I ja moram reci da imam par slucajeva di su na UZV-u fulali, rekli da je velika beba, rodila se manja i obratno, meni su bili prilicno tocni.
Pisem ovo jer sam ja mala mama, visoka 155, a prije trudnoce imala 55 kg i u trudnoci skupila 17 kg. Ogtt (test na trudnicki secer) je bio uredan!
Mjesec dana prije poroda su mi rekli da je beba teska 3500 i prevencije radi su me poslali napraviti nalaze za carski. Tri dana pred porod (rodila tjedan dana prije, racuna se da je u terminu) su mi rekli da je beba teska 4 kg mozda i vise

Meni je to bilo ful vec puno i moram priznati da sam se bojala kak bu ona kroz mene van tj. bojala sam se da joj se nekaj ne desi prilikom izlaska. Nakon tri dana sam dosla na pregled i doktor je rekao da ostajem i da cemo probati vaginalno, a ak nebu islo da cemo na carski. Beba je bila visoko i nisam se uopce otvarala i odlucili su napraviti carski. Rodila sam bebu tesku 3950 i 50 cm dugu, apgar 10/10.
I moj muz je imao "diplomu" sa trudnickog tecaja i bilo mi je zao kaj nebu samnom, al to se sve tak brzo odigralo (nekih 30-tak min) i moja

je stigla. Muzic je cekao ispred i odmah su mu ju pokazali!
Eto nadam se da sam malo pripomogla u slucaju ak ce biti carski, s time da me slobodno pitate kaj vas god zanima vezano uz moj porod, a do tada samo hrabro i vasa zena moze biti ponosna na vas tak briznog ;-)