Sada je: 16 ruj 2026, 16:36.

Jeste li razmišljale o platnenim pelenama?

Moderator/ica: nevenera

PostPostao/la Septembar75 » 23 sij 2007, 13:34

Evo stigle pelen
sad jedno pitanje mene neiskusne :mrgreen:
Jel tako da to sad trebam sve fino oprati prije upotrebe??
Na koliko stepeni i koji deterdjent tecni ili prasak??

hvala na brzim odgovorima :mrgreen:
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 23 sij 2007, 15:03

60° ! Ja koristim tekuci Persil sensitive...
Nikako ne stavljati omeksivac! A dobro bi bilo pelene jos jednom isprati nakon pranja- tj kad ti masina zavrsi vratis malo na ispiranje.
Svaki sljedeci put mozes u masinu (tamo di ide inace omeksivac) ubacit zlicu alkoholnog octa...
Bilo bi dobro da pelene prije prvog pranja stavis namakati...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Septembar75 » 23 sij 2007, 19:53

kako mislis namakati
da ih stavim u kantu sa vodom ili??
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 23 sij 2007, 21:51

Mozes i tako ako nemas poseban program na masini za namakanje!
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la vragec » 26 sij 2007, 23:07

Ja sam svoje namakala 24 sata u kadi, tak je bilo u uputstvima.

:mah
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la cry3 » 27 sij 2007, 16:53

Ja bih stvarno htjela koristiti platnene pelene. Kad sam prije koji mjesec krenula u istraživanje, skoro sam se onesvijestila od pustih stranica sa kojih se izvana može naručiti pelena. Upoznala sam se s pojmom mama skupljačica, i svaka čast ja stvarno nemam mogućnosti a ni volje isprobavati razne pelene. Skužila sam da su se mnoge cure naručivajući izvana obradovale carinama i ne znam čime.
Zato se eto okrenuh domaćem proizvodu. Slatke su mi Kamarisove,al bih nekako ipak prednost dala Smibovim jer su s drukerima. Što vi mislite?
Koliko sam skužila one su univerzalna veličina, samo što se zaštitne moraju dokupljivati kako beba raste....(?). Vidim da postoje Classic i Neva. Da li je bolje uzeti mješano, ili samo jednu vrstu, te koju???
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la cry3 » 29 sij 2007, 16:18

Nitko :cry: :dunno
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 29 sij 2007, 19:24

Mi smo koristili Kamarisove- onda nije bilo Smibovih pelena za kupiti i uzeli smo pelene cija se velicina regulira drukerima...
Nisam zadovoljna njihovom kvalitetom- zapravo nisam ih ja trebala susiti u susilici, ali nisam imala drugih mogucnosti... One su sad u groznom stanju raspadanja.
Za ovu bebu cu uzeti nove pelene...i uzet cu malo AIO pelena (da probamo)...
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la cry3 » 29 sij 2007, 20:54

Maslačak :3srca
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la An » 29 sij 2007, 22:49

Mi dugo vec nosimo i isprobavamo mib pelene :mah . Nama su odlicne. Bas zbog drukera.
kad sam imala pelene s cickom jako sam bila razocarana. Valjda sam ih trebala bolje njegovati. No ja sam isto susila u susilici. Mozda je to najvaznije mjerilo - ako ih mislis susiti u susilici - bolje ne razmisljaj o peleni s cickom. Ako ces susiti na zraku - na tebi je. Mnoge cure jako vole cicak sistem.
Mene je npr. mucilo (jer sam vrlo komotna) sto ih prije pranja uvijek moram pokopcati da mi se ti cicki ne uniste. No ipak su propali. Ovu s drukerima sam hitim u masinu i sve 5!
Mislim da ti je uvijek bolje uzeti neku kombinaciju pelenica (iako bih ja sam rado imala samo one koje najvise volim, ali mi je trebalo vremena da skuzim koje su to, a naravno i onih "losih" s kojima bih ih usporedjivala.
Ako imas susilicu, uzmi si jedan i drugi paketic. Deset ce ti biti dosta ako ih budete kakali i piskili danju asusili nocu. Nakon mjesec dana vec ces znati koje zelis.
A.. Neva vise nije one size :juhu
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 29 sij 2007, 23:45

ja nisam svoje s cickom susila u susilici. svejedno je cicak gadno propao. vise zapravo i ne drzi, nego pricvrstim sa zastitnim gacicama.
drukeri su bolji.
patkica
svizac

PostPostao/la Maslacak » 30 sij 2007, 00:16

Pa ni meni cicki ne drze...i svi su se izvitroperili- tj onaj rub iznad cicka...
A zastitne jos nisam pronasla koje su nam savsreno sjele...
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 30 sij 2007, 00:36

meni je bio dobar sistem s cickom. doduse, nisam iskusala i drukere... ali mi se uvijek cinilo da je kod vecih beba, koje hoce izmigoljiti kod presvlacenja, cicak prakticniji jer se brze zakopca :dunno. meni je cicak nakon godine dana uporabe na svim pelenama i dalje odlicno funkcionirao :). ali, nisam ih susila u susilici, nisam ih drzala u vodi dok su cekale pranje, i mislim da neke od njih nisam nikad oprala na vise od 60 stupnjeva.
i da, nije problem zamijeniti dotrajali cicak. steta pelene ako je na njoj sve drugo citavo :)

o kamarisovim pelenama, koje smo isprobali, mogu reci da su od ugodnog, mekog materijala, suse se relativno brzo, ali cine mi se nespretnima za novorodjence :dunno
smibove pelene su mi za vidjeti prekrasne, svidja mi se onaj classic kroj, ali nisam ih imala prilike isprobati.

edit: sto se tice zastitnih, dok je beba mala i ne giba se previse, mislim da je svaki sistem dobar... mi smo s platnenima nazalost poceli tek s 1 godinom, i zastitne na cicak nam nisu dobro drzale. spasili smo se kad sam kupila dva para pull-up zastitnih, a vjerujem da bi i one na drukere dobro posluzile.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Webmama » 06 vel 2007, 00:16

Ajme kako mi je drago da ste se raspisale o platnenim, a ja vec odustala misleci kako nikoga ovdje ne zanimaju :3srca

Samo da Vam sapnem da sam upravo dobila od svoje dizajnerice pre pre pre krasne nove modele :3srca jedva cekam da ih uslikam.

Gold dust - zato smo sad odlucili da sa Nevama idemo na velicine, sad sam prvi put vidjela platnene za novorodjencad i zaljubila se :le

A zastitne su nam cak i sad nakon poskupljenja zbilja top proizvod, svi ih hvale, a mene to bas veseli.
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nico » 06 vel 2007, 00:50

Meni su smibove super, onaj klasicni model, toplo preporucam jer su super i kad se smanje za malu bebicu. Neve one prve, univerzalne velicine mi nisu tako dobre jer se nisu dobro smanjivale, ove po velicinama nisam probala.
Slazem se s An da je bolje da si ipak kombiniras, ja osim smibovih kojih imam najvise, imam i jos nekih pelenica i sve su mi super. One koje mi nisu bile super sam prodala. U pocetku se sve to cini pre komplicirano, ali sada, kad smo iskusni s pelenama, sretna sam da nemam sve pelene od jednog proizvodjaca nego kombinirano. Zanimljivije je ovako.

I meni su drukeri bolji. Na cicak imam samo 2 pelene i nekako mi nisu bas omiljene.
Smibove zastitne su mi odlicne.
Decko - listopad '03
Curica - kolovoz '06
Nico
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thalia » 06 vel 2007, 10:46

da se i ja javim. imam platnene koje je šivala moja mama, nešto uvoznih i dvije Neve. ja ih obožavam. meni su drukeri izvrsni, jer moj sin otkopča čičak u dva kratka poteza, k'o šerif u westernu.

tako da je jedino dobro u tome što na ljeto počinjem raditi što ću moći naručiti još pokoju Nevu :1
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Webmama » 06 vel 2007, 21:07

Jeste vidjele? :mrgreen:

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nico » 06 vel 2007, 21:36

Predivne su. Prekrasne. Ne hvalim bezveze, ali to su mi jedne od najljepsih pelenica koje sam vidjela.... na zalost imam ih dosta, a tako bih rado narucila koju... mozda i budem...
Decko - listopad '03
Curica - kolovoz '06
Nico
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 06 vel 2007, 21:48

Prekrasne su!!! :3srca
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 06 vel 2007, 22:16

:nana
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la camelia » 06 vel 2007, 22:36

Cure :mah ajte me malo upoznajte sa platnenim pelenama.Ja sam i za ovu bebu mislila pampers....mozda me uspijete preobrati ;-)
Koliko mi ih treba?Kak cistite drekece sa njih?Isperete prije masine pod vodom?Koliko kostaju?Nemam susilicu,imam radijatore :mrgreen: kak je sa susenjem?Mislim jesu debele te pelene?
Eto vam malo pitanja,sigurno ce mi jos koje pasti na pamet!
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thalia » 06 vel 2007, 22:47

Ajme fantastične su!!! Famozne!! Dajte mi većuuuu naknaduuuuu!!!!!

camelia je napisao/la:Cure :mah ajte me malo upoznajte sa platnenim pelenama.Ja sam i za ovu bebu mislila pampers....mozda me uspijete preobrati ;-)
Koliko mi ih treba?Kak cistite drekece sa njih?Isperete prije masine pod vodom?Koliko kostaju?Nemam susilicu,imam radijatore :mrgreen: kak je sa susenjem?Mislim jesu debele te pelene?
Eto vam malo pitanja,sigurno ce mi jos koje pasti na pamet!

Platnene su ti puno zdravije od pampersica za kožu. Onda, jedna papmersica se odokativno raspada 500-tinjak godina, a platnena je ipak platnena. Ako namjeravaš imat treće dijete, imaš odmah i pelene :mrgreen:
Onda, plastika je neugodna. Znaš kako ti je u ulošcima. E, sad zamisli tri godine tako (ovo mi je obično najuvjerljiviji argument).
Drekići su malo nezgodni dok su tekući. I ja kao zagrižena platnena u početku nisam koristila, nego jednokratne, jer ne bi se mogla toliko naprati, ali od drugog mjeseca, samo platnene.
Onda, platnene su predivne.
Lijepo ih sušiš na radijatorima, služe kao ovlaživači prostora :pegla nije potrebno, peru se na 60. Oni s pametnim mašinama ih peru na 70. Po ljeti se suše na suncu. Tako nestanu i možebitne mrlje.

I koliko god ti se činilo da nije tako, puno su jeftinije.

Ma mrak su!

Sad idem isključit ton k'o da uvaljujem Kulu stražaru (nisam htjela uvrijedit nikoga, nova sam ovdje :oops: )
thalia
Von Trapp

PostPostao/la thalia » 06 vel 2007, 22:48

thalia je napisao/la: bla... bla.. bla...papmersica

:stup :rolf
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Webmama » 07 vel 2007, 11:14

Joj Thalia, a ja jedva docekala da se i ovdje pocne pricati o platnenima :mrgreen: Samo ti daj. :cool

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Septembar75 » 07 vel 2007, 11:20

Samo steta sto mi iz dijaspore ne mozemo naruciti a da posljka bude sigurna :mrgreen:
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thalia » 07 vel 2007, 14:03

Webmama je napisao/la:Joj Thalia, a ja jedva docekala da se i ovdje pocne pricati o platnenima :mrgreen: Samo ti daj. :cool

Ma ja ih o-bo-ža-vam. Inače, nisam nikakva domaćica, kad se organizacija i urednost dijelila, ja sam stala u red za cice i apetit :oops: , tako da ako mogu ja, može baš svatko.

Predivno mi je što znam da su platnene zdrave za moje muško dijete, tj. da nema pregrijavanja jajčeka i kojekakve kemije u njima.

I nadam se da će ostati nešto od limitiranih :cry: prekrasnih novih pelena, jer će mi definitivno trebati nove za ljeto.

I još nešto, od svih fitted koje sam isprobala, smib su definitivno najbolje. A znam i još mama koje to tvrde :up

Webmama, samo da pitam, David i Dora su isto one-size?
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Luantaro » 07 vel 2007, 14:39

joooj, kad vidim ovak preeeeeedivne pelene dodje mi da imam jos jedno dijete
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Webmama » 07 vel 2007, 14:41

Jesu!

Neva su sad po veličinama, jer je bilo potrebe i za njima, a kod nas ih nema :mrgreen:

One male su mi tako prekrasne da smo razmisljale da napravimo i verziju za Baby born, pa da mame koje imaju drugo dijete mogu nabaviti i pelene za lutku :mrgreen: u istoj verziji kao i "prave"

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Webmama » 07 vel 2007, 14:42

Lu, a bile bi i za ,mame koje se nisu izivile na svojoj djeci :rolf

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.