Sada je: 18 tra 2026, 20:17.

Platnena parlaonica (1.dio)

Moderator/ica: nevenera

Re: PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima

PostPostao/la silki » 06 vel 2009, 21:47

thinkPINK je napisao/la:Mak ima 7 kila hoce li meni gwen pelena trajati neko vrijeme? Ne znam koliko je velik kroj.

to je OS, znači trebale bi nam biti dobre do kraja platnenog pelenaštva.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 21:49

thinkPINK je napisao/la:Mak ima 7 kila hoce li meni gwen pelena trajati neko vrijeme? Ne znam koliko je velik kroj.

dovoljno za do kraja
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 21:51

Ma kuzim da su OS kao za do krafa, al evo OS Luci su nam sad vec na knap i mislim da cemo ih jos malo koristit. Neke druge OS su mi sad skroz raskopcane, nisu vise smanjene. Zato pitam. Evo narucih upravo 5 gwenicaaaa! :joy
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 21:52

thinkPINK je napisao/la:Ma kuzim da su OS kao za do krafa, al evo OS Luci su nam sad vec na knap i mislim da cemo ih jos malo koristit. Neke druge OS su mi sad skroz raskopcane, nisu vise smanjene. Zato pitam. Evo narucih upravo 5 gwenicaaaa! :joy

znam, ali ove su stvarno dosta velike
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 21:53

TNX Krumpi! :kiss
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 22:10

Sto ste uzeli za gwen kao podlogu, bambus ili pamucni velur? Ne mogu se odlucit. Mozda bolje bambus?
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2009, 22:19

thinkPINK je napisao/la:Sto ste uzeli za gwen kao podlogu, bambus ili pamucni velur? Ne mogu se odlucit. Mozda bolje bambus?

ja bambus
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la thinkPINK » 06 vel 2009, 22:20

A evo i ja upravo... :D
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 06 vel 2009, 22:23

thinkPINK je napisao/la:Ma kuzim da su OS kao za do krafa, al evo OS Luci su nam sad vec na knap i mislim da cemo ih jos malo koristit. Neke druge OS su mi sad skroz raskopcane, nisu vise smanjene. Zato pitam. Evo narucih upravo 5 gwenicaaaa! :joy

daj joj samo reci da ti malo otpusti gumicu oko nogica za jedno 2 cm.
ja imam i one sa skroz nategnutom i ove su puno bolje.
lakše se kopčaju i zbog te gumice su duži repovi i automatski je veća pelena.
silki

PostPostao/la thinkPINK » 07 vel 2009, 00:18

:kiss
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 07 vel 2009, 00:27

prvi put sam uzela jednu pamučni velur, drugu bambus.
zadnje su mi sve bambus. mekši je od pam. velura.

edit: kasno palim :lol
silki

PostPostao/la thinkPINK » 07 vel 2009, 00:29

Bitno da palis :D
Uzela sam bambus, evo drago mi je da tvoje iskustvo potvrduje ispravnost odluke. :dada
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anika30 » 07 vel 2009, 01:35

:dunno Šta jest, jest , Silki nam je mentorica, upute slijepo slijedim, čak sam kupila onaj sapun za mrlje čudnog imena :conf , još kantu od jupola da nabavim :D ... Silki :mah

Htjedoh reći ovako neiskusna :naughty , da mi pelene od gwen izgledaju naj :1.

Gdje držite čiste pelene, kako ih složiti? šta vam se ćini od ovih vreća za spremanje pelena?

http://picasaweb.google.com/DadaMandala/VreEZaSuhePelene#
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la thinkPINK » 07 vel 2009, 01:44

Ja ti anika drzim pelene upravo u slicnoj vreci za pelene. Kupila sam preko ebaya, to je kod njih normalna stvar i za jednokratne. Zovu ih diaper stacker. Meni je to super jer mi je zakaceno na vjesalici na vratima, ne zauzima mjesto, vreca je fora a pelenice lijepo slozene i nadohvat ruke.
Evo nasla sam neke slike pa vidi kako to nama izgleda...
slika

slika
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anika30 » 07 vel 2009, 02:10

Izgleda zgodno,držiš li ostale stvari potrebne za mijenjanje?

De li Mak spava sam u svojo sobi, ukusno sređeno, baš mi se sviđa ;)
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la silki » 07 vel 2009, 09:56

anika :mah

moje su složene u ladičaru na kojem ga presvlačim.
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 ... C09125.jpg

ajme što mak krasnu sobu ima :zavid

ja upravo kuburim sa zadnjem narudžbom za kushies pelene.
sad su mi javili da shipping za kroejšu nije 5 kanadskih dolara već da trebam uplatiti još 19 dolara.
'bem ti, shipping će me izaći koliko i pelene :baba
silki

PostPostao/la thinkPINK » 07 vel 2009, 12:02

Ma spava vraga... Spava s nama u sobi. Ja sam imala neku fanaticnu ideju da prije odlaska u rodiliste sve sve sve trebam spremiti za bebu. Pa smo tako i uredili sobu od A do Z.
A ovu vrecu za pelene taman napunim s pelenama i coverima, ne stane mi nista vise. Al mozda ima i vecih.

silki, vidim imate dvije BB tools pelene :D A shipping je i meni slaba tocka. :roll:
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la podocnjaci forever » 09 vel 2009, 00:32

Evo šta jučer čuh od roditelja jednog platnenopelenaša :shock: - mališa ima 22 mjeseca i više mu ne mogu ni jedne pp. A sve su uzimali OS, doduše, sve od naših proizvođdača, al ipak... i jest da je mališa debeljuco, al opet... pa su se vratili na pampersice... :dunno

Prava zaraza ove gwenice :up

Ja sam svoje stranjske pelene naručivala sve iz UK. Iz više razloga, a sve jedan uvjerljiviji od drugoga :lol.
Prvo jer nikada prije nisam ništa naručila izvana, pa sam si ko nešto umislila ajd, iz evrope u evropu lakše neg iz amerike. Naročito kad sam vidjela te šipinge i rokove čekanja za BB i ME, kushies i sl.
A drugo jer ove iz UK zaista dođu jako brzo, za 5-7 radnih dana, znači uvh glave za 2 tjedna.
I uglavnom sam išla na firme koje sam ja nazvala raspačivači pelenskih brendova :lol jer se više tih brendova nađe na jednom mjestu, također i ovih američkih, pa brže dođu.

Ovo su neki od tih:
BabyKind
thecottonnappycompany
kittykins
cottontailbaby
greenbaby
cuddlebabes
twinkletwinkle
jedna njemačka str. o svemu

Ujedno i odgovaram Krumpi, tebi - na ovom prvom linku, Babykind sam naručila skoro sve svoje pelene. Bili su jaako susretljivi, odmah odgovore na mail ako ima nejasnoća i ak ih nešto pitaš, i sve je bilo baš kako su rekli. Poslali su mi i šesnaest isprika za dvije pelene koje trenutno nisu bile in-stock, pa će biti delayed. :)
Njihovi šiping kosts su otprilke oko 3 funte.
Naručivala sam najčešće po 4-5 pelena, za tri paketa su mi naplatili carinu + porez) oko 120 kn u prosjeku, za taj broj pelena. To je vrag, kad se malo zbrojiš, al opet je i uz tu uračunatu cijenu cijena dost povoljna.
Za koverte s 1-2 pelene ništa.
Mislim da je sad funta oko 8 kn, kad sam ja naručivala bila je oko 9, 5.

Imaju i ME pelene, pa ako ih hoćete naručivati, a treba biti brzo - preporučujem ovaj sistem.

Nažalsot, ovo što sam mislila da je iz europe uvijek lakše, bogme nije, naročito za njemačko govorno područje, Ajme što sam tu prošvikala. Jer, nema Rvacke na popisu zemalja EU u koje samo ide šiping. :baba Al sam ipak stvila ovaj zadnji link jer ima zgodnih stvari tamo.

E, a BB pelene sam također jednoć htjela naručiti, međutim uplašila se ja, ko zadnji seljo, ni pet ni šest - nego Paypala :pee . Kao, moraš se registrirati (inače sam plaćala samo karticom, bez posrednika), pa potvrdi ovo, ono, šalju mi mailove, a jaodustala (pelene BB već bile naručene).
Šta da vam kažem, slali mi ljudi upit, pa kao zašto ste odustali, pa toliko ljudi koristi paypal, pa čudno je brate, :lol...

Neki dan sam se registrirala, zaozbiljno...

:kima
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 09 vel 2009, 11:56

vidiš, meni su BB došle za tjedan dana od uplaćene narudžbe.
ME su dugo putovale jer sam odabrala najjeftiniji shipping, nije mi bila preša.
uglavnom, s američkih sajtova isto relativno brzo dođu.
dolar je isto dosta nizak pa se isplati.

evo par posrednika preko kojih sam već naručivala:
USA
http://www.diaperco.com/
http://www.cottontailbaby.com/

UK
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies

s ovog sajta trenutno škicam disana vuneni cover kojeg jako hvale :mrgreen:

pf, ako budeš trebal apomoć oko paypala - bilježim se sa štovanjem ;)
silki

PostPostao/la thinkPINK » 09 vel 2009, 13:00

Ima super stranica, hvala cure! Moram malo prostudirat kad ulovim vremena. Bas malo obnavljam kolekciju. Naruceno 5 gwenica i sad gledam malo covere, ovi su nam vec svi na knap.

Da podijelim s vama jednu cini mi se super povoljnu kupovinu. Upravo sam na ebayu kupila 2 covera L velicine za manje od 13 funti sa postarinom. Jedan Imse vimse drugi tots bots, naravno novi.
slika
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jaja » 10 vel 2009, 12:21

Ja sam nova ovdje,ovo mi je druga trudnoća,sa Laurom sam koristila jednokratne pelene,sad sam se odlučila za platnene,odlučila sam od par proizvođača po 5 komada da probam i vidim kakve su pa ako mi kasnije bude trebalo još da znam koje mi najbolje pašu,šta vi mislite jeli to uredu???

Neznam jeli smijen napisati od koga sam do sada naručila tako da neću pisat,znam da na nekim forumuma novi članovi nesmiju nikoga reklamirat.

Sada mi je došlo 5 pamučnih pelena od jednog proizvođača,5 pelena od konoplje (ima li itko iskustva s njima kakve su?) od drugok proizvođača i ovaj tjedan mi stiže 5 pelena,pamučnik od 3 proizvođača.

Još imam u planu 5 pelena naručit,nisam sigurna od koga,koji su vaši prijedlozi?Treba mi vaša pomoć jer ste vi više u ovome,i iskusnije ste ja sam početnik. Pelene koje ja nabavljam su od naših proizvođača,jer sam malo skeptična oko naruđbi izvana,a i engleski mi neide baš najbolje?

UNAPRIJED HVALA!!!
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Snježa » 10 vel 2009, 12:29

jaja samo ti napiši od koga si naručila, tu izmjenjujemo iskustva :hug
ja imam zasad naručeno samo od gwen http://picasaweb.google.com/pelenebygwen
i planiram uzet luci, malo po malo, izvana mi se ne naručuje, em nemam karticu (ni ne planiram :mrgreen: ) em carina... pa paypal :dunno
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 10 vel 2009, 12:40

Jaja sistem ti je kao sto je bio i moj. ;) Narucivala sam od nasih male pakete (5 pelena) a izvana po par komada. Napisi slobodno koje imas. A pogledaj malo na ovoj temi, par prethodnih stranica, napisale smo svaka koje pelene imamo. Ja sam od nasih pelena jako zadovoljna s Luci. Mom decku super pasu.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jaja » 10 vel 2009, 12:50

Čitala sam skoro sve ali toga ima previše,a premalo vremena,ima 5 od flafia one su pamučne i 5 od kamarisa one su od konoplje,to im je novo u ponudi,i još sam 5 naručila od tabite,još moram vidit od koga ću 5 i kad rodim još par komada da dopunim
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jaja » 10 vel 2009, 13:06

thinkPINK je napisao/la:Jaja sistem ti je kao sto je bio i moj. ;) Narucivala sam od nasih male pakete (5 pelena) a izvana po par komada. Napisi slobodno koje imas. A pogledaj malo na ovoj temi, par prethodnih stranica, napisale smo svaka koje pelene imamo. Ja sam od nasih pelena jako zadovoljna s Luci. Mom decku super pasu.

Sad sam bila na njihovoj stranici,izgledaju super.
Jeli ti imaš one saze na drukere ili čićak,u čemu je razlika,ove što sam ja naručila do sada su na čićak?
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 10 vel 2009, 13:10

Ja ima One size Luci na cicak. Te su jeftinije a meni i nekako prakticnije. Lakse nastimam sve pelene na cicak, preklopim koliko treba, ne moram gledati gdje su mi drukeri. Od Kamarisa nemam nista. On nasih uz Flaffi imam jos Smib pelene. One su glomaznije i na drukere su, nisu mi omiljene (iako su jako lijepih uzoraka) ali nisu mi ni mrske, onako za promjenit OK.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la podocnjaci forever » 10 vel 2009, 14:35

...ja sad što više razmišljam sve više mi se čini da su mi presudni kriteriji za platnene pelene mekoća, prirodnost materijala, kroj... tim redom... al džabe kad se taj biznis s pp stalno širi i unapređuje, pa nekih opcija donedavno nije ni bilo, odn. pamuk je bio zakon kao prirodni materijal, a bambus stiže tek kasnije...
...npr. sad bih naručila apsolutno sve pelene od bambusnog frotira ili velura, može i mješavina konoplja-bambus...
...pamuk-flanel više ne bih.. bez obzira na sve sisteme pranja i održavanaj on je meni krut... :dunno

...moć upijanja mi je skroz relativna stvar... npr. ME pelene, i sve moje IV (imse vimse), i bambineo, nakon dva piškenja su potpuno mokre...što je skroz u redu, radi se o prirodnim materijalima... tako da je dobro imati samo nekoliko, hm, 4-5 pelena debljih, postavljenijih za noć, a meni su za to idealne flafice

...ne bih više uzimala ni od nature nit kamarisa... a i naš smib dućan je nešt bio zglajzao, pa se nije moglo naručiati...

...jaja, ajd ipak malo probaj pročitati što se već pisalo, ma nema toga toliko puno, makar linkove... ima nas koji smo prelistavali more i more stranica, što na Rodi, što ovdje, dok nismo nešto iskemijale :mrgreen:

Pitanjce: kako ćete na ljeto s pp? ti ćeš, silki, vidim, probati i bezpelenaštvo...:up
ja to ne namjeravam, nego se pitam koliko se djeca saftaju u tim coverima i pelenama?

I još jedno: u početku sam se brinula hoće li mi trebati široko povijanje.. sad vidim da nogice sasvim lijepo stoje u pp, bez klasičnog širokog povijanja (bar se nadam da će sve biti ok s kukovima sad na kontroli s 3 mjeseca). No, što recimo u dobi od 6 mjeseci pa nadalje, hoće li klinci moći biti savitljivi u tim pp.. kad sad gledam taj položaj nožica, nekak su skroz raširene, i previše...

TP, mislim da si ubola super covere... za ovaj IV garantiram, ako je to onaj od organskog pamuka :up
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mimi321 » 10 vel 2009, 15:27

Pitanjce: kako ćete na ljeto s pp? ti ćeš, silki, vidim, probati i bezpelenaštvo...
ja to ne namjeravam, nego se pitam koliko se djeca saftaju u tim coverima i pelenama?

PF mi vec imamo jedno ljeto u guzi pa da odgovorim ;) Meni se cini da se dosta saftaju, i najbolje su nam bile AIO pelene jer one uvijek malo 'propuhuju' kao i pocket. A nosili bi i samo fitted bez zastitnih.
Sto se tice pokretljivosti, nama je bilo kriticno 4-5 mjesec kad je savladavala rotacije, zenska se trudi a pelena veca od nje, onda sam je par dana drzala u jednokratnim dok nije usvojila poslije joj nista nije smetalo.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la podocnjaci forever » 11 vel 2009, 11:57

...aha, znači opet treba malo prilagođavanja, hm :da?
...zasad nemam ni jedne AIO, vjerojatno ću naručiti 1-2, pa da znam o čemu govorim kad počnem filozofirati :lol...stalno mi pada na pamet daphne, kaže da se rub AIO pelena dosta skruti, pa nije ugodan za nožice :dunno
...a i mislila sam ju držati bez zaštitnih, nek se valja tu kod kuće.. moj stariji sinak je jako brzo i spretno propuzao, s 8 mjeseci ga je već bilo i na krovu, mislim si da će tak i ona, pa se moramo pripremiti...
...a kad ju gledam kad se npr. proteže, tak mi žao kako ne može više onak skupiti, približiti nožice, zato ta briga oko udobnosi...:)
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 11 vel 2009, 12:09

PF, ja sam ljeti stavila samo tetru u cover.

ili obične loher fitted u vuneni tanki cover i sve pet. probala sam guzu i uvijek je bila hladnjikava :klanja
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.