Sada je: 18 tra 2026, 22:00.

Platnena parlaonica (1.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

PostPostao/la eli » 31 sij 2009, 23:27

silki, nećeš valjda na plaži dijete kuhati u pelenama?!
kupi mu prave kupaće.
eli
Sveta krava

PostPostao/la penny » 31 sij 2009, 23:56

hvala na komplimentima za mog malenog guzonju :proljece

pf-zeno zlatne volje i tastature isto hvala-na zanimljivom postu i komplimentu :srca
da pokusam malo docarati moju skoro nebrigu za pelene.stvarno nemam ono nesto sto bi nazvala problemom ili losom stranom.
evo ovako...nakon piskenja pelenu stavim u sobnu kanticu,zapravo rasprostrem ju preko-jer sam shvatila da kad se osusi-ne smrdi uopce.cesto se ne uspiju osusit kad se nakupe tokom dana pa ih navecer uvalim u veliku plasticnu vrecicu i kapnem malo cajevca.ukakane odma isprerem i ostavim u kupaoni da se cjedi i prosusi,pa u tu vrecicu.jedino prije pranja utrljam onog carobnog sapuna.ako ima sunca-sto ne odradi sapun-odradi sunce.
jos uvijek peglam,al nije problem jednom tjedno stisnem zube tih 45 min-da sveki ne kvoca-ipak mi je draze peglanje :mrgreen:
al necu ni peglat jos dugo...dakle-perem ih cca jednom tjedno(imam cca 70 tetri-podjeljeno s dva je kao 35 prematanja).ponekad na 60 stupnjeva,ponekad na 90-uopce me vise ne mori ta temperatura-a perem na kracem laksem programu za osjetljivij rublje i vise ne ispirem dvaput.
ne stavljam omeksivac-perem s onim dreftom sensitiv-fino mirise i bude mekano i nema mrlja
nema ni crvenila ni osipa-samo predivna njezna guzicica :mrgreen:
hm...jesam li nesto zaboravila...? :lol
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la mamina cura » 01 vel 2009, 00:49

Ja primjetim veliku razliku. Posebno ako je ulozak radjen sa 5slojeva flanela i 5slojeva debelog pam velura. Ili ako je vanjski ili unutrasnji dio sa flanelom. Takve pelene nisu fleksibilne kao od pletenine. A znam dobro da se flanel skuplja pri svakom novom pranju. Mozda necete odmah primjetiti ali nakon duzeg vremena dobro se vidi.
Naravno da takve pelene se mogu koristiti - sa flanelom - ali u nabavci novih pelena ja bih ga totalno iskljucila, kao i ostale tkane materijale. Cak i pul se radi od pletenine. A kamoli vunene gace.
Veliku prednost dajem pelenama tipa Muttaquin, ne samo zbog kroja vec dobrog odabira materijala. Kad jednom probate takve pelene tek onda mozete shvatiti o cemu pricam.
Timur (20.03.2004.) Hena (30.12.2007.)
mamina cura
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 10:52

eli je napisao/la:silki, nećeš valjda na plaži dijete kuhati u pelenama?!
kupi mu prave kupaće.

naravno da ga neću kuhat. nije mi ni prvijenac bio u pampersicama na plazi već gol. dok bi se vozio u kolicima, do plaže, obično bi imao pelenu i majicu na špaline ali čim bi stigli skinula bi ga golog.
neću mu ni zaštitne stavljati ljeti dok bude u peleni da mu ne bude vruće.
luftat ću ga što više ali opet ne može stalno biti gol.
kad ujutro idemo u spizu i u šetnju mora imat' pelenu :mrgreen:

idemo dolje čim škola završi i vraćamo se kad počne, nauživat' će se i izuftat. možda probamo i bezpelenaštvo ;)

penny :5
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Anika30 » 01 vel 2009, 11:16

lanoliziranje
http://www.greenmountaindiapers.com/lanolize.htm

naišla sam na link i ne čini se prestrašno kao kad je silki opisala ;) !
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la Ina66 » 01 vel 2009, 11:20

silki srećo, nisam ti ja poslala bambino mio već indisposables ;)
i šalji ih kome hoćeš, meni ne trebaju :)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la penny » 01 vel 2009, 11:39

PF-evo rjesenje za mrljave pelene-potty pail (al mogu rec da ja nikako nemogu skuzit na koji nacin se to upotrebljava :lol )
ili ...zasto ne stavljas malo na namakanje...ako ti se neda trljat-onog gallsaife malo naribas pa ostavis neko vrijeme...
ma muci me tvoja briga skoro nisam spavala zbog toga :rolf
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 11:51

Ina66 je napisao/la:silki srećo, nisam ti ja poslala bambino mio već indisposables ;)

a ja mislila da je to neki stariji dizajn bambino mio. ne znam uopće odkud mi to :bonk
ne šaljem ja to nikud, čuvat' ću za treće :kiss

Anika30 je napisao/la:lanoliziranje
http://www.greenmountaindiapers.com/lanolize.htm
naišla sam na link i ne čini se prestrašno kao kad je silki opisala ;) !

:belji
silki

PostPostao/la Krumpirić » 01 vel 2009, 12:13

silki je napisao/la:
Ina66 je napisao/la:silki srećo, nisam ti ja poslala bambino mio već indisposables ;)

a ja mislila da je to neki stariji dizajn bambino mio. ne znam uopće odkud mi to :bonk

a moš i posudit teti krumpiruši :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Anika30 » 01 vel 2009, 13:52

Krumpirić je napisao/la:
silki je napisao/la:

a moš i posudit teti krumpiruši :mrgreen:

:oops: a da prodju preko Splita, mislim da se osunčaju dok teti krumpi ne zatreba :naughty

Bog je bolji organizator

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 14:23

mi smo na 6 kila, ima fore do 9 a onda ćemo se dogovoriti ;)
silki

PostPostao/la Arkana10 » 02 vel 2009, 11:25

kad vec saljete da se pribjelezimo i mi ;) malo juznije ako moze :treptrep
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 02 vel 2009, 15:52

za sad stvarno ne mislim više ništa uzimati...
eventualno ako uleti nešto super povoljno i da mi se sviđa,

…silki, e, ajd dobro kad ti je samo ovo uvjet :lol

…penny, onu sam stranicu brže zatvorila nego otvorila od količine podataka, no, ima slatkih wetbagića :cool i ne beri brigu oko mojih fleka, stvarno :lol

…maminacura, ona je pelena prekrasna… čekaj da rezimiramo – jel ti to šiješ? Može dodatna info na pp?

…goldy, mislim da kvaliteta pelene ovisi i o materijalu i o kroju, fifti-fifti …ja sam sad unijela pomutnju s tim svojim krutim pelenama, čini m se da sam digla veću frku nego što jest… idem u subotu na rođoš gdje će biti jedna mama koja koristi pp, pa ću baš malo usporediti razmišljanja, toga mi fali, vidjeti kako je kod drugih in the flesh….

…ali do tada, upoznat ću vas s našim pelenskim arsenalom

Natura OS fitted
…ovo su naše prve tri pelene, pa sam malo emocionalno vezana uz njih… od običnog su pletenog pamuka, i iznutra i izvana, s drukerima, s ušivenim 10-slojnim uloškom… ove na prugice i cvjetiće se drže super, iako ih katkad iskuham, boja nepromijenjena, ove na kružiće malo blijede… inače jesu po opipu malo tvrđe… ono što je neobično jest da su OS, a doimaju se dosta male… lako se stave i kopčaju, pa mm najčešće za njima poseže kad previja bebejca…

Mother Ease OS fitted
…što je platnenopelenašica bez ME pelena :lol …ove su vam već uglavnom poznate, boromir ih nam je već više puta pokazao…imam dvije bijele i dvije natur, uz svaku sam naručila i ove uloške (doubler, liner, booster – to je meni sve uložak)…od pamučnog su frotira, iako ne 100% pamučnog – ipak je to 85% pamuk, 15% poliester…zato je taj frotir rastezljiviji, ugodan, podatan…
…najviše mi se sviđa sistem kopčanja, skoro pa je savršen, tako lijepo sve sjedne i preklapa se da je milina… i čini mi se da će biti super za klince kad krenu u akciju puzanja i hodanja, fino se onako saviju između nogica… i lijepo su obrubljene, trakom od pamučnog trikoa…
…no, one su mi u kategoriji light pelena, pri čemu mislim na moć upijanja – 2h uvrh glave i pelena se promoči, uz ovaj uložak koji katkad i savijem po pola…
…ta moć upijanja je sad tema druge rasprave, uglavnom, meni to ne smeta kad pelena promoči, to mi je u stvari i ispravno…. jer, pomao mi je je smiješno govoriti o nekakvoj ultra moći upijanja kada se radi o prirodnim materijalima… za sve ostalo tu je jednokratna…

Bambineo i Kamaris, vel M (7-14 kg)
…stavila sam ih zajedno na sliku jer bi to trebale biti pelene iste kvalitete i izgleda – bambusne panda frotir pelene na čičak… bambineo su lijevo, ova jedna s rasklopljenim uloškom je Kamaris…
…ipak, razlika je drastična… kamaris pelene (imam dvije) nekako svakim pranjem sve više propadaju, frotir se sav stisnuo, umucio, ne znam kako da objasnim, nisu uopće fine na dodir… i gumica oko nogu je jednom samo nestala, pukla, šta li već, odn. rub se izravnao.. mada jako lijepo izgleda kad se stavi, kao, uostalom i većina pelena koje su u odr. veličini
…ovih bambineo imam 5, super su boje, pistacija, roza, natur, i one su prekrasne – svilenkaste, mekane ko i prvi dan… uz svaku se dobije dodatni bambusov uložak… no, malo su čudno krojene, dosta visoko na bokovima, pa izgleda kao da beba ima gaćice opasane nekakvim remenom… u stvari, čine mi se ipak bolje za veću djecu…

Imse Vimse OS fitted
…za ovu firmu sigurno niste čule. Švedska je i mene nekako privukla na prvu, ne znam našto…imam dvije vrste, lijevo su flanelske, desno od pamučnog frotira… sve imaju ušiven dodatni uložak s jedne strane… i gornji i donji repovi su im onak, lijepo zaobljeni… skroz neočekivani detalj jest da – nemaju nikakav sistem pričvrščivanja, nit drukere nit čičak… pričvrste se – zaštitnim gaćicama… tako da je potrebno malo uhodavanja dok se to ne svlada, ili se mogu korisitit nippa kopčice…
…sve su natur boje… i jaako lijepo su sašivene… ove flanelske imaju gumicu ok onogu, onako finu, tanku, široku gumicu prošivenu širokim cik-cak bodom , uz onaj volančić što se napravi… takav obrub mi je najbolji kod pp, za oko nogica… jedino, eto, flanel je i djeluje katkad kartonasto… probala sam ih peglati i onda je to skroz druga priča… mekano, podatno…. Njih imam 4…
…frotirske imam dvije, 100% su pamuk, pa su malo ručnikaste i džombastije…super za noć…imaju isti pamučni obrub kao i ME…

Flafi, vel. M
…oni su me jaako ugodno iznenadili… kad sam ih prvi put uzela u ruke, fras me strefio koliko su džombasto i glomazno djelovale… međutim, pokazale su se odličnima…
…naročito ove roze s lijeve strane… one su jedine od velura, konoplja-bambus…upravo ovo što ocjenjujemo najboljim… jesu rubovi malčice krući, no pelena je zakon upijajuća, najbolja od svih… a fora je što sama pelena, taj rozi dio, postaje sve mekši s vremenom, iako su u početku djelovale kruto… njihs am naručila tri i uživam u njima, prva liga…
…ove na cvjetove su skroz od flanela, one skroz desno od pamučnog trikoa izvana, unutra opet flanel, a ove druge s desne strane su mi isto jedne od dražih, izvana su od pletenog pamuka, preslatke i ugodne…
…uz svaku pelenu se dobiju dva uloška, jedan na drukere u obliku pješčanog sata – na slici je, a drugi klasičnog oblika… onak, prilično višeslojni i debeli… baš pošteno od proizvođača, onako kako bi trebalo biti (recimo, onaj ME snap in uložak mi je prilično jadan kad usporedim s ovima…)
…sve imaju lijepi, gumirani prošav oko nogica
…vidjela sam nedavno da imaju i pelene od dvostrukog velura i još kojekakve novosti i mislim da ću se tamo uskoro ponovno uputiti

Coveri, mišung
…evo vako, lijevo su dva Swaddlebees ABC covera, ovaj rozi i pistacija…ništa posebno, malo deblji pul, možda i malo grubo djeluje… svidjele mi se boje kod njih…
…skroz desno je Bummis cover, očito je da je presudio cvjetni dizajn… isto pul, malo najlonskije djeluje od SB
..e, li drugi s desne strane je Imse Vimse cover, ovaj s farma životinjicama.. e, to je prva liga… ekstra tanak, izvana je 100% pamuk, unutra super tanki pul… preprepredobar je… moj najtoplija preporuka za ovaj cover, vidim da i nemamo ovdje drugih preporuka za covere osim ME
…a ispod covera su 6-slojni, flanelski ulošci koje sam sama šivala, možda hint za tebe, Arkana…. Imam ih 20-ak, i trpam gdje god stignem… mislim da ću i od tetri sašiti ovakav koji, baš mi to dobro dođe kao pojačanje….npr. dosta su mali i stavim ih ispod ovih bambusnih ili frotirskih mekših uložaka, a pojačava upijanje…

Moj rezime sve ga ovoga iliti moje tople preporuke:
1. Imse Vimse cover
- svakako si naručite, pod muss

2. Bilo što od velurskih flafica

Bježim. :salut
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 02 vel 2009, 17:17

Naisla sam na nesto zanimljivo pa evo...
Bella Bottoms pelene, odnosno Faith koja ih radi je na ebay stavila jednu pelenu s cijenom od 1.200,00 dolara jer kaze da ce prema nekom novom zakonu morati sve komponente koje njene pelene imaju morati testirati sto iziskuje veliki trosak...

Wow! This is no joke. This is the price this diaper will be if the Consumer Product Safety Improvement Act is not rewritten to protect thousands of folks like me who make one-of-a-kind items. Of course I don't ever intend to sell a diaper for $1200, but that's how much it will cost me to make one if the US government has its way. The CPSIA makes it so that ANYTHING meant for a child under 12 must be submitted for third party testing for lead, phthalates, and flammability. This diaper has 6 components, inner fabric, outer fabric, thread, snaps, the label, and elastic. If it costs $200 to test each part...well, the math has been done in this case! PLUS, even if I make the same diaper, but in 2 sizes, each component has to be tested AGAIN! I'm sure Huggies can afford to spend a few thousand dollars to be in compliance because they sell millions of diapers a day, but what about the little guy?!

I urge you to take a look at this ridiculous legislation and write to your representatives and senators. Sign petitions. Get the word out! I'm sure the lawmakers really are trying to protect our children, but my guess is that they're assuming that once I get my organic, chemical-free fabrics, I am dipping them into a vat of lead. Either that or they just forgot that there are beautiful hand crafted items still made by honest folks in the USA, and we will ALL be affected if these laws are not revised to protect small business.

PS...If you are really interested in reasonably priced Bella Bottoms, please check out my other auctions (: Faith
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ela di ami » 02 vel 2009, 19:19

sad sam jos vise zbunjena, moram ponoviti gradivo :mrgreen:
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamina cura » 03 vel 2009, 01:58

Bas sam citala nesto o tome i poprilicno se zale i kukaju. Ne znam kako ce uspjeti se oduprijeti...Kako sam ja shvatila da su donijeli novi zakon o provjeri proizvoda za djecu a u te proizvode su stavili i pelene. Morace imati nesto kao certifikate o proizvodima. Mnogi to sebi ne mogu priustiti i proizvodnja platnenih pelena ce se barem u Americi drasticno smanjiti.
Sve je to politika. :angry
Timur (20.03.2004.) Hena (30.12.2007.)
mamina cura
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 03 vel 2009, 10:00

Pf, otkud su ove Bambineo?
I kakva je poštarina i ino na imse vimse?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Arkana10 » 03 vel 2009, 10:23

ela di ami je napisao/la:sad sam jos vise zbunjena, moram ponoviti gradivo :mrgreen:

i ja, citam, citam, pa gledam fotke, pa opet citam...
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la silki » 03 vel 2009, 10:40

da, vjerujem da su velikim proizvođačima tipa huggies cure šivalice poput fait (bella bottoms), michelle (mutaqin) i ostale trn u oku. imaju dobru kvalitetu za puno manju cijenu.
nadam se da će cure uspjeti održati biznis.

pf, recenzija ti je stvarno za :5
na tanak led me navlačiš, znaš to :baba

zadovoljna sam sa svim svojim pelenama. sve ih podjednako koristim. možda su mi bella bottoms malko draže od ostatka jer su najmekanije i savršeno se oblikuju po guzi.
zapravo, češće posežem za onima koje su zadnje stigle ali to je samo zbog printa. ah, plavuša šta 'š :mrgreen:
zapravo želim si još samo 2 pocketice i moja mala kolekcija bila i potpuna zasad.

što se poreza i carine tiče na sve što naručite preko neta od 60 kn naviše možete očekivati da vas opale oko 30% od ukupnog iznosa.
stvarno sam imala sreće i platila sam carinu i porez samo na jedan, naravno najveći, paket pelena.
tako da su me maderizice nakraju došle k'o suho zlato.
sve što mi je dolazilo po dva komada u kuverti prošlo je bez poreza i carine.
silki

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 19:14

stigle mi tri gwenice, prekrasne, mekane, kvalitetno ušivene, zaljubih se :srca
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ela di ami » 06 vel 2009, 19:44

meni jos moja ooga booga nije stigla od mutaqin a navodno ju je poslala 29-og :roll:
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 19:48

mutaqin je šivalica?
meni su ove gwnine superička!
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la silki » 06 vel 2009, 20:20

ela di ami je napisao/la:meni jos moja ooga booga nije stigla od mutaqin a navodno ju je poslala 29-og :roll:

meni neki dan stigle dvije muttaqin. poslane početkom siječnja. krasne su što jest jest.

Krumpirić je napisao/la:mutaqin je šivalica?
meni su ove gwnine superička!

krumpi, je šivalica ili američka ;)
gwen šije pelene po njihovom kroju i koristi iste materijale kao muttaqin.
samo što su muttaqin između 20-30$.
http://www.muttaqinbaby.com/
silki

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 20:26

zbilja su preskuuupe!mislim, gwenine su mi povoljne, osobito 80kn za bambus, to stvarno nije puno! :srca
i stvarno su zakon, oduševili me ulošci ukrašeni i lako odvojivi-spojivi s pelenom.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ela di ami » 06 vel 2009, 20:46

meni je jeftinije naruciti iz hrvatske, ovdje me izadje jedna oko 25 $, ali sam htjela barem jednu da vidim, ispipam
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 06 vel 2009, 20:58

ja imam i jedne i druge, nema nikakve razlike.
silki

PostPostao/la Anika30 » 06 vel 2009, 21:34

:joy Jupi došo paket iz jamerika :mrgreen: :joy i to direkt na kuću, donio ih poštar, bez carine i poreza :dada !
Dva covera i dvi pelene i 6 linera od ME!

Sad imamo 1o pelena ( 6 od gwen ,2 od ME, jedna rodina i jedna bambinomio ) i tri covera ( dva od ME i jedan bambinomio ) čekamo od gwen vuneni soacker na suncokret. Krećemo napokon sa platnenim nakon kontrole u utorak, sve se mislim s tim širokim poovijanjem. Nije napravljen uZV kukića :roll: ,a :roll: ped. mi je staromodna, ona će sigurno zagovarat široko :dunno !

Bog je bolji organizator

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 21:39

Pa ako bas zelis siroko, stavi mu iznad pelene ispod covera jos jednu presavijenu tetru.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 06 vel 2009, 21:42

anika, bravo, bravo :joy

nećeš trebat široko povijati jer dok su mali platnena im dovoljno raširi nogice.
silki

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 21:44

Mak ima 7 kila hoce li meni gwen pelena trajati neko vrijeme? Ne znam koliko je velik kroj.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.