Sve nešto čitam ali ničemu se ne čudim, slučajno sam nabasao na temu, a kako je iz moje branše odlučih da ne mogu dopustiti da stvari budu ''umalo'' iz prve ruke, neka budu baš-baš iz prve ruke.
Osvrnut ću se na temu ali i na nekoliko off topic stvarčica, pa eto pobrišite ako je to toliko kontra pravila. kao klinac u drugom osnovne - nema tome jako dugo, dobio sma zadatak nacrtati - hm pogodite - groblje. Meni se ta ideja nije učinila užasnom ni groznom, ali mojoj mami je. Ona je poludila. Reći da je bila van sebe je malo. Koliko god da je govorila da djeca ''ne trebaju crtati groblja'' i ''kakav je to zadatak'' ja sam sebi sve nekako tumačio da je to sve zapravo jer ja ne crtam lijepo... Nisam osjećao podršku svoje mame u tome, i sad s ovog stajališta cijenio bi da je cijelu stvar riješila s mojom vjeroučiteljicom koja je bila i je divna žena. i to tako da ja niti djeca oko mene o tome nemamo pojma. Ovako je samo bez veze rušila autoritet vjeroučiteljice. Dakle, smatram da vaš muž ima pravo kada kaže da od buhe radite slona.
Idući put za dan Svih Svetih, tj kad smo u školi to radili - opet isti zadatak - ja sma na nadgrobni spomenik napisao ime moje vjeroučiteljice i nacrtao sliku... Nije rekla ni bravo ali ni ''crtaj urednije'' :rofl:

: Iz svog školskog iskustva neurednjaka znam da mi nikad ama baš nikad nije bilo jasno KAKO izvesti to urednije kad sam ja znao samo onako kako sam i - uradio. Dakle možda nije greda potaknuti dijete da bude urednije, ali mu reći i uputiti ga KAKO da to ostvari.
Gđa koja je spomenula da je ne zanima svi sveti dušni dan whatever i da joj je svejedno, me je iznenadila, jer svejedno nije i mene osobno smeta kad se to pomiješa uz pretpostavku da se smatrate kršćaninom, ili katolikom)
osim toga, gđa koja bi htjela da se na vjeronauku uče molitve i pjesmice neka zna dvije stvari - 1. i vi ste ako ste svoje dijete krstili, dužno to dijete odgajati u vjeri. neka vaše dijete od vas nauči koju molitvu, pa nek kasnije lijepo priča kako ga je ''mama naučila''. i 2. postoji još uvijek župski vjeronauk na kojem se te stvari uče.
o učenosti ili priučenosti časnih sestara i ostalih, danas se već zahtijeva položen državni ispit da bi se predavao vjeronauk. isti pretpostavlja diplomu fakulteta koji se traži. ovo ''u dva dana'' je bila istina - prije 15 godina.
nadam se da sam riješio neke nedoumice, a smrt je sastavni dio života, ako smo vjernici i od nje bježati ne treba. drugi put kad vam dijete dobije ovaj zadatak uzmite ga za ruku, posjetite grob drag vam osobe a bilježnicu ostavite doma - praznu.
puno sreće