Sada je: 21 tra 2026, 13:07.

oprema za neznalice

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 12:34

ja sam tu nesto propustila - sta znaci svaki put? pa jednom izlazite iz bolnice. :da?
a ako ti je tako teska, a ti as ostavi u autu i bebu do njega odnesi na rukama. :dunno
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la sandram » 08 sij 2008, 12:35

Pa ako imas kolica 3u1 nataknes ju na kolica i vozis. Ako ne, barem u pocetku uvijek povedi nekoga sa sobom pa jo nosite izmedju sebe. A izlazak iz bolnice (mislim nakon poroda) ipak neces odraditi sama.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 12:35

frrr je napisao/la:ček, kupila si veličinu 74 i još se bojiš da mu ne bude premalo? eeeeej, stani malo na loptu, pa što ti misliš kolika je beba kad se rodi?

ma nisam 74, krivo sam napisala, kupila sam 62 ;-)
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 12:35

frrr je napisao/la:
Jewel je napisao/la:imam još jedno pitanje što se tiče nošenja iz bolnice bebice doma,
meni su te sve nosilice preteške :roll:
di su nestali ajmpidekli ;-)

nisu nestali, kupi
ja budem svakako, bez obzira što vi rekle jer vjerujem da ću bit sigurnija prvih par tjedana držat bebu u tome, na čvrstom, nego bez ičega
znam da kažu da bebi nogice trebaju bit slobodne, da je tak bolje, al ja si kupujem taj jastuk bez obzira na sve

ne mislim ju non stop držat u tome, ali mislim da prvoh par dana ne bum mogla bez toga

ja sam ga imala s obojicom. liam je bas puno bio u njemu, kian nesto manje jer sam ipak imala puno vise prakse i samopouzdanja s njim.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 08 sij 2008, 12:36

LiKmama je napisao/la:ja sam tu nesto propustila - sta znaci svaki put? pa jednom izlazite iz bolnice. :da?

baš sam ja to htjela reć, kak svaki put... :conf

osim toga, imaš sjedalica koje nisu tak teške
ja sam minijaturna pa su mi neke ok, probavali još s tri kile unutra
a ti reče da si visoka
jedino one košare od kolica su mi grozne - ja to ne mogu ni prazno nositi - em je teško em je preveliko
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 12:40

OK shvatila, sorry curke ali malo sam zbunjena sa svim time :mrgreen:
mamu šta god pitam, po njoj mi treba sve što se prodaje za bebu
a meni je to pretjerivanje :roll:
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Natasa36 » 08 sij 2008, 12:46

Ima za kupiti i lagane nosiljke, mi smo ju imali.
Ne sjećam se više gdje smo ju kupili, davno je to bilo :oops:

Platnena je (onako, podstavljena) i ima tvrdu ravnu podlogu, malu "nadstrešnicu" iznad glavice.
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la watani » 08 sij 2008, 12:47

jewel, dobra ti je mama :wink .

imas ti jos vremena za kupovinu opreme.
osim toga, prosetaj do nas (ali bez zena :mrgreen: ) pa vidi kaj mi sve imamo i kak smo se organizirali.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 12:48

frrr je napisao/la:
LiKmama je napisao/la:ja sam tu nesto propustila - sta znaci svaki put? pa jednom izlazite iz bolnice. :da?

baš sam ja to htjela reć, kak svaki put... :conf
osim toga, imaš sjedalica koje nisu tak teške
a ti reče da si visoka

ma krivo sam se izrazila za nošenje sjedalice,
mislila sam na svaki put kad idem nekamo autom,
jer ju ne želim ostavljati u autu iz osobnih razloga.

što se visine tiče nisam ja baš toliko visoka, ali tata je div :mrgreen:

odlučila sam...

kupujem koljevku za prvu ruku, a poslije ću razmišljati za poslije ;-)

curke svima vam hvala na svakom savjetu koji ste mi dale :3srca
Zadnja izmjena: Jewel; 08 sij 2008, 12:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 08 sij 2008, 12:48

Jewel je napisao/la:OK shvatila, sorry curke ali malo sam zbunjena sa svim time :mrgreen:

dobrodošla među zbunjene...
al ja bih da sam na tvom mjestu još tri mjeseca komotno i bezbrižno uživala neopterećena ikakvim brigama i opremom za dijete i izlaskom iz rodilišta
tak sam ja - tek sad se počinjem zbrajati i kupovati stvari
bolje ti je što duže bit bezbrižna (barem meni, ne znam...znam da ima trdunica koje to sve silno veseli - oprema, robica, birati, kupiti...)

elem, ak bi neka bila ljubezna pa bacila oko na moje kalkulacije za robicu, za šoping u subotu...hvala...

zapravo, moj je problem što ja ne znam. nemam pojma. a užasno puno čitam po forumima i po netu i onda stvaram neke polustavove na temelju tuđih iskustva. :dunno
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 12:53

E pa ja ne mogu čekati jer mi je prijateljica doletila
iz Pariza da mi financijski pomogne svojom voljom,
pa to moram onda i obaviti sada dok je u Hrvatskoj.
Eto to je jedini razlog moje žurbe,
a ne mogu joj reći daj mi rađe lovu.
To bi bilo jako ružno od mene.

watani nema problema, javim se kad mi gosti odu ;-)
Zadnja izmjena: Jewel; 08 sij 2008, 12:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Renci » 08 sij 2008, 12:54

frrr tjesi se, ja imam vec jedno dijete ali mi ovaj topic itekako dobro dodje.
Puno toga sam zaboravila i puno opreme tad nije bilo (bar ne ove sa SF dodacima)

:mah
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 08 sij 2008, 13:02

Ajde frrr javi sta si nasla u Mariboru. Ja sam jucer gledala robicu i sva mi je bezveze... plava ili roza, eventualno bijela, sva je spolno tipizirana... ne da mi se to kupovat... ono sto mi se svida je skupo... opet mi se ne da to kupovat ;-)
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 08 sij 2008, 13:24

a gle, jewel, ja ti svima koji imaju pasove preporucam da si nabave i nekakvu nosiljku-klokanicu, maramu ili sto vec. ti se budes mogla setat i s kolicima, ali ja s ovim nasim haharom mogu jedino off road :mrgreen: .
pa nek ti frendica tak nekaj kupi; te nosiljke budu skupe, pa je bolje da ti to neko pokloni. mozda ti ipak ne bude toliko trebala, ali zgodno je imati nesto takvo u rezervi.
ja sam se nanasala nase curke u tome i po doma, skupa smo saugale i obavljale takve sitne poslove.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 13:33

watani misliš na ono ko klokan :mrgreen:
to mi je fora, to ću si sigurno uzeti, jer mi se to čini zgodnim
kak ti veliš za šetnjice sa psom i bebačem :cool
a i da je bebač pored mene kad moram nešto sitno po kući sređivati.
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 13:36

Klokanicu ti brzo prerastu, naročito ako veliš da imate velikog tatu. Bolje uzmi maramu ili sling. U tom se mogu više godina nositi.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 08 sij 2008, 13:40

Jewel je napisao/la:E pa ja ne mogu čekati jer mi je prijateljica doletila
iz Pariza da mi financijski pomogne svojom voljom,
pa to moram onda i obaviti sada dok je u Hrvatskoj.
Eto to je jedini razlog moje žurbe,
a ne mogu joj reći daj mi rađe lovu.
To bi bilo jako ružno od mene.

hm, a da probaš onda kupovat opremu, radije neg odjećicu?

mene i sad još strah kupovat odjeću dok ne vidim na onim zadnjim pregledima kolika bu bebulja

al ak vi velite da je ok kupit najmanju veličinu, onda bum tak
i te veličine su mi zbunjujuće..mislim, onak naoko...ja vidim neko meni sićušno odijelce, a kad pogledam na etiketu tam piše da je za 12 mjeseci!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 13:46

Na pregledima nečeš bit niš pametnija. Kilažu najčešće fulaju, a o duljini nemaju pojma :dunno
Najsigurnije je kupit 56 i 62, s tim ne možeš fulat.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MATEJA » 08 sij 2008, 13:49

Što se tiće odjeće Jana je prvih tjedan dana došavši iz rodilišta nosila br.56,znaći do desetog dana starosti,i odmah smo prešli na 62.Nemojte puno kupovati oblekice br.56,niti previše opčenito,i meni je bilo teško odoljeti,no tek kad kroz dane rastanja bebe vidite aha treba mi za ubuduće veće.U pon sam došla iz rodilišta,i sveki mi je već u subotu trčeala u dučan kupiti veći br.(62),sva sreća da nisam nakupovala tonu 56,a vjerujte htjela sam.JEWEL na izlasku iz rodilišta obvezno autosjedalica od 0 kg do mislim 9,neznam kako koji proizvođač.Recimo mi smo je u tome nosili,auto-kuća,auto-dr,auto-dućan.Dosta je praktično,a to ti svakako treba.
Zadnja izmjena: MATEJA; 08 sij 2008, 13:53; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la folne » 08 sij 2008, 13:52

frrr, evo cure su pisale dimenzije beba i većina ih je 50-56, tako da u H&M-u stvarno nećeš pogriješiti ako uzmeš 56 za prvu veličinu.
Za slučaj da beba buda stvarno sitna lako nekog pošalješ po par bodija veličine 50.
Tu veličinu će sigurno prerasti u prvih mjesec dana.
Što se količine robice tiče, meni je stvarno to bilo davno, ali da sad kupujem vodila bi se time da imam recimo dovoljno robe za tjedan dana za dva puta dnevno presvući bebu i čini mi se da si ti svojim popisom nabrojala dovoljno robice za to. Ako ćeš češće trebati presvlačiti, mašina će raditi češće i to je to.
S druge strane, uopće ne sumnjam kad odeš u H&M i vidiš sve one preslatke stvari da nećeš nakupovati mimo popisa samo zato što će ti se neke stvari sviđati.
Ako ćete imati vremena i volje probajte otići i do onog H&M-a u centru, jer je po mom iskustvu imao veći izbor nego onaj u Europarku, barem odmah nakon otvaranja.

Ultrazvukom izračunatom težinom bebe se nemoj ravnat, jer su meni u predrađaoni, znači na početku poroda fulali za "samo" pola kile.

Jewel, ne znam koliko je široke ruke tvoja prijateljica, ali dobro cure kažu-nek ti kupi opremu -dobra autosjedalica i kolica koštaju, a robicu možeš kupovati malo po malo.
folne
Mladenka

PostPostao/la frrr » 08 sij 2008, 14:00

hvala folne, hvala!

ja sam mislila da ti na zadnjimk pregledima prije poroda kažu kolika je beba
i da je to koji cm sim tam, al da ne fulaju baš za 10 cm

ne bojim se ja da mi neće bot dovoljno - opereš..nego se bojim da neću imati sve elemente za kombinirati (ono, bodić, odijelce, gornji, donji dio i to ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 14:05

danas idem na pregled poslije posla,
ali sutra ćemo nas dvije u shoping po kolica i auto sjedalicu
tako da mi je svaki savjet i više nego dobro došao :3srca
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Jewel » 08 sij 2008, 14:08

frrr ne znam di si locirana,
ali bilo bi fora kad bi nas dve išle u shoping...
nemamo pojma kaj nam treba ni jedna ni druga,
e to bi bilo zanimljivo shopingiranje :mrgreen:
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 08 sij 2008, 14:24

gle, što se kombiniranja tiče, sve ovdje napisano ne mora biti ono što će tebi najbolje odgovarati. ja sam kupila nekoliko benkica i to od nekakvog kvalitetnog nerastezljivog pamuka :roll: i te su drugi dan završile sa strane i nisam ih više koristila, nekome drugome su bile super.
Meni je najpraktičnije bilo bodi bez rukava-kao potkušuljica, na to bodi s dugim i na sve to one štramplice koje se kopčaju na ramenima. :dunno
Cure su spomenule dvoje drukere među nogama -mene to uopće nije brinulo jer je pelena i ona najmanja velika i široka tako da su drukeri bili na njoj i uopće nisu smetali bebi, a recimo izbjegavala sam dok je beba skroz, skroz mala bilo kakve slojeve oko trbuha, uključujući i te donje dijelove sa stopicama (štramplice ili kako se zovu) jer imaju gumicu u struku, a beba ne može mrdnuti i namjestiti se da ju ne žulja.

Poanta-sama ćeš u par dana skužiti što tebi najviše odgovara i možda će dio robe ostati sa strane kao neiskoristiv (baš nedavno mi je frendica pokazivala s'Oliver kariranu košulju veličine do 3 mjeseca :lol koju je nadobudno kupila svom sinu -ne moram reći da ju je obukao ravno jednom za neko naslikavanje) :lol , ali to sve spada u veselja majčinstva. ;)
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 08 sij 2008, 14:38

frrr fulat ćeš za i za deset cm dok ti beba bude morala imati i široko povijanje. zato je zgodno da oblekica za izlaske bude na dnu nogica otvorena. tako nogavice manje i prirodnije vise.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 14:44

jewel, samo jedan savjet: ako ti frendica ne moze kupiti i as i kolica, uzmi svakako as, kolica mozes i rabljena nabaviti.

frr, ne znam kad ti je termin, ali otpr. ovako:
po bilo kakvim osrednjim temp. (znaci da nije minus beskonacno ni plus 40) beba u kuci moze biti u:
bodiju dugih rukava
hlacicama s tregerima (kombinezon, odijelce bez rukava, kako vec ga zvali)

kupis bebi vrecu za spavanje i u toj kombinaciji moze i spavat.
ja bih racunala na desetak bodija i 5, 6 hlaca. s tim da ako trzis 50, uzmi odmah i par svega u 56 (odnosno ako kreces s 56, uzmi i 62). pa ako bas bude presa, obuces bebi vece dok se manje ne opere.

od 62, 68 nadalje ja bih (i jesam) kupovala bodije kratkih rukava, majice i hlace. beba je tad vec veca, cvrsca, giba se, rola i prakticnije je da je u hlacicama. od tada nadalje ja nisam uopce trzila nit koristila bodije dugih rukava, samo taj prvi mjesec-dva.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 08 sij 2008, 14:51

LiKmama je napisao/la:po bilo kakvim osrednjim temp. (znaci da nije minus beskonacno ni plus 40) beba u kuci moze biti u:
bodiju dugih rukava
hlacicama s tregerima (kombinezon, odijelce bez rukava, kako vec ga zvali)

pa to sam ja i mislila (termin mi je krajem ožujka), al su mi jučer mozak popili baš na ovoj temi da je bodi donje rublje i da preko njega treba nešto obavezno
i da malu bebu, koliko god toplo bilo, ne smijem obući u samo jedan sloj

:conf :dunno

pa ti budi pametna sad!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nikina mama » 08 sij 2008, 14:52

Frrr, kupi svakako u H&M-u bodiće koji se kopčaju onako kao na preklop, ne znam kak da ti objasnim. Meni su ti bodići bili super praktični dok je Nika bila mala, mala tamo negdje do mjesec dana. Jel ima u Sloveniji C&A? Ja sam tamo kupila slatke šarene tetra pelene i od par njih sam dala napraviti i gazice. Makar mi se čini da sam takve šarene viđala i kod nas.

Sigurno si već proučila H&M-ovu stranicu, ali za svaki slučaj:
http://shop.hm.com/at/?action=viewshoppingwindow&dept=BARN_BAB_OVE
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 14:53

to sam ti ja rekla
NIJE jedan sloj - preko tijela, a to je ono sto je bitno, su dva. moji na rukama nisu imali dva sloja doslovno nikad.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 14:55

Frrr, kupi svakako u H&M-u bodiće koji se kopčaju onako kao na preklop

to se i meni strasno dopalo kad sam za kiana kupovala (kad je liam bio beba tog nije bilo), ali mi na kraju uopce nije trebalo - koristila sam ih kao normalan bodi. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.