da izvjestim: nisam izdrzala do subote, išla ju radit po podne!
i već smo pola pojeli ;-) .
skuzila sam da sve imam doma.
stavila sam Sport kekse (to su oni mali; izbrojala sam da ih je išlo u podlogu 80 kom

). i stavila sam onak od oka 150g maslaca, ALI sam zapravo stavila pola maslaca a pola margarina. kekse nisam smljela do kraja, nego onak u grubo. i mjesila prstima, po osjećaju. i nisam stavila uopće šećera.
a za filu sam stavila 500g posnog sira (dukatov), 1 vrhnje, i malo (vel žlicu) abc sira (to ne znam zakaj - došlo mi je

). 2 jaja, 1 vanili šečer i 3 vel žlice šečera. i dugo sam sam miksala da se sve poveže.
pekla sam u vatrostalnoj duguljastoj zdjeli, obložila papirom, ali mislim da je moglo proći i bez toga.
zapekla 5 min, pa polila smjesom od sira i pekla još 20min. kad se malo ohladilo (na balkonu) prelila onim vrhnjem sa šečerom.
hladilo se na balkonu (mislim da je tam bilo hladnije nego u frižideru), i onda još pola sata (tak nekak) sam stavila u frizer.
krenula sam je radit u 4h, u 7h smo probali prvi komad!
i super je ispala. već kad sam je izvadila iz pećnice je bila dosta kompaktna, a kad se ohladila - SUPER.
naravno, MM je oduševljen. pogotovo, veli, kaj je “kremasta a nije slatka“.
eto, konačno imam recept za tortu od sira!
da ne velim da sam godinama bila u potrazi za istim...imam doma valjda 5 recepata, al ni po jednom mi nije dobro ispadala

.
zato nisu vrijedni da ih ovdje uopće spominjem

.