Moja mazulja ima sestru koja je sada 10 i pol godina (znam, znam djeca brzo rastu
Odgoj jedne i druge je nadam se koliko toliko (prividno barem) isti. Nije isti jer mladja cer ima stariju sestru koja je toliko odgovorna da ona ne mora biti niti trunke odgovorna i zato se ponasa ne ko dijete od 7 nego kao dijete od 4 godine. Ostala je danas recimo sama doma i naravno zabrljala. Otisla je iz kuce jer se necega prepala i zalupila vrata a nije imala kljuc. Ne smijem niti pomisliti sto se moglo desiti. Sva sreca da je imala srece pa ju je skupila dobra susjeda
Ide s frendicama u park i odbaulja iz parka jer se sjetila da bi mogla drugoj prijateljici na kavu. Nakon skole, boravka, je jednom sama krenula kuci iako je znala da cemo doci po nju. Tada je isto otisla dobroj susjedi
I sad ok koliko mene to kosta zivaca to necu niti pricati. Medjutim ono sto mene muci je da se ona mora osamostaljivati jer ima 7 godina i ne zelim da stalno ona pusta mozak na pasu jer ima stariju sestru koja ce razmisljati za nju, medjutim ne znam vise sto da napravim. Ok necu je ostavljati dugo samu doma nego po sat vremena koliko moze izdrzati. U park na igranje ju moram pustiti i dam joj i mobitel medjutim ona taj mobitel ne dozivljava kao nesto zgodno nego kao glupost koja ispada iz djepa. U skolu i iz skole zasada ipak ide sa sestrom i to ju jos jako jako dugo necu pustiti samu da ide jer precesto samo zaigrano izleti na cestu.
Kako je ona postala toliko nesamostalna i sto se radi da bi dijete postalo samostalno i odgovorno? Da li je kod nje ta hipersenzibilnost povezana s tom emocionalnom nezreloscu? Pretpostavljam da je medjutim kako da u sve to skupa uguram i tu socijalnu inteligenciju koja je kod nje razvijena na ntu potenciju. Ona ce svakoga tocno procijeniti, tocno utjesiti tko je tuzan, pomoci, umiljat nastup ima za poluditi, obori s nogu svakog ko god ju vidi... I kako je dakle moguce da takvo dijete koje toliko dobro barata emocionalnom inteligencijom je zapravo emotivno totalno nezrelo? Jel i vama to nespojivo? I jos nesto je meni totalno zapanjujuce kod nje. Ona je totalno odgovorna s novcima. I jedna i druga imaju djeparac. Mala konstantno sprema djeparac, broji i racuna koliko jos treba skupiti da si kupi nesto. Tocno zna odnose izmedju jeftinog i skupog. Kupi svu sicu na cesti i doma sve do zadnje lipe i sprema te nama drzi predavanje da su sve to novci i da moramo paziti da bismo ih imali. Kako je recimo to naucila?

Imam osjecaj da ce jednog dana postati ona tipicna plavusa ljepotica prekrasnog andjeoskog lica s losim prebogatim i prestarim frajerima, vjerojatno izraubanu prije 30te jer ce probati sve sto se probat da. Znam grozno zvucim ali fakat imam osjecaj da ce me to prokletstvo snaci.

jedino kaj je mlađa zapravo umiljate i mazne naravi pa djeluje očaravajuće na prvu loptu