Sada je: 17 tra 2026, 16:15.

Lijekovi protiv nocnog mokrenja

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Lijekovi protiv nocnog mokrenja

PostPostao/la ivanaCH » 20 tra 2008, 01:17

zajecka, moja K se isto tako ponasala, povremeno upisavanje preko dana, nocno mokrenje.... Ipak, nema nestabilni mjehur, dnevno mokrenje je nestalo , pljuc kuc evo vec vise od mjesec dana je suha i nocu. Istina, moja K ima jedan drugi uroloski problem, koji ipak nije imao veze s ovim.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaCH » 20 tra 2008, 01:20

jos sam ti htjela dodati za ovo crvenilo na pisi da obratis paznju na to koliko vode pije. Moja K je pila iznimno malo vode i imala je to crvenilo zbog koncentriranog urina. Mozes mazati bepantenom tjedana dana i svakako neka dovoljno pije. Juhe i mlijeko se ne racuna koliko se sjecam.(?)
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 22 tra 2008, 20:15

ivanaCH je napisao/la:jos sam ti htjela dodati za ovo crvenilo na pisi da obratis paznju na to koliko vode pije. Moja K je pila iznimno malo vode i imala je to crvenilo zbog koncentriranog urina. Juhe i mlijeko se ne racuna koliko se sjecam.(?)

Ako izbacimo mlijeko i juhu njoj ostane možda 200ml. ako i toliko vode. Vidiš to nisam znala, ali moguće je sve, danas smo tražili našu dokt. uputnicu za urinokulturu i rekli da bi nekam išli, a ona ma nemre dijete od 3g. imati poremečaj, to se još ne vidi, tek kasnije. Ok, ali ja bih voljela sada ići pa da sam sada mirna, zar ne, a uostalom urinokulturu nikada nismo vadili, pa šta nas košta. Ak je sve u redu, dobro...
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 tra 2008, 11:03

cuj naravno da se vidi ;)
nema ti pojma dokica ocito...
nego urinokultura nece nist pokazat ak niste drugih probelema do sada imali. nama je urinok. uvijek bila uredu :up no u trenu dok vise nije u redu je vec vjerojatno i do refluksa doslo.
otidji ak mozes privatno u poli. helena.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 25 tra 2008, 12:05

Hvala, je naručili se mi za 20.05. ,dugo se čeka i tamo su nam rekli (sestra na telefonu) da napravimo urinokulturu. :proljece
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 tra 2008, 15:51

i plan pisanja i pijenja napravi. pises od jutra sto i kad je pila i piskila i mjeris koliko je piskila... ubrzat ce ti pregled i dokica ce imat jasniju sliku ;)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 28 tra 2008, 08:24

Hvala! :proljece
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Berta22 » 28 tra 2008, 23:30

u polikliniku helena se ide samo privatno ili moze/treba i uputnica od pedijatra? R ima 4 godine i 3 mjeseca, urinokulturu smo napravili i sterilna je, crvenilo joj se javlja (pre)cesto, a tekucine, po mom misljenju, pije premalo. Dnevnu pelenu je skinula s 2 godine, nocnu isto na par mjeseci pa se vratila, skidala i vratila. Sad vec neko vrijeme ni ne pokusavam skinuti je pa nisam sigurna da li se jednostavno opustila ili je nesto drugo u pitanju. Ali kad vas citam kakvim se sve terapijama koristite sve mislim da je pustim jos neko vrijeme u nadi da ce se srediti. Po danu nema problema nikakvih. Mozda je ipak ostavim do 5. godine
Berta22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 29 tra 2008, 10:28

nesto ide na uputnicu al ne znam sto. mi sve placamo.
berta cini se da joj je mokraca prekoncentrirana. teraj ju da pije vise. probaj sama 3-4 mj provesti rezim pijanja i pisanja jer to ti je u biti glavno a ne lijekovi ;)
daklem daj joj da pije svaki sat deci neke tekucine i svaka dva teraj pisat. iza 6 ne dajes vise piti, ak je bas zedna ok al ne nudis, iza 6 nema cokolade , cedevite ni niceg slanog sltakog..
probaj sama tako pa ces vidit mozda se sredi , a mozes se telefonom za jesen naruciti , ioanako se tak dugo ceka, ak se sredi nemoras ni otici a ak se ne sredi imas termin :up
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 30 svi 2008, 16:01

Evo samo da javimo da smo mi bili u poliklinici i P. ima nekakav poremečaj mjehura a navodno s time ima veze i njezina tvrda kakica. Svi simptomi koje ima upućuju na poremečaj, malo je proširen ulaz u mokračni cjevovod i povećan, vrlo malo, bubreg. I to je posljedica tog poremečaja, s time da je terapija pijenje, piškanje svaka 2 h, reguliranje stolice pa ako se samo stanje popravi ok, ako ne idemo na daljnje pretrage da se vidi zašto je došlo do poremečaja..

I mogu reći otkako kontroliramo sve to stanje je bitno bolje!!! Više joj ne bježi i kakica je manje tvrda.....Baš smo veseli :proljece
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 06 lip 2008, 21:15

tek sam sad skuzila ovu temu..moj mali je upravo navrsio 5 godina a skinuli smo dnevnu pelenu prije godinu dana..nedavno,prije otprilike mjesec dana skinuli smo i nocnu pelenu i poceli s odvikavanjem..jos uvijek mu se zna desiti da mu po danu pobjegne,iako rijede..jer nikad sam ne veli da oce na wc vec ga ja pitam i vodim..tako ako ja slucajno zaboravim pitati,kao danas npr,on se popiski u gacice..a u krevetu po noci kad legne zna piskiti jos 5-6 puta..nekad na tutu,al cesto u gacice..cak i kaka u gacice..pa se zna desiti da tako cijelu noc bude mokar jer ja zaspim naravno :( on je dijete s pp pa zato ne moze sam na wc,al trebao bi znati reci,a ne kaze..citajuci vase postove ni sama ne znam da li ima kakav problem il je stvar u necem drugom..preko dana jako malo vode popije..mozda sve skupa 2 case ukupno..a kad je bio manji imao je upalu bubrega i bio na lijecenju.. :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 09 lip 2008, 09:07

lulamae, nisam ti bas mjerodavna za savjete, ali kako ste tek mjesec dana na odvikavanju cini mi se da je prerano za neke konkretne zakljucke.
Mi smo bili na kontroli, uglavnom pojacala nam je Detrunorm sa 1/2 tablete na 1 tabletu dnevno. Poboljsanje se vidjelo nakon prvog mjeseca pijenja lijeka, ali sve kasnije, nakon dva mjeseca pijenja lijeka katastrofa, nikakvi pomaci na bolje, vrlo mali ucinak.
Usput smo dobili u zadatak da nabavimo onaj aparatic za signaliziranje po noci. Da li to netko koristi i ima li ucinka?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la mama Gabi » 09 lip 2008, 09:12

Leon je bio malo dulji period suh: u 2,5 tjedna samo 3 puta ponoći mokar i jednom po danu. Sad su se zaredale 2 mokre noći i hvata me panika. Bili smo na izletu u subotu i malo pokisli, možda je to razlog. Taman smo se ponadali da će mu konačno biti bolje.

Kako kod vas ide? Kad im je bolje, jer to kontinuirano, ili ima nekih padova (osim kad zaboravite tabletu)? Leon je pio redovno tako da to nije razlog.

Slijedeći tjedan idemo na kontrolu, baš me zanima jel se taj balončić, kako ga mi zovemo, konačno raširio, bar malo!?
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 09 lip 2008, 12:55

postoji i jaci lijek, meni je c. rekla da je ditropan koji mi pijemo bolji od detrunorma. mozda da pitate da vam promjeni lijek- rekla je da mijenja lijek ako nema pomaka. nama je pod lijekom kuc kuc ok.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mama Gabi » 09 lip 2008, 12:59

Mi smo već na ditropanu, tj. na oxibutaninu - to bi trebalo biti isto. Ali koliko sam skužila ima jedan još jači. Ali malo me i brine kad pije sve jači i jači. Vidjet ćemo , još se nadam povratku na suhe noći... :dunno
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la medo14 » 09 lip 2008, 14:07

mi cemo do slijedece kontrole za 2-3 mj. probati s tom jacom dozom Detrunorma, pa cemo onda vidjeti da li treba mijenjati lijek.
Kakvo je vase ponasanje prema djetetu vezano na to mokrenje? Da li o tome razgovarate? Kako oni na to regiraju?
MI do sad po tom pitanju nismo puno pricali, ako je pitao da li se popiskio po noci, samo bi odgovorila, po noci u tisini bi promijenila posteljinu i pidzamu. Uglavnom, nisam mu htjela to potencirati kao problem, da ne bi imao jos i nelagodu. Ali sad smo dobili upute da bi morali malo jasnije i glasnije o tom pricati s njim, da mu osvijestimo problem i da se on sam potrudi da se poboljsa stanje.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la mama Gabi » 09 lip 2008, 14:16

Nama nisu ništa rekli o tome, ali kako je Leon jako znatiželjan, sve sam mu morala objasniti. No imam osjećaj da se on sad prepustio, kao bolestan je i on tu ništa ne može.

Pričamo u tom smislu, da crtam sunca, čisto jer se on tome veseli i onda se svi veselimo svakom suhom danu. Ne znam kako bi ga drugačije potakla. :dunno

Svaki put prije spavanja kažem da proba da se ne popiški i da nas slobodno probudi ako mu se piški (iako sve može obavit i sam).

Kad malo bolje razmislim, zapravo smo svi stalno u toj priči. Kroz to što gledamo koliko pije, piški, stalno razmišljamo o tom, pa onda i pričamo.

Ali on tako čvrsto spava, da se u životu nije probudio po noći. Kad putujemo nekud pred spavanje i on zaspe u autu, nema šanse više ga probuditi. Zato je dr C rekla da će nam slijedeći put dat onaj aparatić. Ne mogu zamisliti kakvo bi to čudo bilo da njega probudi!? Baš me ludo zanima!
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 10 lip 2008, 14:03

nemoj sunca i kisu to ih jako frustrira. nije to u njegovoj moci i ne radi on to hotimice. ja ako se desi samo kazem ; nema veze i presvucem, prica zavrsena, tako mi je psihologica i cv. rekla. srediti ce se to ako ste na oxibutinitnu tj ditropanu, nama je trebalo gotovo 8 mj da se noc sredi , ali bitan je i strogi dril pijenja i pisanja.
ne radi se tu o tome da je neki lijek jaci jer se ionako dozira prema kilazi, vec se radi da svakom djetetu drugi tip lijeka pase. nama je recimo taj kao najjaci , a zapravo noviji lijek detrusitol djelovao kao da pije vodu , nista , nalaz pogorsan. ma nista. detrunorm nam nije nikada dala, rekla je da ce ga dati ako ditropan ne bi djelovao, ali on djeluje i dok je na lijeku ona je super.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mama Gabi » 10 lip 2008, 14:14

Super za jake lijekove. Iako bi možda da ovaj ostavi još neko vrijeme, jer ipak je počeo djelovati. Mi smo na lijekovima oko 6-7 mjeseci, ne sjećam se točno više.

A sunca nam nisu frustrirajuća, ne brini. Leon sam traži da mu ih crtam. Ne crtamo kišu, samo sunca.

Kod nas je drugi problem, što je i dr C primjetila. Leonu se živo fućka ako se popiški. Uopće se ne trudi. To je frustrirajuće za nas druge. Zato je rekla da će malo pričekati s aparatićem, a ja sam počela opet sa suncima da ga malo potaknem. On im se veseli i svako malo ih gleda.
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama Gabi » 18 lip 2008, 10:29

Samo da javim novosti. Bili smo jučer kod dr.C. i Leonu je mjehur duplo veći nego prije 4 mjeseca - normalne veličine za njegovu dob, i stjenka mu je normalne debljine. Dakle što se ovog problema tiče, uspjeli smo! :proljece

Presretna sam, iako se čini da to nije jedini naš problem. Ako za 2 mjeseca ne postane potpuno suh, dat će nam aparatić za buđenje. Mislim da s obzirom na njegovo duboko spavanje, gotovo da i nema šanse da prođemo bez aparatića. No vidjet ćemo šta će se izdešavati. Trenutno su nam noći dosta šarolike, a dani suhi.

Dr. C je trudna, pa se pitam kako ćemo svi mi bez nje!? Pretpostavljam da neće na puni porodiljni, ali ipak...baš smo jadni kad svi popišanci iz cijele naše male države ovise o jednoj doktorici. :dunno
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sandra i marko » 02 srp 2008, 11:16

Ja se čula sa dr. C i pitala kak bumo mi bez nje i kaže mi da ne bu napustila svoje pacjentiće uopće nego bu samo malo usporila. Draga naša dr :3srca :3srca :3srca
slika
sandra i marko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nera076 » 20 srp 2008, 21:41

Bok!

Davno sam se javila sa svojom pricom i sad smo konacno krenuli kod nefrologa na Kantridi.
Dala nam je plan pijenja i rekla da 2 dana pisem koliko popije i izmokri.
Rekla je dr. da joj obavezno maknem pelene, a tek kad vidi sljedeci put taj plan i donesemo prvu mokracu da ce vidjet sta ce dalje, jer ju nije odmah htjela slat na te pretrage mjehura.
Samo da kazem da nakon 4 noci bez pelena svaka druga je suha, ali ja ju probudim pa ode na wc.
Nije na nikakvom lijeku, a i ona zeli da ju budim.
Pretezno ide spavat oko 23 i ne dize se prije 9 pa je to dugo razdoblje.

Sada mene zanima koliko bi trebala izmokrit da ne bude premalo ako popije 1,5 litru tj. da bude ok.
Dali pisem ako bude pisala i po noci tj. dizala se na wc, a ne da se pomokri.
nera076
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama Gabi » 25 kol 2008, 14:54

Leon je potpuno suh već 40-tak dana!!! Neopisiva sreća. Čekam da se vrati doma, jer je trenutno kod bake koja se ne pridržava uputa. Ako preživi tih par dana, javljam se dr. C na odvikavanje od lijeka. Nadam se da ćemo i to uspješno obaviti. :drink

Toliko sam sretna, ali me sve strah da se ne ponovi. Svako jutro sa strahom provjeravam jel sve OK. Ako tako ostane digla bi dr. C spomenik! :proljece
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la medo14 » 25 kol 2008, 15:27

Bravo, koja neopisiva sreca! Cestitke i zelje da tako i daje ostane. :dj
Mi smo jos uvijek negdje na pola puta, svaka druga noc suha, napredak u odnosu na dosadasnje stanje.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 kol 2008, 09:15

gabi super.
c. je u bolnici inace, treba roditi krajem mjeseca, al joj nose nalaze..
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 22 sij 2009, 13:53

kako ste pisaci ? mi o starom, tj mrvu boljem, u toliko sto smo na manjoj dozi lijeka i to je to. al na lijeku bez njega neide :(
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la medo14 » 22 sij 2009, 14:50

mi nikako. pio, ne pio lijekove isto nam je, svaka noc mokra. Ne znam jel imaju smisla ti lijekovi ili ce to doci samo od sebe, dode mi da prekinem s tim lijekovima. Onaj aparatic nismo ni nabavljali jer mislim da nebi imao nikakve koristi, on jako duboko spava i nema toga da bi njega probludilo po noci.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Mala Bornica » 22 sij 2009, 15:20

Usput smo dobili u zadatak da nabavimo onaj aparatic za signaliziranje po noci. Da li to netko koristi i ima li ucinka?

kod nas je bilo ovako: detrunorm (pola ujutro i pola navecer) mislim od nekog drugog ili treceg mjeseca pa do jedanaestog. u medjuvremenu su se i stjenka i kapacitet mjehura unormalili :), ali pisao je svaku noc i dalje u krevet. ta tom pregledu je dr.c. predlozila da kupimo taj aparatic, i jesmo. erik se njemu jako veselio :dunno htio ga je i u vrtic nositi. desilo se to da je jednu noc s aparatom bio mokar (i sav vazan i ponosan jer je napravio sve kako je trebalo: skinuo aparatic, isao piskiti, presvukao se i dosao meni se javiti :srca ). i nakon te jedne noci on je suh :dunno . u stvari, sada je u zadnje vrijeme i opet par puta se popisao, i iskreno se nadam da je to bilo nesto onako usput. njemu samom se cini nemoguce da se probudi kad mu se pisa :dunno . a plan mi je ako se zapisavanje nastavi vratiti aparatic i rezim. inace bi ti medo drage volje poslala aparatic. ovako mi je rezerva.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la medo14 » 22 sij 2009, 15:33

hvala ti Mala Bornica. Mi nismo nabavljali taj aparatic jer kad je decko cuo da bi trebao neki aparatic staviti na sebe (bez obzira sto nije vidio kako to izgleda) je dobio neopisiv strah od tog aparatica, sve ce uciniti samo da ga ne mora stavljati. Onda smo se dogovorili da ce se on potruditi da navecer bude discipliniran, da ne pije iz veceri, da ode na wc prije spavanja i tako drzi se toga ali rezultati su nikakvi.
Jel moguce da mu sve ovo vidljivo bude ok a da on tako ne moze kontrolirati pisanje po noci? Znala sam ga (radi testa) po noci staviti piskiti (makar se to ne preporuca) i opet bi mu se dogodilo.
On se s tim ne opterecuje, a mozda se ipak podsvijesno opterecuje kad je imao takav neobjasnjiv strah od aparatica. Srecom nigdje ne mora izvan kuce nociti, tako da mi to vec automatski odradujemo (jest da stalno perem plahte, pidame, ves...)
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Dobri andjeo » 22 sij 2009, 21:32

zivi shit dakle i kod vas :ne
medo a nije vam nudila promjenu lijeka ? medo a jel vam bar stijenka ok, lijek cuva bubrege i stijenku ,od ostecenja i refluksa...
nasla sam na netu da postoje flasteri ditropana koji se lijepe na tijelo i imaju manje nuspojava. bas cu ju pitat za to.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.