sefica recepcije je razgovarala i s njom i samnom, kaze nema problema, drago im je da dolazimo s terapijskim psom itd. Odmah mi je malo lakse.<
>Sto se tice Lucije, mozda bi ju mogli zamoliti da nam zajednicki malo pojasni na koji nacin da radimo s djecom i psom. Mi smo isto vec odradili sve sto nam je rekla,
ojenje i djelove tjela.<
>Da li ides sama s Denisom na ljetovanje ili ide cijela obitelj, i kaj to znaci da Tia ne ide? <i></i>

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 11 srp 2006, 21:53

moze sve kombinacije sto se tice Lucije <
>Idemo svi i Tia - bez nje se nikuda ne ide Denis (16.05.2000.) <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.