super upijajuća pelena i prekrasno mekana čak nakon pranja na 60 stupnjeva i sušenja na zraku.
nije glomazna kao ostale OS koje imamo u kolekciji, baš fino sjeda na malu guzu.
oduševljena sam.
Sada je: 18 tra 2026, 23:44.
Moderator/ica: nevenera

, glavicom prema dolje... ni to mi još baš ne ide u glavu, ali valjd hoće eventually...
)..s jednokratnima dok čistim guzu od kakice, odmah odlažem maramice u ukakanu pelenu, smotam i ajmo dalje.. ovdje nisam znala što prije napraviti, a bila je ukakana, ono, do pol leđa, da li nešto podmentuti, kud s maramicom, ona počela i piškiti, o sunce žareno, baš je to bilo smotano...

podocnjaci forever je napisao/la:Glava puna pitanja, nedoumica, tu i tamo koji razočar, od početnog entuzijazma malo sam se povukla, ali dobro, valjda će dan po dan to doći na svoje. Dobro si ti, daphne, svojedobono upozorila da mnogi i odustanu od platnenaštva nakon par tjedana, razumljivo mi je, al neš brale sad tu investiciju upropastit.

Evo, zasad, nekih od opaski, više nego dobrodošao svaki komentar.
- moja je beba prilično debeljuškasta, premnijevam da joj je sad oko 5,5 kila (mjesec i po dana), mrcinica mala, ali su joj OS pelene sve redom velike... prilična mi je tlaka to nekako savijati, preklapati, mudrovati - ovisno o tome jesu li na čičak ili drukere... imam par modela zaista majušnih, od Nature, koje su OS, ali su puuuno manje, ali i njih treba posebno namjestiti da bi odgovaralo...
- eh, zaštitne gaćice.. one su me prilično ubile u pojam, grozne su mi i pregrozne, govorim o tim PUL gaćicama... to je što se tiče dizajna i opipa... a drugo - čitala sam da se one samo prebrišu nakon upotrebe, ako šta na njim aostane.. međutim, noćas je bila sva promočena, pa su i zaštitne bile vlažne... a mislm da će se to i događati češće noću, da one budu vlažne... pa mi nekako ne ide to samo brisanje, ja ih jutros stvila da se operu... a prve koje sam joj sinoć stavila su sa strane bile malo pokakane, jesam to pokušala obrisati, ali ne ide skroz... pa sam i njih oprala, tako da sad ima treće na sebi i još samo jedne rezerve...
šta sam još zaključila: pazila sam dok sam kupovala pelene da budu brzosušeće, s onim polunašivenim slojem ili dodatnim uloškom i sl., samo troje pelena imam onak skroz debele, s gotovim, višeslojnim srednjim dijelom... međutim, one mi zasad djeluju jako dobre, super čak, a i osuše se na radijatoru preko noći, eto, baš preko noći...
... ono što hoću reći jest da su ljeto i zima vjerojatno zakon za pp jer se i na suncu i na radijatoru brzo osuše... za*eb su proljeće i jesenkada grijanje možda i ne radi, a sunece još nije jako, onda se te višeslojne, sigurno jaaako sporo suše... za sada su mi super...
da i meni je tako izgledalo na početku. pogotovo kad ga stavim na bok a nogica strši u zrak- i još: moram se naviknuti na tu glomaznost... kad sam joj sinoć stavila pelenu, pa zaštitne, ona, naravno, leži na leđima, vidim odjednom da joj se guza odigla od površine, tako da leži malo nakoso..., glavicom prema dolje... ni to mi još baš ne ide u glavu, ali valjd hoće eventually...

ma jok. manje joj je vruće nego u jednokratnoj. šizila bi da joj smeta.- i brinem se kak ona to sve podnosi, nije li joj prevruće, preglomazno, neudobno, ne znam....
- eh,d a, i vrag mi je pri čišćenju kad se ukaka... (mislim, ja sam joj promienila tek 5 pelena, a govorim ko veteranka)..s jednokratnima dok čistim guzu od kakice, odmah odlažem maramice u ukakanu pelenu, smotam i ajmo dalje.. ovdje nisam znala što prije napraviti, a bila je ukakana, ono, do pol leđa, da li nešto podmentuti, kud s maramicom, ona počela i piškiti, o sunce žareno, baš je to bilo smotano...
- za kraj: pričalo se da je miris/smrad pelena slabiji od jednokratnih... ne znam, nisam ih još ničim pošpricala, ali svuda osjtim nekakv specifičan miris... prvo što sam jako osjećala mokraću cijelu noć dok sam ju uzimala na dojenje, a onda nekakkv miris, kao klor mi se čini, tu gdje su odložene pelene... uglavnom mirisa defintiivno ima, čak i jačeg nego s jednokratnima...

vrabec te dal je napisao/la:pa kaj vi ne ispirete sa vodom pokakane pelene??? ili sam krivo skužila. meni je kanta u wc-u i nakon ispiranja drekeca stavljam ukantu,

.
silki je napisao/la:vrabec te dal je napisao/la:p. natrljam gallseife sapunom
hvala na komplimentima

ela di ami je napisao/la:e ovako, ja zivim u americi i mislila sam pokusati platnene pelene ali se dvoumim jer se bojim da necu stici prati ih
zivim na drugom spratu, a masina i susilica su u podrumu
kontala sam da mi treba oko 500 $ za pelene, pa se bojim da cu nakon nekoiliko sedmica odustati i dzaba sam potrosila pare
mozda da probam i kupim nekoliko komada prvo, dok vidim kako cemo se snaci sa novom bebom
ako odlucim da ih kupim, koliko mi ih treba za (nadam se) dvije godine
sta vi mislite
hvala za pomoc

)
ela di ami je napisao/la:evo mene opet, bas sam dosadna
isla sam na ovu stranciu, nemaju one koje se meni svidjaju, jedna je 22 $ znaci oko 117 kn
poslala sam im e-mail da vidim mogu li se naruciti

, stvarno

silki je napisao/la:ela, samo za tvoje oči.
maneken u gwen platnenim pelenama...
vrabec, jel to dobro pokopčano?
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08828.jpg
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08829.jpg
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C08830.jpg

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.