( Ostalo sve je po meni ok tj čitaju, pišu, samostalni su...) ali to je već off topic

Sada je: 31 srp 2026, 00:23.
Moderator/ica: medo14

nadicab je napisao/la:Imge, jako dobar post
Što se tiče memorije, tu sam se sjetila tko je glavni podsjetnik u našoj kući - Denis. Njemu kažemo
"Denis, daj me podsjeti danas/sutra prije/poslije na xxxx"
i nema majci da dijete zaboravi
I još kada smo kod testova - super je odraditi testiranje djeteta prije polaska u školu, to dođe kao 0-ta točka.
I veoma je važno tko očitava te testove i kako interpretira rezultate. Meni je tu TS nezamjenljiva
hdb što imam TS.

. vidis kak ubodes dobro pitanje i das misliti...

kris, a jesi mi dala posla...

Hajdi je napisao/la:Bili smo ovaj tjedan na razgovoru na kojem su nam psihologica i razrednica predstavile individualan program za N. Naglasak na stvarima koje joj dobro idu, kojima se sama želi baviti, dodatni rad s njom na tim područjima, uključivanje u izvannastavne aktivnosti na tim područjima, sudjelovanje na raznoraznim natjecanjima, pridobivanje dodatnog znanja na svim školskim predmetima. Ništa senzacionalno ali u redu je da se rad s njom sustavno prati, da se postave neki ciljevi.
Btw izabrana je kao predstavnica škole za regijsko u recitiranju
), ali najvaznije je da se dijete sustavno prati

Odgoj i obrazovanje darovitih učenika
Članak 32.
(1) Škola je obvezna sustavno tijekom školske godine identificirati darovite učenike, raditi s njima po posebnome programu, pratiti njihov napredak te o tome sastaviti izvješće na temelju prosudbe školskog stručnog tima.
(2) Rad s darovitim učenicima provodi se programima različite težine i složenosti kao diferencirani nastavni program u razrednome odjelu ili odgojno-obrazovnim skupinama, kreativnim i/ili istraživačkim radionicama, putem izbornih programa, grupnih ili individualnih, u posebnim izvannastavnim aktivnostima, usporednim, produbljenim programima ili omogućavanjem pristupa izvorima specifičnog znanja.
(3) Darovitome učeniku škola može iznimno odobriti odsutnost s nastave dužu od propisane te potrebama takvih učenika prilagoditi način ispitivanja i ocjenjivanja.
(4) Program rada s darovitim učenicima obuhvaća:
– povećan rad učitelja s darovitim učenicima,
– nabavu potrebne nastavne opreme i literature,
– pristup posebnim izvorima znanja,
– državna i međunarodna natjecanja darovitih učenika u organizaciji nadležnog ministarstva za obrazovanje i drugih subjekata koji za to imaju odobrenje ministarstva nadležnog za obrazovanje,
– poticajna sredstva učenicima za stipendije, nagrade i drugo.

PRILOG
KOEFICIJENT IZVODLJIVOSTI STANDARDA
1) Koeficijent izvodljivosti ovoga Standarda je oznaka postupnih rokova, do završno 2022. godine, u kojima će se pojedini standard postići:
Ki = 0 = Svi standardi označeni koeficijentom izvodljivosti '0' stupaju na snagu odmah po donošenju ovoga Standarda i normativa.
KOEFICIJENTI IZVODLJIVOSTI PEDAGOŠKIH STANDARDA (obveze koje su utvrđene u tekstu Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske) Ki
Mreža osnovnih škola (članak 3.) 0
Mjerila za ustroj osnovne škole kao javne ustanove, za ustroj područne škole (članci 4. i 5.) 0
Najviše 28 učenika u redovitome razrednom odjelu – počevši od prvih razreda osnovne škole (članak 8. stavak 1.) 0
Optimalna škola s po 20 učenika u razrednom odjelu koja radi u jednoj smjeni (članak 6. stavak 3.) 4
Rad osnovne škole u jednoj smjeni (članak 6. stavak 4.) 3
Jedan učitelj – pratitelj za izvođenje nastave izvan škole na 14 učenika (članak 7. stavak 3.) 0
Jedan učitelj – pratitelj za izvođenje nastave za učenike s teškoćama izvan škole (članak 7. stavak 4.) 0
Najveći broj učenika s teškoćama u redovitome razrednom odjelu (članak 8. stavci 3. i 4.) 0
Broj učenika u razrednom odjelu posebnog programa (članak 9.) 0
Broj učenika u kombiniranome razrednom odjelu (članak 10.) 0
Broj učenika u dodatnoj i dopunskoj nastavi (članak 11. stavci 3. i 4.) 0
Produženi stručni postupak (članak 11. stavak 5.) 0
Dopunska nastava za učenike s teškoćama (članak 11. stavak 6.) 0
Produženi boravak (članak 11. stavak 7.) 2
Stručni suradnici: pedagog, psiholog i knjižničar i zdravstveni radnik (članak 14. stavci 2. i 3.) 2
Trajno profesionalno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika (članak 18.) 0
Stručno usavršavanje ostalih radnika u školi (članak 20.) 1
Mjerila za prostor i opremu u osnovnoj školi (članci od 21. do 26.) – za nove škole 0
Mjerila za prostor i opremu u osnovnoj školi (članci od 21. do 26.) – za dogradnju i rekonstrukciju postojećih škola 0
Mjerila za prostor i opremu u osnovnoj školi (članci od 21. do 26.) – za sve škole u Republici Hrvatskoj 4
Mreža škola sa zatvorenim bazenom (članak 3. stavak 2.) 4
Mreža škola sa športskim vježbalištem (članak 3. stavak 2.) 4
Mjerila za škole s otežanim uvjetima rada (članak 28.) 0
Odgoj i obrazovanje učenika u umjetničkim školama (članak 29.) 1
Odgoj i obrazovanje djece nacionalnih manjina (članak 30.) 0
Osnovno školovanje u dopunskoj nastavi za djecu hrvatskih građana u inozemstvu (članak 31.) 0
Odgoj i obrazovanje darovitih učenika (članak 32.) 0
Odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama (članak 33.) 0
Odgoj i obrazovanje učenika koji boluju od kroničnih bolesti (članak 34.) 0*
Prijevoz učenika (članci 36. i 37.) 0
Prehrana učenika (članak 38.) 0
Udžbenici (članak 39.) 0
Poduka plivanja i vožnje biciklom (članci 40. i 41.) 0
Škola otvorena učenicima tijekom odmora između obrazovnih razdoblja (članak 43.) 0*
Škola vježbaonica (članak 44.) 0
Znanstvena i druga istraživanja u školi (članak 45.) 0
Sustav kvalitete osnovnog školstva (članak 46.) 0

nadicab je napisao/la:individualizirani planovi mi nisu uopće bili bitni, bilo nam je bitno da sa što manje ožiljaka preživi OŠ.
.
.
.
.

sunnyapril je napisao/la:mislim da u svemu tome sada roditelji trebaju odigrati jednu od uloga i mislim da je dobro da na ovaj način izmjenjujemo mišljenja

od strane prof Cvetkovic Lay.
.

.

i zasad nemamo nikakvih problema.
) . zna privuci ostalu djecu svojim igrama i aktivnostima pod odmorom. ne namece se, nego, naprosto mu djeca pridju (to mi je bilo oduvijek zanimljivo promatrati
)
. pogotovo jer sam dosta proucila ovu materiju, iz vasih prica skontala sam sto mogu ocekivati, koje su zamke i moguci problemi i koja se rjesenja nude (ili ne nude). 

, zezam se, naravno.Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.