Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

KOLICA i Sjedalo u autu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: KOLICA i Sjedalo u autu

PostPostao/la silki » 01 kol 2008, 08:34

Ina66 je napisao/la:da ga ja još malo pojasnim - ležaj je ravan, samo što je blago uzdignut u gornjem dijelu (nisam mjerila koliki je otklon ;))

isto ovako, a nagib je možda 10%.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mamashnita od noje » 01 kol 2008, 08:35

silki, kolica se mogu nagnuti nize nego sto su na slici koju si stavila?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Ina66 » 01 kol 2008, 08:36

i još da nadodam - moš' si mislit što ćeš mjesec dana dolazit k sebi, kad ti crvi prorade u guzi trčat ćeš i ti vani deseti dan ;)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la snowwhite » 01 kol 2008, 08:41

ajde barem smo rješili misterij oko (ne)izlaska. znači beba ide van bez obzira :wink
nemoj nas neiskusne buniti :mrgreen:
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 01 kol 2008, 08:50

mamashnita od noje je napisao/la:silki, kolica se mogu nagnuti nize nego sto su na slici koju si stavila?

ma da. ovo na slici je sjedeći.
na kolicima piše da su od 0 mjeseci.
budeš vidjela, ful je mali nagib, skoro pa ga nema :mrgreen:

Ina66 je napisao/la:i još da nadodam - moš' si mislit što ćeš mjesec dana dolazit k sebi, kad ti crvi prorade u guzi trčat ćeš i ti vani deseti dan ;)

u ovo uopće ne sumnjam :lol

snowwhite je napisao/la:ajde barem smo rješili misterij oko (ne)izlaska. znači beba ide van bez obzira :wink
nemoj nas neiskusne buniti :mrgreen:
;)
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Diami » 01 kol 2008, 09:07

Silki, lijepo izgledaju kolica, mogu si misliti da su u narančastoj boji još ljepša!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Diami » 08 kol 2008, 11:27

Dakle, cure moje, ja sam danas konačno uspjela pogledati Zippy Lounge kolica. I što da vam kažem - ostala sam oduševljena za sada.

Kolica se sklapaju doslovce jednom rukom. I to vrlo, vrlo lagano i jednostavno povlačenjem ručkice. A rasklapaju se tako da ih primiš za ručke i mrvicu protreseš i počnu se sama otvarati, pa na kraju samo pritisneš nogom jednu prečku da ih "osiguraš".

E sad, stavili su malo na nezgodno mjesto osigurač od krađe, pa nisam mogla probati staviti "košaru" koja je fleksibilna, ali i donekle stabilna, dakle nije ona čvrsta kao kod nekih drugih marki. To ću možda uspjeti danas popodne vidjeti, obećale su cure da će to pprepraviti ako stignu.

Imamo 3 boje - vina, crvena, plava i bež, trenutno su izložena u boji vina.

A dobili smo još jedno 10-ak novih marki kolica, ne znam gdje bi gledala prvo - prepun je odjel. Međutim ova Zippyeva su me najviše privukla i sve mi se čini da ću njih ubosti. Samo da još vidim stavljanje te košare - nisam sigurna trenutno može li to biti lijepo u potpunosti vodoravno, ali budemo vidjeli.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la snowwhite » 20 kol 2008, 20:06

Diami je napisao/la:Dakle, cure moje, ja sam danas konačno uspjela pogledati Zippy Lounge kolica. I što da vam kažem - ostala sam oduševljena za sada.

Vidim da si još na biranju kolica kao i ja između ostalog...mislim da mi je vrijeme opako blizu i da uskoro stvarno moram sve nabaviti. Moj dragi se toliko zapalio za ona pp switch da više neće niti čuti za druga a ja sam sad na godišnjem na plaži samo kolica nagledavala :mrgreen:
Tako da kod nas ostaje switch a još o toj košari razmišljamo. Prvi vikend u 9.mjesecu je ona rodina raspordaja na velesajmu pa bi eventualno kupili rabljenu košaru.
ako te zanima, saznala sam da se može kupiti samo pp košara u onom dućanu fun4mum ali samo u mocca boji i dođe oko 1500 pa mislim da takvu novu nećemo sigurno jer onda si mogu nadodati još malo love i kupiti 3u1 a dobijem i as + svu dodatnu opremu koju ovako moram extra kupovati (navalaku za kišu, torbicu..).
Još ću malo pričekati :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Be » 21 kol 2008, 10:25

Snowwhite, nakon detaljnog proučavanja internetskih stranica, iskustava i mišljenja mama s foruma i meni se izbor suzio na Peg Perego kolica. Htjela sam te pitati za ta Switch Completto mogu li se spustiti u nulti položaj. I ja se dvoumim da li da kupim košaru ili ne. Rodit ću krajem 12. mjeseca i pretpostavljam da na početku neću baš puno ići van. Autosjedalicu za pp kolica ću dobiti od prijateljice, pa bi imalo jako smisla uzeti pp kolica. Nisam ih još proučila uživo. A ti? Kolika je cijena tog Switch modela?
Ma, luda sam već od proučavanja kolica, a nisam još ni krenila na teren!!!! :mrgreen:
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 21 kol 2008, 10:45

Ovak, ja sam sad konačno svela odlučivanje na dva modela. Inglesina Zippy Lounge ili PegPerego Young. Razlika je ta da PP Young ima jednu ručku, ima baš košaru malo čvršću i sportsko sjedalo se da okretati na dvije strane (kao i PP Switch). Zippy zato ima fenomenalno jednostavno sklapanje i rasklapanje.

PegPerego ima nulti položaj - ak se ne varam čak u svim modelima, otklon je zanemariv - mislim da je negdje 5 stupnjeva prema gore nagnuta samo, jedva da se kuži.

Razlog zašto mi PP Young bruji u glavi je da se košara može uzeti i nositi, za razliku od Zippyeve, pa može na kraće npr. u gostima poslužiti kao krevetić i slično. Mi ćemo bebača dobiti krajem 11. mjeseca i mislim da ću košaru skorz do proljeća dobro iskoristiti. Ipak je beba zaštićenija nekako, a ako i zaspe u kolicima - samo je unesem u košari. Ne znam samo dimenzije kad se ta kolica sklope. Zipyy mi stanu bez ikakvih problema u moj nadasve skroman gepek, ova čekam info pa ću se onda odlučiti.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Be » 21 kol 2008, 11:15

Diami, upravo sam pogledala pp Young i našla ove dimenzije:
DIMENSION AND WEIGHT
YOUNG Height Length Width
DIMENSION 64 cm 84 cm 48 cm

WEIGHT 6,2 Kg

Pretpostavljam da se zbog spojene ručke sklapaju kao knjiga, pa zauzimaju malo više mjesta.

Meni jedino nije jasno kako beba poslije sjedi u njima. Da li moraš posebno kupiti sjedalo koje se namontira? Kolika je cijena tih kolica?
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 21 kol 2008, 11:41

To su u biti 2u1 kolica, dakle dobiješ postolje (možeš birati između klasičnog sa 4 velika kotača (napše prodavačice mi to izrazito nisu preporučile) i caravell - modernog - takoreći standardnog za PegPerego), zatim košaru koja se da lako staviti i skinuti i sportsko sjedalo (klasično PegPerego sjedalo). Suncobran/krović s košare se skida i stavlja kao krović na sportsko sjedalo.

I to sportsko sjedalo se onda kao i kod PegPerego Switch može okrenuti prema roditeljima ili prema naprijed.

Kod nas u kiki su 4.000kn, a poslala sam mailom upit i na uvoznika (mislim da je filip-trade), ali od njih još nisam dobila odgovor...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Be » 21 kol 2008, 11:54

Sad mi je jasno. Na stranicama se kod modela Young nije vidjela opcija montiranja sportskog sjedala. Danas ću najvjerojatnije ići malo pogledati kako pp izgleda uživo. Baš me zanima hoće li u Osijeku u ponudi biti i ovaj model Young. Sviđa mi se jer ima košaru, pa bi to za mene bila savršena kombinacija 2u1. Thanx na informacijama.
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 21 kol 2008, 12:40

Traži ih katalog PegPerega ako imaju, a možeš kontaktirati i uvoznika (ima web-shop i piše da ih se kontaktira za pitanja u vezi tog modela). U izlogu nisam vidjela ni kod nas niti u jednoj trgovini u Zagrebu. Vele mi kolegice s baby-odjela da je to zato što ljudi ili traže obična sportska kolica (eventualno s dodatnom vrećom za zimu) ili 3u1. Kažu da 2u1 rijetko tko pita i traži. Nadam se da će mi uvoznik odgovoriti, već tjedan dana čekam...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la snowwhite » 21 kol 2008, 17:13

curke moje drage mi napokon riješili kolica..na kraju kupili pp pliko p3 3u1 :nana
sad sam jako sretna iako sam se toliko oko svega dvoumila. ova kolica su bila moj prvi izbor no kada sam dobila as sve se pomutilo. silno smo htjeli košaru i kolica pa je moja računica bila da kupim sve odvojeno došlo bi me oko 5000 kuna (switch kolica + košara + dodatna oprema koja nije u cijeni kada kupuješ zasebno). danas smo slučajno otišli tu u duć u kvartu i p3 3u1 su 5500 a imali su popust 15% baš na boju koju smo zapikirali (bamboo :mrgreen: ) i tako smo na kraju kupili pa sad imamo i novi as. :)
ja sam zapravo hepi i zbog toga jer posuđeni as je bio oko 5 godina star pa sam i s njim bila u dilemi. sad mi je srce na mjestu..kolica s u prekrasna, imam i košaru pa ću bezbrižno šetati zimi a ako se pokažu kvalitetna koliko pričaju bit će i za drugog bebača.

Be - sve o pp kolicima ti je lijepo diami objasnila..ako te još šta zanima pitaj nas postajemo experti :D.
još nešto mi smo gledali ta switch jer se kolica mogu okrenuti prema mami i prema van no ako se odlučiš ionako kupiti košaru onda u tom periodu dok je važno gledati bebu ona je ionako u košari koja gleda prema tebi a kasnije beba prelazi u kolica pa mi više nije toliko važno da može i opcija da gleda u mene...razmisli svakako.

Izbor je fakat ogroman.

diami - meni je prodavačica u tintiliniću rekla da je uvoznik za pp onaj fun4mum. mislim da ti je najjednostavnije nazvati ih da dobiješ bilo kakvu info...imaš broj na webu
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la morisela » 22 kol 2008, 07:48

snowwhite je napisao/la:curke moje drage mi napokon riješili kolica..na kraju kupili pp pliko p3 3u1 :nana
danas smo slučajno otišli tu u duć u kvartu i p3 3u1 su 5500 a imali su popust 15% baš na boju koju smo zapikirali (bamboo :mrgreen: ) i tako smo na kraju kupili pa sad imamo i novi as. :)

Prekrasna su mi ta kolica. I nas bolid je PP pliko 3u1, a boja green bubbles! Je li bamboo isto zelena?
Mi smo platili (tj. dobili na poklon, ali svejedno) 4700 s popustom, ali oko 300 kn kosta baza za autosjedalicu koju namjeravamo kupiti, znaci 5000 su u kompletu.
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la penny » 22 kol 2008, 15:27

mene je cijela ova prica oko kolica jaaaako bunila sve dok nisam otisla pogledat za stvarno kako to izgleda - nekako sam se odlucila za chiccova trio enjoy-zgodna su mi i recimo da zadovoljavaju sve potrebe -kako ce to funkcionirat cu tek vidjet...
ma tu u du je jakooo los izbor i sve se mora narucivat,cekat... :roll:
nekako mi se cini da ce klokanica bit vise u upotrebi od kolica s moje strane-kolica ce vise vozat tatek i baka,deda.... :mrgreen:
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la snowwhite » 22 kol 2008, 16:37

morela je napisao/la: I nas bolid je PP pliko 3u1, a boja green bubbles! Je li bamboo isto zelena?
Mi smo platili (tj. dobili na poklon, ali svejedno) 4700 s popustom, ali oko 300 kn kosta baza za autosjedalicu koju namjeravamo kupiti, znaci 5000 su u kompletu.

Green bubbles su mi isto super a da bamboo su isto zelena ali onako malo svijetlija.
E da i mi ćemo još i bazu uzeti ali ju moramo naručiti ...

penny - znam da si na moru pa će biti toplije nego kod nas na kontinentu ali kako su naši bebači jesenski razmišljam si kako ćemo u šetnju po zimi u raznim nosiljkama?! Meni će prijateljica posuditi sling ali ja si nekako mislim da će to vjerojanto dočekati proljeće...
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Ina66 » 24 kol 2008, 15:33

snowwhite je napisao/la:... kako su naši bebači jesenski razmišljam si kako ćemo u šetnju po zimi u raznim nosiljkama?! Meni će prijateljica posuditi sling ali ja si nekako mislim da će to vjerojanto dočekati proljeće...

ne budi sigurna da će dočekati proljeće ;)
u marami je jako toplo, a grije i mamino tijelo i kad djetetu još obučeš neke deblje hlačice i ogrneš ga svojom jaknom, bude mu toplo ko mišu u bumbaku (pamuku)
mlađu sam nosila u klokanici (babybjorn), marami i pouch-slingu i maramu smo prvu makli jer nam je u njoj bilo pretoplo na proljeće
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Be » 27 kol 2008, 11:22

Jučer sam bila u Zagrebu, pa smo obišli Turbo Limač, Kiku i Solidum i pogledali Quinny, Maxi Cosi Mura, Peg Perego i Jane kolica i moram priznati da mi je favorit Peg Perego Pliko P3 On Track, jer se dobije sve, a cijena je recimo ok. Meni se dizajnom sviđaju Maxi Cosi i Quinny kolica, ali su mi malo preskupa i dosta su gola. Mrežica je neka mala, na ručki nema doslovno ništa za objesiti, dosta toga se mora naknadno kupiti od tih sitnica itd. Prijatelji nam imaju Peg Peregova kolica, a drugi Maxi Cosi, pa moramo još jedna i druga probati staviti u naš grozni, mali lift s kaubojskim vratima!!! Auto nije problem (hvala Bogu!) jer imamo karavan.
Žao mi je što nismo stigli u grad u Tintilinić trgovine, jer oni drže baš Peg Perego, ali dovoljno mi je bilo u Kiki da se zaljubim u Pliko P3!!! Najradije bi ih bila kupila već jučer! :mrgreen:
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la morisela » 27 kol 2008, 12:40

Ako se odlucis za PP kolica u Tintilinicu u Vrbanima, gdje smo mi kupili, je popust do 1.9. Kika ima isto popust, ali taj popust moras potrositi kod njih + Tintilinic ima veci izbor boja. U T. su izuzetno ljubazne prodavacice, nema guzve i mozes ispitivati i isprobavati koliko treba dok u Kiki nismo mogli dozvati nikoga duze vrijeme da nam pokaze modele i odgovori na pitanja.
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 27 kol 2008, 14:47

meni su u kiki prodavačice bile super ljubazne i sve nam objasnile, pokazale, pa i iz kataloga gledale koje boje su za koji model. što se pak pp tiče mi smo kupili njihova kolica (opet se ja hvalim ;)) ali tri fix. ovaj model on track imaš samo u 2 boje (crvenoj i plavoj). ta su slična ovom mom modelu samo što velim nema baš izbor boja i autosjedalica je drugačija. mislim da je sve ostalo isto. osim cijene naravno ;)

Be - meni je eto izbor pao na peg perego i stvarno ga je puno ljudi hvalilo iako sam čula i puno dobrih stvari o maxi cosi kolicima. meni se recimo sviđa njihov model mura ali je dosta glomazan i težak a bome i skuplji. sad sam zaljubljena u svoja kolica i jedva čekam d ih krenem vozikati :3srca
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Diami » 28 kol 2008, 09:02

Ja ću na kraju naručiti PegPerego Young model, iz kataloga, u crvenoj boji. I jaaako se nadam da će mi stati u moj mini-gepek, to je jedino što bi me moglo još prebaciti na druga kolica.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Krumpirić » 08 ruj 2008, 12:58

jedan komentar samo.moram ja :mrgreen:
shnito, kad ti sjedalicu u kojoj već je beba stavljaš u auto, ti nemoš na nju nasjest i montirat ju kako treba (jer ti je, ofkors, dijete unutra)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 10:01

osim što sam se htjela pohvaliti da smo napokon nabavili bazu za naš as :mrgreen: htjela sam podijelit i s vama korisnu info za cure iz zg:
Udruga RODA organizira besplatno pregledavanje autosjedalica u Zagrebu koje će obaviti Rodini savjetnici za autosjedalice.

Pregled će se održati u subotu, 4. listopada 2008. od 10 do 12 sati, ispred ulaza u Boćarski dom na Prisavlju.

Ukoliko je to moguće, molimo da donesete sa sobom upute proizvođača sjedalice te da dovedete i vaše dijete.

http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=2389

ovaj pregled imaju uglavnom jednom mjesečno i na njihovim stranicama piše gdje i kada je pregled. meni je ovo možda zadnji vlak pred porod pa ću otići. ;) naravno da smo si već ovaj vikend pretrpali obavezama ali sam nagovorila mm-a da odemo odmah u 10 pa ako ne bude ogroomna guzva....
jel bio tko kada? jesu guzve?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la REBECCA » 02 lis 2008, 10:23

Ja sam bila prije 2 i po godine i nije bila gužva. Kako je sad ne znam :dunno . Zapravo ti želim reći da obavezno odeš, jer ćeš čuti par dobrih savjeta. Recimo ja sam išla kad mi je mali iz jajeta prešao u veću sjedalicu i bila sam uvjerena da je dobro montirana i da je dijete dobro vezano, ispalo je da baš i nije tako. Sjedalica je bila ispravno montirana ali prelabavo. Čula sam i neki podatak koliko je sjedalica neispravno montirano, ogroman postotak. Cure i dečki su jako ljubazni, možeš pitati sve što te zanima.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 10:29

REBECCA je napisao/la:Ja sam bila prije 2 i po godine i nije bila gužva. Kako je sad ne znam :dunno . Zapravo ti želim reći da obavezno odeš, jer ćeš čuti par dobrih savjeta. Recimo ja sam išla kad mi je mali iz jajeta prešao u veću sjedalicu i bila sam uvjerena da je dobro montirana i da je dijete dobro vezano, ispalo je da baš i nije tako. Sjedalica je bila ispravno montirana ali prelabavo. Čula sam i neki podatak koliko je sjedalica neispravno montirano, ogroman postotak. Cure i dečki su jako ljubazni, možeš pitati sve što te zanima.

tnx
jedino kaj ne znam hoće li biti problem kaj mi još nemamo bebu :). već bi ja da nam pogledaju kak je montirana baza i pokažu kak se as stavlja i vadi...
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la REBECCA » 02 lis 2008, 10:35

Neće biti problem, vidjela sam tada nekoliko trudnica s praznim sjedalicama, bar ćeš biti sigurna da je sve ok. Ja bih isto voljela otići, ali još nisam dobila sjedalicu od kumova. Za prvo dijete nisam imala sjedalicu s bazom, ova koju ću dobiti sad ima bazu, valjda ću je znati sama složiti.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 02 lis 2008, 13:16

Gužve nikad strašne nema, ovaj put možda bude malo veća jer će dosta ljudi posjetit sajam, pa usput svratit na pregled.
Nema problema što bebe još nema, još bolje da ju voziš ispravno od rodilišta, ali ponesi upute za sjedalicu, ako imaš :bye
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la snowwhite » 02 lis 2008, 13:27

imam sve papire i sve bum uzela. baza mi je tek jučer stigl pa sam samo bacila oko.
nego da li je bolej da ju ja probam staviti onako kako ja kužim ili da ju uopće ne stavljam i da pustim njih da ju stave?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.