Postao/la luda klompa » 25 stu 2006, 15:48
Evo da se javim ovdje, mama sam blizanaca rođenih u 33.tjednu. Nosila sam trojke ali je jedna djevojcica odumrla dan prije carskog, zbog toga je bio hitan carski jer je Katja bila u istoj posteljici. Poceli su slabiti otkucaji i Katji i odluceno je da se ide na hitan carski. Katja je rođena sa 1050g, apgar 4/8, a Jan 1500g apgar 7/9. Bili 2 mjeseca u bolnici dok nisu dostigli 2200g. Sada su 9 i pol mjeseci, Katja je propuzala sa 8mj i to odmah skolski na koljenima i dlanovima, evo je sada se pridize uz namjestaj, brblja ka-ka, da-da, ba-ba i naravno neki nerazumljivi jezik sa svojim bratom. Motoricki je stvarno jaka, bolja od brace, a na otpustu su mi rekli da mi za nju nemogu dati nikakvih prognoza jer je patila jos u maternici. UZV glave nije pokazao nikakva krvarenja. Jan je propuzao nedavno znaci sa nekih 9 mjeseci, trenutno se dize u klececi polozaj. Brblja puno vise nego seka, ma-ma, ba-ba, ta-ta, da-da, ja-ja, na-na. Jan je imao SEH cistu koja je nestala, nastala je malim krvarenjem i ne ostavlja posljedice. Vjezbamo puno i zadovoljni smo jako. Sa hranjenjem i spavanjem nismo imali nekih problema sve do nedavno kod Jana kad je poceo odbijat bocicu, sve papa na zlicu. Puno vas pozdravljamo!!!
Katja i Jan 01.02.2006.
+Una 01.02.2006.