Sada je: 30 srp 2026, 01:27.
Moderator/ica: medo14

nadicab je napisao/la:moja želi biti neurokirurg. rastura kemiju i s ocjenama, a matematiku, još da na testu ne prepiše krivo predznak iz jednog reda u drugi![]()
A u OŠ je htjela biti austronaut i detektivka.
Dogovorile smo se da će ići na slijedeće testiranje za MENSU

Kažem joj kako mi je malo žao jer se teško uklopi sa vršnjacima koji nemaju iste interese kao on, kako nije spontan u tim njihovim odnosima (iako ide na bolje), kako ga nekad ne razumiju i to on vidi pa mu je krivo. Uglavnom, pitala sam je dali kod nas postoji dj. psiholog koji bi nama (kao roditeljima ) mogao pomoći. A ona meni da se ne brinem, da kad dođe u školu da će se to "unormaliti", itd., kao htjela me utješiti. 

SonjaV je napisao/la:Ma znam, imaš pravo i slažem se sa tobom.
Ipak, rekla mi je za jednu dobru psihologinju tu, pa ću probati sa njom. Trenutno mi obiteljska situacija nikakva i sad jednostavno ne možemo svako malo do Zgreba.

, ali ako je dobra mislim da ne može odmoći, potruditi se i sl.

Jedno pitanje, kolko ste okupirani društvenim životom nadarene djece?
...prošle godine se znao hvaliti kako je djeci čitao priče, puno mu je značilo, bio je "glavni".djeteta koje je čitalo drugoj djeci priče u vrtiću
Krumpirić je napisao/la:Jedno pitanje, kolko ste okupirani društvenim životom nadarene djece?
i nikad mi nije bilo problem imat sve 5ice bez učenja.
Al sam imala užasnih problema s dosadom, prejednostavnim programom u školi, užasno slabom socijalizacijom, osjećajem nepripadanja...u 2. il 3. razredu OŠ sam završila kod psihologa zbog užasnih glavobolja...
Učinit ću sve što treba za nju i za njena dva brata, oni su mi važniji od života.
učiteljici), omiljen je u razredu, isto tako je bio omiljen i u vrtiću. Međutim, on je jako, jako ,jako težak na uspostavljanju prvog kontakta. U stanju je satima sjediti sa strane i gledati kako se djeca igraju, i ma koliko želio igrati se s njima on se ne usudi priključiti im se. Tu mislim na djecu koju još ne poznaje. I tu ja uskačem s pričama i objašnjavanjima da tako ne ide i guram ga djeci. Sad radimo na tome da ako se želi van škole družiti s dečkima iz razreda da im to treba reći i pozvati ih na igru. On to zaista želi, ali trenutačno nema šanmse da to i napravi. Reći ću vam za par tjedana kako napredujemo.
Sad radimo na tome da ako se želi van škole družiti s dečkima iz razreda da im to treba reći i pozvati ih na igru. On to zaista želi, ali trenutačno nema šanmse da to i napravi.
, doći nekom i pozvati ga ili mu se pridružiti.

, valjda ga zanimaju slova
- ovo je doslovce bio moj pristup toj temi, ama uzas od mene nemajke
)
), samosvojna...

Rijeci je isto započeo taj program i nije zaživio jer Grad nije davao novac, što ne znači da će tako biti sa Zagrebom.

nadicab je napisao/la:M. je bila sustavno ugušavana u OŠ,

. Predložena joj je prirodoslovna gimanzija nakon testiranja....
da li jos neko predskolsko dijete pohadja ovakav program u vrticu?

Hajdi je napisao/la:Moja N. je u školi bila testirana od strane vanjskog psihologa i po svim kriterijima je označena kao nadarena. Kriteriji su a) preporuke nastavnika, b) originalnost ideja, c) test inteligencije. Išle smo zajedno na razgovor, mogla je sama reći što je zanima i što bi radila, a psihologica onda sastavlja individualiziran program rada s njom - na nastavnicima je onda da taj program sprovedu u djelo. Vidjet ću da li će biti nešto od toga.
, nasa prijateljica po vrticu i ovoj temi
- zapravo sve ostaje na roditelju i na tome koliko ce se on u toj prici dalje angazirati (i nama je psihologica rekla da nam je jedini izbor Tanja Sever, ukoliko ne zazivi nastavak ovog programa koji je zapocet u vrticu, spominjala sam to)...

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.