curilo na nju a torta ce ostati savrseno ravna
Sada je: 29 tra 2026, 18:45.

annci je napisao/la:Sastojci:
Podloga:
200 g McVitie's Digestive keksa (pšenični keksi)
100 g maslaca
Žuta krema:
400 g Vindijin sirni namaz (kopija Philadelphiae)
2 jaja (veća ili 3 manja)
150 g šećera (5 žlica)
1 žlica limunovog soka
1 vanilin šećer
Bijela krema:
2 crvena kisela vrhnja
60 g šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Izmrviti kekse i pomiješati s omekšanim maslacem. Utisnuti smjesu na dno kalupa (koji se može rastaviti) za torte i staviti u frižider da se hladi.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka. Žutanjke tući sa šećerom, vanilin šećerom i limunom oko 10 min (dok se ne dobije čvrsta pjenasta smjesa). Zatim dodati sir i izmiješati, te na kraju u smjesu još lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup sa podlogom te peći 25-30 minuta na 180°C.
Izmiksati vrhnje, šećer i vanilin šećer. Preliti pažljivo preko ispečene torte i vratiti na još 10 minuta u pećnicu.
Ohladiti tortu i staviti u frižider najmanje 5 sati (a najbolje preko noći) da se stegne.
evo isprobani recept meni najdraze torte. svi koji su je probali su se odusevili. stavila bi i sliku ali ne znam kako.
:Solea je napisao/la:smislim razlog da ju npravim

:
17.01.2009.

:

17.01.2009.
. nisam radila, ali sam jela

rejjan je napisao/la:Pravo mjesto za prave stvari. Ponosno isticem da je ovaj forum sa najnajnajboljim receptima za kolaceDo sada sam usvojila pet-sest recepata koje cesto pravim i svima se svidjaju.
E, posto se blizi rodjendan MM, razmisljala sam o vec provjerenoj torti od sira kojom je odusevljen, jednim laganim vocnim kolacem ili da mi vi date isprobani dobri recept za jos bolji kolac ili tortu. Napominjem, ne bas puno komplikovanu, radno vrijeme je nemilosrdno prema nama zenama, pa da mogu sve stici na vrijeme.
Recept za tortu od sira i vocni kolac postavljam sutra, sad mi malo kasno, ali su
rejjan je napisao/la:Ipak sam odlucila praviti tortu od sira za veceras. Svakako je gotov za pola sata pa stignem i poslije posla.

17.01.2009.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.