ivana, sad si nacela temu koja mi se vec dugo mota po glavi. Naime, kako cesto zene/roditelji razlicita kenjkanja pripisuju grcevima. Npr, bebica si nekaj mrmlja u brk, onako kako to vec cesto rade, nesto joj nije po volji, cujes komentar: Ah, muce je grcevi!
Sa mnom je u rodilistu bila zena koja se bas i nije pretrgla od dojenja, sad da ne ulazim u detalje, meni se cinilo da jedva ceka da dodje doma pa da bebi da bocicu (jer je tako bilo i s njezinim starijim djetetom). Stalno je bebu stavljala samo na jednu stranu prsa, i beba se nije mogla najesti. Uglavnom, urlala je non stop od gladi (jer je na prsima naime vukla u prazno, sto se culo prilicno glasno), a cim bi je maknula s prsa opet je urlala, da bi mama izjavila: O jadno moje, vec je muce grcevi ...
Moja je curica imala s tri tjedna tri dana prave grceve (samo tri dana hvala Bogu, kasnije mi je patronazna rekla da postoji pravilo trojstva, traju tri dana, tri tjedna ili tri mjeseca), i tko to dozivi (i prezivi) zna da su ovo sve ostalo gluposti ... trece mi je dijete ali stariji decki nisu imali grceve, i ta tri dana mi je doslo da sjednem i placem i vristim skupa s njom jer joj nikako i nicim nisam mogla pomoci