Pisala sam vec na drugom topicu o svom sinu i o bezbroj dilema u kojima se trenutno nalazimo i, po preporuci dragih osoba ovdje na forumu , odlucili smo traziti pomoc kod dr Sever ( idemo za mjesec dana).
Ipak, ubija me to iscekivanje, bojim se da se i previse nadam od tog naseg susreta ( cula sam da je dobra ali nemoze rijesiti radikalno nase probleme) .
Trenutno mi je najvaznije da me netko saslusa, shvati i ne osuduje.
Primjecujem kako iz dana u dan raste njegova napetost i odbojnost prema skoli. Taj cvrcak tek je krenuo u skolu a vec me pita kad ce i on napokon dobiti gripu pa da nemora otici u skolu.
Neznam da li se radi o ADHD-u, Aspergerovom sindromi ili necem sasvim trecem ali pronasla sam velike slicnosti sa postom o misulencu (tako bi voljela da mi se javi ako je tu negdje jos prisutna)
Da je "poseban" primjetila sam sa 2,5 g. kad je krenuo u vrtic. Do onda bio je samo preaktivno i prebrbljivo dijete koje je svih zabavljao svojim pricama( sve prodavacice su bile njime naprosto odusevljene )
Sve sto mogu reci da sam primjetila dok je bio beba je to da je stalno bio u pokretu ,nervozan i zahtjevao je konstanu paznju ( za razliku od drugih koji su spokojno lezali ili sjedili u svojim kolicama)
a bio je tu jos jedan neobican detalj.
Kad bi ga uspaljivala na rukama (samo je tako uspio zaspati) i pocela pjevati on bi na odredene pjesme poceo plakati ( sve koje su ukljucivale zivotinje ) a da nikad ga nismo nicim strasili niti je mogao jos znati previse o njima ( imao je oko godinu dana).
Osim toga sve je super funkcioniralo sve do polaska u vrtic.
Moram napomenuti da mu je teta bila njemu jako poznata i draga teta ( bliska prijateljica) i da su se trudile svim silama ga uklopiti u novu sredinu ali...jednostavno nije islo...
Ostalo je sve kao i sa Misulencom....
Silna potreba za fizickim kontaktom...
Stalno je ljubio tete,gdje god bi stigao, znao im je ljubiti neprestano ruke,noge,lice a drugu bi djecu tako cvrsto grlio i tresao da su ga poceli izbjegavati.Kod kuce bi iskazivao agresiju i destruktivnost a u vrticu strahovit strah od svega sto je bilo novo ( voznje kombijem,odlazak u kazaliste,setnje, druzenja a posebno priredba od kojih i dan danas ima fobiju )
U dvoristu je bio uvjek jako oprezan i nesiguran i najvise je volio blizinu i sigurnost odraslih ( jako se trudio slusati i ugoditi tetama)
Vracam se na sadasnost ( dalo bi se napisati stranice i stranice o neprilagodenosti i posebnosti mojeg cvrcka ali.... )
Razrednica je jako zadovoljna sa njme, suraduje, slusa,nije bezobrazan samo treba sa njime malo poraditi na pisanju jer mu ide malo teze...
TAKAV JE ON NA NASTAVI, takav je bio i u vrticu, ima poseban odnos sa bilo kojim autoritetom ( stalno joj je za petama i mora biti u blizini i kad je na velikom odmoru )
Koliko god ga hvalila i bodrila, njegovo samopostovanje je na nuli ( neki dan mi je rekao kako mi ne vjeruje kad ga hvalim jer on ZNA da nije dobar u skoli i kako drugi bolje citaju i pisu od njega )
Toliko mu nedostaju prijatelji a svojim ih ponasanjem odvraca od sebe ( zeli se dokazati kako je on jak i ne plasi se niceg pa je agresivan ili grub u igri, preglasan je u govoru, nestrpljiv, ne priznaje poraz pa ne sudjeluje u natjecateljskih igrama,stalno ih tuzaka uciteljici jer se "TO NESMIJE" , funkcionira samo kad se igra u dvoje.
Inace nikad ne place, nevjerojatno je ponosan i kad se udari, vice unaprijed NIJE MI NISTA. Kad je povrijeden reagira ili agresivno ili se povlaci u sebe ( najcesce onda samo tupo gleda crtice)
Ima jos puuuno,puno toga ali za sada mislim da je i vama dosta
VEEEliki pozdrav