Sada je: 18 tra 2026, 23:49.

Platnena parlaonica (1.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

PostPostao/la silki » 28 pro 2008, 16:26

jučer smo isprobali gwenice :klanja
super upijajuća pelena i prekrasno mekana čak nakon pranja na 60 stupnjeva i sušenja na zraku.
nije glomazna kao ostale OS koje imamo u kolekciji, baš fino sjeda na malu guzu.
oduševljena sam.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la mimi321 » 05 sij 2009, 13:38

Silki, ove bumgenius sto imamo su AIO ovakve http://www.bumgenius.com/all-in-one.php i super su za po danu i za vece dijete. Mana im je sto su sinteticke ali opet to je nekakav ugodan materijal pa nema nikakvih problema s kozom. Po noci joj uvijek stavljam fitted + zastitnjace, ove nema sanse da bi izdrzale noc. Pocketice nemam njihove, a ove sto imam (pahuljica i HH) me nisu bas odusevile, i to mi se cini da je bolje za vece dijete (koje manje piski :mrgreen: )
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 05 sij 2009, 15:01

hvala mimi :mah
silki

PostPostao/la podocnjaci forever » 05 sij 2009, 15:51

Prijavljujemo se napokon i mi kao novopečeni platnenaši, od sinoć. :D

Ovako se trenutno osjećam: :conf :conf

Glava puna pitanja, nedoumica, tu i tamo koji razočar, od početnog entuzijazma malo sam se povukla, ali dobro, valjda će dan po dan to doći na svoje. Dobro si ti, daphne, svojedobono upozorila da mnogi i odustanu od platnenaštva nakon par tjedana, razumljivo mi je, al neš brale sad tu investiciju upropastit. :lol

Evo, zasad, nekih od opaski, više nego dobrodošao svaki komentar. :up

- moja je beba prilično debeljuškasta, premnijevam da joj je sad oko 5,5 kila (mjesec i po dana), mrcinica mala, ali su joj OS pelene sve redom velike... prilična mi je tlaka to nekako savijati, preklapati, mudrovati - ovisno o tome jesu li na čičak ili drukere... imam par modela zaista majušnih, od Nature, koje su OS, ali su puuuno manje, ali i njih treba posebno namjestiti da bi odgovaralo...

- eh, zaštitne gaćice.. one su me prilično ubile u pojam, grozne su mi i pregrozne, govorim o tim PUL gaćicama... to je što se tiče dizajna i opipa... a drugo - čitala sam da se one samo prebrišu nakon upotrebe, ako šta na njim aostane.. međutim, noćas je bila sva promočena, pa su i zaštitne bile vlažne... a mislm da će se to i događati češće noću, da one budu vlažne... pa mi nekako ne ide to samo brisanje, ja ih jutros stvila da se operu... a prve koje sam joj sinoć stavila su sa strane bile malo pokakane, jesam to pokušala obrisati, ali ne ide skroz... pa sam i njih oprala, tako da sad ima treće na sebi i još samo jedne rezerve...

- šta sam još zaključila: pazila sam dok sam kupovala pelene da budu brzosušeće, s onim polunašivenim slojem ili dodatnim uloškom i sl., samo troje pelena imam onak skroz debele, s gotovim, višeslojnim srednjim dijelom... međutim, one mi zasad djeluju jako dobre, super čak, a i osuše se na radijatoru preko noći, eto, baš preko noći...
... ono što hoću reći jest da su ljeto i zima vjerojatno zakon za pp jer se i na suncu i na radijatoru brzo osuše... za*eb su proljeće i jesen :mrgreen: kada grijanje možda i ne radi, a sunece još nije jako, onda se te višeslojne, sigurno jaaako sporo suše... za sada su mi super...

- i još: moram se naviknuti na tu glomaznost... kad sam joj sinoć stavila pelenu, pa zaštitne, ona, naravno, leži na leđima, vidim odjednom da joj se guza odigla od površine, tako da leži malo nakoso... :da? , glavicom prema dolje... ni to mi još baš ne ide u glavu, ali valjd hoće eventually...

- i brinem se kak ona to sve podnosi, nije li joj prevruće, preglomazno, neudobno, ne znam....

- eh,d a, i vrag mi je pri čišćenju kad se ukaka... (mislim, ja sam joj promienila tek 5 pelena, a govorim ko veteranka :lol)..s jednokratnima dok čistim guzu od kakice, odmah odlažem maramice u ukakanu pelenu, smotam i ajmo dalje.. ovdje nisam znala što prije napraviti, a bila je ukakana, ono, do pol leđa, da li nešto podmentuti, kud s maramicom, ona počela i piškiti, o sunce žareno, baš je to bilo smotano...

- za kraj: pričalo se da je miris/smrad pelena slabiji od jednokratnih... ne znam, nisam ih još ničim pošpricala, ali svuda osjtim nekakv specifičan miris... prvo što sam jako osjećala mokraću cijelu noć dok sam ju uzimala na dojenje, a onda nekakkv miris, kao klor mi se čini, tu gdje su odložene pelene... uglavnom mirisa defintiivno ima, čak i jačeg nego s jednokratnima... :dunno

...bježim sad, kosa mi ofarbana, treba isprati...

... poslikala sam sve svoje pelene, pa ću vam ih pokazati i onda malo komentar o njima

:salut
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 05 sij 2009, 16:32

podocnjaci forever je napisao/la:Glava puna pitanja, nedoumica, tu i tamo koji razočar, od početnog entuzijazma malo sam se povukla, ali dobro, valjda će dan po dan to doći na svoje. Dobro si ti, daphne, svojedobono upozorila da mnogi i odustanu od platnenaštva nakon par tjedana, razumljivo mi je, al neš brale sad tu investiciju upropastit. :lol

isto toliko upitnika sam imala iznad glave na samom početku. da si vidjela borbe dok sam ga oblačila i pokušavala smanjiti pelenu i pokopčati sve te silne drukere. majkomila :conf
doći će sve na svoje pa da vidiš ljubavi...
sad ću ti ja redom krenuti s našim iskustvima. za početak krivo radiš. smotaj je na veličinu koja njoj treba, bit će manje glomazne.
o'š da ti uslikam kako boromirovo dupe izgleda u njima. tu su negdje po kilaži, barat bratu mala ga i šije :lol

Evo, zasad, nekih od opaski, više nego dobrodošao svaki komentar. :up
- moja je beba prilično debeljuškasta, premnijevam da joj je sad oko 5,5 kila (mjesec i po dana), mrcinica mala, ali su joj OS pelene sve redom velike... prilična mi je tlaka to nekako savijati, preklapati, mudrovati - ovisno o tome jesu li na čičak ili drukere... imam par modela zaista majušnih, od Nature, koje su OS, ali su puuuno manje, ali i njih treba posebno namjestiti da bi odgovaralo...

sve OS ti se kopčaju više manje na isti način. recimo moje maderizice, njih već slažem na small veličinu, a bellice još uvijek na new born jer imaju duže repove.
a jesam ti objasnila...
ajd pogledaj ove filmiće, sve je to na isti princip. ja sam se već tako ispraksirala da kad ih skidam sa sušila već kopčam one prve drukere i preklapam pelenu pa dio posla odradim dok ih spremam.

How to Adjust the One Size™ Diaper

- eh, zaštitne gaćice.. one su me prilično ubile u pojam, grozne su mi i pregrozne, govorim o tim PUL gaćicama... to je što se tiče dizajna i opipa... a drugo - čitala sam da se one samo prebrišu nakon upotrebe, ako šta na njim aostane.. međutim, noćas je bila sva promočena, pa su i zaštitne bile vlažne... a mislm da će se to i događati češće noću, da one budu vlažne... pa mi nekako ne ide to samo brisanje, ja ih jutros stvila da se operu... a prve koje sam joj sinoć stavila su sa strane bile malo pokakane, jesam to pokušala obrisati, ali ne ide skroz... pa sam i njih oprala, tako da sad ima treće na sebi i još samo jedne rezerve...

a čije si na kraju uzela? ja imam od mother ease i super su. imam i na drukere i na čičak. kakica ti je prešla na cover jer pelena nije bila složena kako treba. kad joj je prevelika - procuri.
ja covere properem povremeno u sapunu za ruke. ne perem ih nakon svakog korištenja. uglavnom su mi samo dva u opticaju. kad je vlažan od popišane pelene samo ga posušiš, ne smrdi. ovaj od vune oprala sam samo jednom :oops:
niti jedan jedini put mi platnena nije promočila po noći, za razliku od jednokratnih.

šta sam još zaključila: pazila sam dok sam kupovala pelene da budu brzosušeće, s onim polunašivenim slojem ili dodatnim uloškom i sl., samo troje pelena imam onak skroz debele, s gotovim, višeslojnim srednjim dijelom... međutim, one mi zasad djeluju jako dobre, super čak, a i osuše se na radijatoru preko noći, eto, baš preko noći...
... ono što hoću reći jest da su ljeto i zima vjerojatno zakon za pp jer se i na suncu i na radijatoru brzo osuše... za*eb su proljeće i jesen :mrgreen: kada grijanje možda i ne radi, a sunece još nije jako, onda se te višeslojne, sigurno jaaako sporo suše... za sada su mi super...

ja imam samo dvije pelene sa ulošcima koji se odvoje od pelene, svi ostali su ušiveni unutra. znači dosta su debele i sušim ih na sušilu iznad plinske peći. posuše se za 24 sata.

- i još: moram se naviknuti na tu glomaznost... kad sam joj sinoć stavila pelenu, pa zaštitne, ona, naravno, leži na leđima, vidim odjednom da joj se guza odigla od površine, tako da leži malo nakoso... :da? , glavicom prema dolje... ni to mi još baš ne ide u glavu, ali valjd hoće eventually...
da i meni je tako izgledalo na početku. pogotovo kad ga stavim na bok a nogica strši u zrak :lol
sad kako se izdužio i stasao bolje mu sjedaju. tako mi je i dorian izgledao jer sam ga široko povijala :dunno

- i brinem se kak ona to sve podnosi, nije li joj prevruće, preglomazno, neudobno, ne znam....
ma jok. manje joj je vruće nego u jednokratnoj. šizila bi da joj smeta.

- eh,d a, i vrag mi je pri čišćenju kad se ukaka... (mislim, ja sam joj promienila tek 5 pelena, a govorim ko veteranka :lol)..s jednokratnima dok čistim guzu od kakice, odmah odlažem maramice u ukakanu pelenu, smotam i ajmo dalje.. ovdje nisam znala što prije napraviti, a bila je ukakana, ono, do pol leđa, da li nešto podmentuti, kud s maramicom, ona počela i piškiti, o sunce žareno, baš je to bilo smotano...

za ovo sam razradila sistem. imam mali plastični škaf u koji si stavim vodu, stvarno mali. u njega ubacim frotirastu krpicu za pranje. naručivala sam ih skupa s pelenama, može i obična trljačica.
kad se ukenja prvo kakicu maknem s guze s deemovim blazinicama koje namočim u vodu a onda ga operem tom krpicom i potapkam višak vode sa suhom gazom koja je stalno na stoliću za prematanje.
blazinice bacim u wc, a krpu s kojom sam ga oprala u kantu gdje držim platnene.

- za kraj: pričalo se da je miris/smrad pelena slabiji od jednokratnih... ne znam, nisam ih još ničim pošpricala, ali svuda osjtim nekakv specifičan miris... prvo što sam jako osjećala mokraću cijelu noć dok sam ju uzimala na dojenje, a onda nekakkv miris, kao klor mi se čini, tu gdje su odložene pelene... uglavnom mirisa defintiivno ima, čak i jačeg nego s jednokratnima...

ima da ali meni nije tako strašan kao kombinacija jednokratnih i mokraće. navikneš se.
praznu kantu našpricaj vodom u koju si stavila eterično ulje čajevca. manje smrdi i dezinficira.
meni jedna takva doza stoji kraj kante pa špricnem tu i tamo kad ubacim pelenu.
silki

PostPostao/la thinkPINK » 05 sij 2009, 16:43

Podocnjaci...
Meni su one size namjestene na velicini koju koristimo, tako ih spremim i kad ih stavljam nemam sto vise tu mudrovat. A sto se tice gornjeg kopcanja, vec sam se uhodala koje pelene kako kopcam, na koju rupu ako su u pitanju drukeri. Zato su mi draze ipak na cicak, bolje ih namjestim.

Zastitne su i mene razocarale. Pomislila sam, vidi kako lijepe pelene a onda ih prekrijem zastitnim gacicama koje su bezveze. Al navikla se, a i imamo sad neke s fora uzorcima...

Kod presvlacenja, ja mu skinem skroz pelenu, pa mu obrisem prvo odozdola ugrubo da ga mogu onda spustit. To ako je pokakan. Pored stolica za presvlacenje imam dvije kante, jednu za pelene i jednu za vatu, maramice i ostalo smece... Kad pelenu skinem pocpricam s otopinom cajevca i u kantu.

Mi nismo po noci jos niti jednom koristili platnene.

Covere samo posusim na zraku. Jedan cover jedan dan, osim ako se desi da ga bas pokaka.

Meni nema neki miris. Dapace, od jednokratnih bas osjetim neki specifican miris platnene ne.

I ovo za nagnutu glavicu, dok je bio manji je to bilo i kod nas, sada ne. Tada sam mu ionako stavljala pod glavu povisenje u vidu jednog rucnika na kolicima ili povisila uzglavlje krevetica pa se to izjednacilo.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 05 sij 2009, 18:42

silki

PostPostao/la zauvijekmama » 05 sij 2009, 19:22

moram komentirati...kako ti je dobar i miran ovaj maneken! :5
Moj bi vec poludio da ga toliko puta presvucem...
I stvarno mu sve pelene super stoje...
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la thinkPINK » 06 sij 2009, 09:18

Maneken je za 5! :luv
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 06 sij 2009, 09:19

:kiss
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la vrabec te dal » 06 sij 2009, 10:42

pa kaj vi ne ispirete sa vodom pokakane pelene??? ili sam krivo skužila. meni je kanta u wc-u i nakon ispiranja drekeca stavljam ukantu,
vrabec te dal

PostPostao/la thinkPINK » 06 sij 2009, 11:31

Pokakane isperem, osusim pa u kantu koja mi je pored stolica za presvlacenje. Kanta mi je tamo a ne u wc-u jer ima vise popiskenih pelena koje ne ispirem nego odmah nakon presvlacenja pospricam i u kantu.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 06 sij 2009, 11:44

vrabec te dal je napisao/la:pa kaj vi ne ispirete sa vodom pokakane pelene??? ili sam krivo skužila. meni je kanta u wc-u i nakon ispiranja drekeca stavljam ukantu,

meni je kanta u špajzi. isperem tušem u kadi jer je kakica mekana budući je samo na prsima pa može u odvod od kade. uglavnom su ukakani samo oni frotirasti inserti što stavljam, ponekad i pelena. natrljam gallseife sapunom i ubacim u kantu. nekad špricam čajevcem, nekad ne. super je fora kad je kanta prazna našpricati kantu, onda i pelene mirišu.
kasnije, kad počne konkretnije jest i kakat moram naći drugačiji sistem.
kraj kade imam univerzalni frosch od limuna i octa pa s tim operem kadu nakon ispiranja pelene.

hvala na komplimentima :kiss
silki

PostPostao/la mimi321 » 06 sij 2009, 11:58

Super su vam pelenice, ove bella bottoms bas mu lijepo pristaju. Ja ne namjeravam vise kupovati ali ko zna :xgrin .
Sto se tice odrzavanja sve pelene ispirem i perem svaka dva dana najvise tako da ne osjetim da nesto posebno smrde. Zastitne perem dnevno. Kakicu ispirem u kantu i prolijem u WC.
Meni je isto bilo problem s malom bebom koristiti OS pelene ali negdje sa 7-8 kg vec je super.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la vrabec te dal » 06 sij 2009, 15:21

silki je napisao/la:
vrabec te dal je napisao/la:p. natrljam gallseife sapunom

hvala na komplimentima :kiss

gdje tog ima za kupit
vrabec te dal

PostPostao/la Ina66 » 06 sij 2009, 18:06

u DMu, smeđi, kruti sapun za robu
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la ela di ami » 06 sij 2009, 19:34

e ovako, ja zivim u americi i mislila sam pokusati platnene pelene ali se dvoumim jer se bojim da necu stici prati ih
zivim na drugom spratu, a masina i susilica su u podrumu
kontala sam da mi treba oko 500 $ za pelene, pa se bojim da cu nakon nekoiliko sedmica odustati i dzaba sam potrosila pare
mozda da probam i kupim nekoliko komada prvo, dok vidim kako cemo se snaci sa novom bebom

ako odlucim da ih kupim, koliko mi ih treba za (nadam se) dvije godine

sta vi mislite

hvala za pomoc
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 06 sij 2009, 21:06

ela di ami je napisao/la:e ovako, ja zivim u americi i mislila sam pokusati platnene pelene ali se dvoumim jer se bojim da necu stici prati ih
zivim na drugom spratu, a masina i susilica su u podrumu
kontala sam da mi treba oko 500 $ za pelene, pa se bojim da cu nakon nekoiliko sedmica odustati i dzaba sam potrosila pare
mozda da probam i kupim nekoliko komada prvo, dok vidim kako cemo se snaci sa novom bebom
ako odlucim da ih kupim, koliko mi ih treba za (nadam se) dvije godine
sta vi mislite
hvala za pomoc

ela ma kojih 500 $??
hoćeš li uzimati OS, jednu veličinu?
ja sam skoro svoje OS naručivala iz amerike i prošla jeftinije.
imaš perilicu i sušilicu, dosta ti je 20 komada, pereš ih svaki drugi dan.
ako odustaneš uvijek ih možeš meni poslati :belji

evo linkova:
Bella Bottoms moje su ove.
Mother-ease i ove. njihove covere obavezno uzmi, najbolji su.

na početku topica imaš još linkova pa istražuj :mah
e da živim u ameriku i da me ne zezaju carine i porezi gdje bi mi bio kraj...
silki

PostPostao/la ela di ami » 07 sij 2009, 17:35

ma na nekoj americkoj stranici sam procitala da se potrosi oko 500 $ za dvije godine, a za pampersice 2000 $, mozda su uracunali struju, vodu, deteredzent

a zasto trebaju coveri, ja sam mislila da dodje sve u jednom

moram jos prouciti ovaj topic

hvala puno
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela di ami » 07 sij 2009, 19:28

sad sam vidjela one od gwen i zaljubila sam se odmah
kako su slatke, fine su mi i bella i one su mi prve na listi ako odlucim za platnene, a gledala sam i bumgenius, super izgledaju ali su skupe, izadje jedna oko 100kn
poslacu e-mail da vidim koliko bi gwen kostale sa dostavom ili da vidim da mi ih neko iz zagreba posalje postom, mozda je jeftinije
jeli ona u zagrebu isto?

bas sam uzbudjena
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 07 sij 2009, 19:37

gwen ti je na hvaru.
pogledaj koliko bi te došla dostava ako ne uspiješ ništa iskemijati pogledaj stranicu Muttaqin.
gwen šije po njihovim krojevima i koristi iste materijale, a oni su ti bliže ;)
silki

PostPostao/la ela di ami » 07 sij 2009, 19:51

pa ti si prava, efikasna i brza :5
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela di ami » 07 sij 2009, 20:43

evo mene opet, bas sam dosadna

isla sam na ovu stranciu, nemaju one koje se meni svidjaju, jedna je 22 $ znaci oko 117 kn
poslala sam im e-mail da vidim mogu li se naruciti
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mimi321 » 08 sij 2009, 11:23

ela, ove su ti jeftine a ok su pogotovo za male bebe
http://www.kissaluvs.com/fitted-diapers.php
A nesto mi zvoni da u Americi postoji neki servis koji ti nosi pelene na pranje i donosi ciste, nemam pojma otkud mi to, ali mi se cini super (mozdas am sanjala :xlol )
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 08 sij 2009, 11:48

ela di ami je napisao/la:evo mene opet, bas sam dosadna
isla sam na ovu stranciu, nemaju one koje se meni svidjaju, jedna je 22 $ znaci oko 117 kn
poslala sam im e-mail da vidim mogu li se naruciti

nažalost kod njih je sistem da vrebaš stocking.
znači ne možeš naručiti koliko i kako hoćeš.
ako baš želiš pošalji mail na :customerservice@muttaqinbaby.com
cura se zove jenna.
silki

PostPostao/la Snježa » 08 sij 2009, 11:53

Pozorno vas pratim i čitam i upijam znanje :mrgreen:
već mi se to sve čini kao velika avantura, a najbolje mi je vidjet tako slatkog malog bebača - ma pravi maneken :srca
Svima oko mene je čudno da bi probala sa platnenim, čak i mm, al bit će mi žao ako ne probam, ma žao mi da nisam i sa prvim djetetom.
Hvala vam svima na korisnim informacijama :klanja
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ela di ami » 08 sij 2009, 17:49

mimi, ima u americi taj servis, ne znam posto je, ali ima

silki, gledacu cesce na njihovoj stranici

i mene svi gledaju kao neku ludacu kad im spomene platnene pelene, valja oni kontaju da su to one pelene koje su nase mame koristile, pa iskuhavale pa svasta nesto
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 08 sij 2009, 21:51

silki

PostPostao/la ela di ami » 08 sij 2009, 22:15

pa ti si stvarno legenda :5 , stvarno

hvala najljepsa :joy

mislila sam naruciti ooga booga, magu i majmune ali ima samo ooga, koja je ustvari moja najdraza

vec sam poslala e mail i rekla mi je da ce provjeriti koliko je postarina za ameriku, zena je stvarno brza i ljubazna
a ja cu sacekati da vidim je li curica ili decko, pa mozda ubodem neku zensku, mada sam ove tri planirala kupiti bez obzira na spol

a danas sam narucila dekicu sa dezenom ooga booga, s jedne strane je ooga a s druge je plava boje, mada sam rekla da necu jos nista kupovati

kako sam sretna, jedva cekam
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vrabec te dal » 12 sij 2009, 11:43

silki je napisao/la:ela, samo za tvoje oči.
maneken u gwen platnenim pelenama...

vrabec, jel to dobro pokopčano?

http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08828.jpg
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08829.jpg
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08830.jpg

daonaj dio bez drukera ide iznutra :1
vrabec te dal

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.