Postao/la Jullishka » 12 ruj 2007, 21:45
Ovako, pošto hvala Bogu ja nisam nikada imala problema sa dojenjem i pitanjem dali imam dovoljno mleka, drugarica koja se porodila pre 6 dana je u maloj frci, a ja ne znam u stvari kako da joj pomognem.
Došli su kući juče, mali veliki čovek je rođen kapitalac sa 4630gr, i kako ona kaže, u bolnici ga je dojila, sestre su ih pohvalili kako je odmah uhvatio bradavicu i povukao, i da je baš sisao dečak mali....
Danas je sva u panici, pošto joj je patronažna rekla da nema mleka. Sitsnula grudi, ništa nija izašlo, a ona se posle toga malo cedila, kaže ima...
Ona misli da je jedan stres u bolnici možda prouzrokovao nešto da ima možda manje mleka...jako veliko krvarenje, ogrušak krvi veličine lopate joj je ispao tamo...pa joj se popeo pritisak jako, i onda je bila dva dana na terapiju za pritisak. Ja ne znam dali to ima veze i kakve veze ima, ali još manje znam kako da proveri dali ima mleka.
Kaže da su joj grudi mekane, da nisu nabreknute uopšte (a to mi liči na prazne grudi) i da i ona vidi kako mali ne guta baš (to joj je i patronažna rekla). T.j. guta, ali ne pri svakom povlačenju...pitala sam je dali plače posle podoja, kaže ne...opet mislim da možda ako je gladan, plakao bi, a budi se svaka tri sata i ona ga doji.
Savetovala sam je da malo udarnički unese mlečne proizvode ova dva dana, tečnosti, čajevi...da joj "proradi" to...pa ako nadođe, može se ona izmlazati, nije frka. A i mali kapitalac vuče ozbiljno, pa kontam da ne bi imala problema (mada ja evo u 11 mesecu sam umalo dobila mastitis).
Ako se ja dobro sećam, ja sam izmlazala i po 150ml u početku (ona famozna 4 dana kad sam mu davala Humanu, zbog glupih razloga za žuticu-na savet neonatologa).
Još kaže da mali nije kakio uopšte danas, i da mu je juče stolica bila jako tvrda, kaže da je to bilo još iz porodilišta ostatak, a da kući nije kakio...tu sam joj rekla da male bebe ne moraju kakiti i do 5 dana...
Kako u stvari da sazna dali ima ili nema mleka, dovoljno ili ne?
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011