Sada je: 14 srp 2026, 03:12.
Moderator/ica: Diami

veličine su ustvari centimetri dužine bebe,56 je otprilike do 1mj,onda 62do 3,pa 68 od 3-6mj,74 od 6-9mj,80 sa godinu na dalje
naravno uvijek postoje odstupanja u veličini naših beba![]()
benkica- ima varijanta benkica (sve je sa vezicama, na 4 mjesta, ima dugi ili kratki rukav, na preklop je i samo je do struka ili pelene, nije između nogu):
bodi- uglavnom na drukere i kopča se i između nogu: može imati preklop na ramenima ili drukere, duge ili kratke rukave: ima i varijanta samo na tregere pa onda ima kao malo veći izrez oko vrata
bodi-benkica- e, to je kombinacija i bodija i benkice: ima preklop kao benkica ali nema vezice već drukere i kopča se i između nogu, to mi se čini nekako najjednostavnije za obući ali meni (barem ovdje u Zd) najteže za kupiti ( nisam uopće to niti našla iako sam tražila)
tutica-zvana još i kombinezon, odjelce, tuta i štojaznamkakojoš: izrađena je od pliša ili pamuka, ima kopčanje skroz od vrata pa do nogu, ima stopala iako nije isključena i varijanta bez stopala: ima i varijanti sa kopčanjem na leđima (iskusne mame kažu da to izbjegavamo) jer je vrlo nepraktično i žulja bebacha
odjelce je nešto što je iz dva dijela, znači to je moja interpretacija, i onda donji dio uglavnom nema stopala
ja još nisam našla nešto što je iz dva dijela i ima stopala
tutica još može biti i bez rukava a onda se oblači sa majicom ispod
štramplice- su ipak samo štramplice, znači ono što smo mi nosili na primanju u pionire i raznim drugim svečanostima u našim životima, kod nas su bile bijele, plave, crvene i to je uglavnom to a njihovih ima u raznim bojama i raznim čudima šarenim: mogu biti i na tregere i bez tregera (špalina u Dalmaciji)

.
.

u navlaci?!?) ili može direktno?ali to nije bas ista stvar, naime dobila sam i tzv.vrecu/jastuk za bebe, to mi bilo krajnje neprakticno, kopcalo se na patent dok se paketina presavije ispod nozica i sa strane jos platnom preklopi i veze po sredini... a slatko je za bebe jer je puno volancica, cipke,....ajnpindekl / jastuk za bebe
IINA je napisao/la:Jastuk nije samo za prve tjedne. Zakaj bi bio?
Koristiš ga dok beba u njega stane, a onda je prebaciš u vreču za spavanje.
IINA je napisao/la:Kakvo imaš grijanje?
Ako si u kući, pa možeš sama regulirati temperaturu stana, imaš manje brige. Staviš da ti bude oko 18 po noći.
Problem je ako si, kao ja, u centralnom preko toplane, gdje ti u 23 ugase i po noći nema grijanja. U tom slučaju deka nije dovoljna. Ja sam imala poplun, ali ga nisam uošće koristila, kao ni posteljinu za kinderbet. Bile su obje u u vrečama odpočetka.

zanima me jeste li prije poroda nabavile izdajalice i koliko vam je ona uopće bila potrebna?

zauvijektvoja je napisao/la:Ja imam izdajalicu(jos od sestre), ali da je nemam obavezno bi je nabavila.
snowwhite je napisao/la:opet ja na opremi![]()
svaki put kad mislim da sve imam pojavi se netko s nekom stvarčicom koju nemam...
zanima me jeste li prije poroda nabavile izdajalice i koliko vam je ona uopće bila potrebna?
ja si ju nisam nabavila dosta je skupa i mislim si šta ću ju kupovati ako mi neće trebati. e sad mi dođe frendica (a sve smo mi trudnice po prvi puta) da si to obavezno moram kupiti jer da ne mogu bez toga?!?!
šta sad? treba li ili ne? i mogu li kasnije nabaviti?
Krumpirić je napisao/la:ne treba ti i nemoj kupovat unaprijed, možda nikad nećeš koristit.

Krumpirić je napisao/la:s te strane ti pogotovo ne treba, i bebi i tebi će bit ljepše da budete "tijelo na tijelo" nego s preprekom
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.