Sada je: 29 srp 2026, 22:03.
Moderator/ica: medo14
"A kuda mi onda da vodimo našu djecu, u Glupiće?"

eli je napisao/la:teta mi je to nekako pokusala objasniti na nacin da on sebi zapravo intuitivno trazi drustvo koje ga razumije, trazi drustvo djeteta s kojim je na istoj valnoj duljini. to nikako nije bilo dosad tako... to mi je novina.dosad je mogao funkcionirati u grupi, ali sad ga to vise ne zanima...
di je tu problem? problem je ako ga tako postavite vi odrasli. dijete raste i socijalno sazrijeva. ni ti ne ispijaš kavice na dnevnoj osnovi sa susjedom sa kata samo zato što igrom slučaja stanujete blizu niti ne dijeliš svoj broj telefona po tramvaju. svatko si bira društvo prema interesima. bitno je da funkcionira u grupi kad je to potrebno i koliko je potrebno. nema više tri godine da su mu svi najbolji prijatelji i da je zaljubljen u pet curica istovremeno. ukusi i interesi se profiliraju sa vremenom. to što se teti čini da ne funkcionira u grupi je dijelom jer se radi o vrtićkog grupi, a on je sad skoro pa školarac, puno je djece mlađe od njega, nezrelije, on je vrtić prerastao. što je i normalno.

Sad samo treba pronači naćin na koji joj objasniti da da su neke stvari nužne bez obzira što su njoj dosadne.

od viska glava boli

da vas pitam, iz ove perspektive kad vam klinci više nisu u vrtiću ili su pri kraju istoga, da je netko počeo raditi s njima tada, bi li vas to zanimalo?
biste li ih slali na te radionice i poticali/socijalizirali već tada?
biste li uopće pristale na testiranje klinaca koji su tako mali?

eli je napisao/la:thalia, na kakav rad misliš? dodatno poticanje određenog talenta, rad na iq-u, rad na područjim gdje štekaju ili rad na socijalizaciji i emocijama (ako se ne varam TS je koncentrirana na ovo zadnje)?

. 

jasno mi je da prilikom upisa u 1. razred moram kao sastavni dio dokumentacije predati i nalaz psihologice iz vrtica.

.
nadicab je napisao/la:Da li bi danas nju vodila na takve radionice gdje se potiče njen IQ? Ne, ne bih nego bih ju odmah poslala na radionice za poticanje socijalne i emocionalne inteligencije. Tj jačala bi njene slabe strane a ne ono u čemu je najjača.

u otvorenom sistemu spojenih posuda
u jednoj je razina tekucine skoro pa do vrha. a trebala je bit na sredini. u druge dvetri je ispod sredine. zacepijo se ventil od prve na ostale pa se nemreju iznivelirat. onda, umjesto da otcepimo ventil i sve se iznivelira, mi jednostavno dodajemo tekucinu u ove ostale epruvete. i sve jednog dana bude priblizno jednako. 
Tj jačala bi njene slabe strane a ne ono u čemu je najjača.
ono sto joj takitak nikad nece trebati u zivotu, uz uvjet da briljira u podrucju koje je zanima i za koje mora uloziti minimum napora ali imat ce natprosjecne rezultate?

Mirci je napisao/la:naravno, imge, nema nikakve potrebe mahati im time ispred nosa vec prilikom upisa. Ma, zaista nema potrebe ni kasnije, u pravu si. Osim ako se pojavi neki problem. Nesto od ovog sa popisa zabluda koji si pejstala. Ja sam se zapravo referirala na taj popis.![]()
Meni je bilo neugodno i bezveze iako sam znala da je voda dosla do grla i da jednostavno to moram napraviti jer moram pomoci djetetu. Tako da te posve razumijem.
i zato mi je topic od velike pomoci.
. tj. zna za sebe da je dobar u školi ili u sportu ili u nećem trećem.
- 7 komada. Jeste da su bezvezne, ali ipak 

. Sad sam joj zaprijetila da neće iči kod kume preko praznika. ma najradije bi ju
. Opet smo imale raspravljanje na temu...ma užas...
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju.