za sad stvarno ne mislim više ništa uzimati...
eventualno ako uleti nešto super povoljno i da mi se sviđa,
…silki, e, ajd dobro kad ti je samo ovo uvjet

…penny, onu sam stranicu brže zatvorila nego otvorila od količine podataka, no, ima slatkih wetbagića

i ne beri brigu oko mojih fleka, stvarno

…maminacura, ona je pelena prekrasna… čekaj da rezimiramo – jel ti to šiješ? Može dodatna info na pp?
…goldy, mislim da kvaliteta pelene ovisi i o materijalu i o kroju, fifti-fifti …ja sam sad unijela pomutnju s tim svojim krutim pelenama, čini m se da sam digla veću frku nego što jest… idem u subotu na rođoš gdje će biti jedna mama koja koristi pp, pa ću baš malo usporediti razmišljanja, toga mi fali, vidjeti kako je kod drugih in the flesh….
…ali do tada, upoznat ću vas s našim pelenskim arsenalom
Natura OS fitted…ovo su naše prve tri pelene, pa sam malo emocionalno vezana uz njih… od običnog su pletenog pamuka, i iznutra i izvana, s drukerima, s ušivenim 10-slojnim uloškom… ove na prugice i cvjetiće se drže super, iako ih katkad iskuham, boja nepromijenjena, ove na kružiće malo blijede… inače jesu po opipu malo tvrđe… ono što je neobično jest da su OS, a doimaju se dosta male… lako se stave i kopčaju, pa mm najčešće za njima poseže kad previja bebejca…
Mother Ease OS fitted…što je platnenopelenašica bez ME pelena

…ove su vam već uglavnom poznate, boromir ih nam je već više puta pokazao…imam dvije bijele i dvije natur, uz svaku sam naručila i ove uloške (doubler, liner, booster – to je meni sve uložak)…od pamučnog su frotira, iako ne 100% pamučnog – ipak je to 85% pamuk, 15% poliester…zato je taj frotir rastezljiviji, ugodan, podatan…
…najviše mi se sviđa sistem kopčanja, skoro pa je savršen, tako lijepo sve sjedne i preklapa se da je milina… i čini mi se da će biti super za klince kad krenu u akciju puzanja i hodanja, fino se onako saviju između nogica… i lijepo su obrubljene, trakom od pamučnog trikoa…
…no, one su mi u kategoriji light pelena, pri čemu mislim na moć upijanja – 2h uvrh glave i pelena se promoči, uz ovaj uložak koji katkad i savijem po pola…
…ta moć upijanja je sad tema druge rasprave, uglavnom, meni to ne smeta kad pelena promoči, to mi je u stvari i ispravno…. jer, pomao mi je je smiješno govoriti o nekakvoj ultra moći upijanja kada se radi o prirodnim materijalima… za sve ostalo tu je jednokratna…
Bambineo i Kamaris, vel M (7-14 kg)…stavila sam ih zajedno na sliku jer bi to trebale biti pelene iste kvalitete i izgleda – bambusne panda frotir pelene na čičak… bambineo su lijevo, ova jedna s rasklopljenim uloškom je Kamaris…
…ipak, razlika je drastična… kamaris pelene (imam dvije) nekako svakim pranjem sve više propadaju, frotir se sav stisnuo, umucio, ne znam kako da objasnim, nisu uopće fine na dodir… i gumica oko nogu je jednom samo nestala, pukla, šta li već, odn. rub se izravnao.. mada jako lijepo izgleda kad se stavi, kao, uostalom i većina pelena koje su u odr. veličini
…ovih bambineo imam 5, super su boje, pistacija, roza, natur, i one su prekrasne – svilenkaste, mekane ko i prvi dan… uz svaku se dobije dodatni bambusov uložak… no, malo su čudno krojene, dosta visoko na bokovima, pa izgleda kao da beba ima gaćice opasane nekakvim remenom… u stvari, čine mi se ipak bolje za veću djecu…
Imse Vimse OS fitted…za ovu firmu sigurno niste čule. Švedska je i mene nekako privukla na prvu, ne znam našto…imam dvije vrste, lijevo su flanelske, desno od pamučnog frotira… sve imaju ušiven dodatni uložak s jedne strane… i gornji i donji repovi su im onak, lijepo zaobljeni… skroz neočekivani detalj jest da – nemaju nikakav sistem pričvrščivanja, nit drukere nit čičak… pričvrste se – zaštitnim gaćicama… tako da je potrebno malo uhodavanja dok se to ne svlada, ili se mogu korisitit nippa kopčice…
…sve su natur boje… i jaako lijepo su sašivene… ove flanelske imaju gumicu ok onogu, onako finu, tanku, široku gumicu prošivenu širokim cik-cak bodom , uz onaj volančić što se napravi… takav obrub mi je najbolji kod pp, za oko nogica… jedino, eto, flanel je i djeluje katkad kartonasto… probala sam ih peglati i onda je to skroz druga priča… mekano, podatno…. Njih imam 4…
…frotirske imam dvije, 100% su pamuk, pa su malo ručnikaste i džombastije…super za noć…imaju isti pamučni obrub kao i ME…
Flafi, vel. M…oni su me jaako ugodno iznenadili… kad sam ih prvi put uzela u ruke, fras me strefio koliko su džombasto i glomazno djelovale… međutim, pokazale su se odličnima…
…naročito ove roze s lijeve strane… one su jedine od velura, konoplja-bambus…upravo ovo što ocjenjujemo najboljim… jesu rubovi malčice krući, no pelena je zakon upijajuća, najbolja od svih… a fora je što sama pelena, taj rozi dio, postaje sve mekši s vremenom, iako su u početku djelovale kruto… njihs am naručila tri i uživam u njima, prva liga…
…ove na cvjetove su skroz od flanela, one skroz desno od pamučnog trikoa izvana, unutra opet flanel, a ove druge s desne strane su mi isto jedne od dražih, izvana su od pletenog pamuka, preslatke i ugodne…
…uz svaku pelenu se dobiju dva uloška, jedan na drukere u obliku pješčanog sata – na slici je, a drugi klasičnog oblika… onak, prilično višeslojni i debeli… baš pošteno od proizvođača, onako kako bi trebalo biti (recimo, onaj ME snap in uložak mi je prilično jadan kad usporedim s ovima…)
…sve imaju lijepi, gumirani prošav oko nogica
…vidjela sam nedavno da imaju i pelene od dvostrukog velura i još kojekakve novosti i mislim da ću se tamo uskoro ponovno uputiti
Coveri, mišung…evo vako, lijevo su dva Swaddlebees ABC covera, ovaj rozi i pistacija…ništa posebno, malo deblji pul, možda i malo grubo djeluje… svidjele mi se boje kod njih…
…skroz desno je Bummis cover, očito je da je presudio cvjetni dizajn… isto pul, malo najlonskije djeluje od SB
..e, li drugi s desne strane je Imse Vimse cover, ovaj s farma životinjicama.. e, to je prva liga… ekstra tanak, izvana je 100% pamuk, unutra super tanki pul… preprepredobar je… moj najtoplija preporuka za ovaj cover, vidim da i nemamo ovdje drugih preporuka za covere osim ME
…a ispod covera su 6-slojni, flanelski ulošci koje sam sama šivala, možda hint za tebe, Arkana…. Imam ih 20-ak, i trpam gdje god stignem… mislim da ću i od tetri sašiti ovakav koji, baš mi to dobro dođe kao pojačanje….npr. dosta su mali i stavim ih ispod ovih bambusnih ili frotirskih mekših uložaka, a pojačava upijanje…
Moj rezime sve ga ovoga iliti moje tople preporuke:
1.
Imse Vimse cover- svakako si naručite, pod muss
2.
Bilo što od velurskih flaficaBježim.